3voor12/Utrecht tipt, week 31 3voor12/Utrecht tipt, week 31

Stoned Jesus / Willem Wits / The Slackers / Red Fang

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 31

Stoned Jesus / Willem Wits / The Slackers / Red Fang

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het is begin augustus en je zou denken dat het super rustig is op de Utrechtse en Amersfoortse podia. Feitelijk is het dat ook, maar als je goed zoekt kun je ook deze week wel weer een aantal erg interessante shows vinden. Van kinderliedjes voor volwassenen naar ska, stoner en heavy metal.

Wie: Stoned Jesus + Ziggy Splynt
Wat: stonerrock
Wanneer: woensdag 3 augustus 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Stoned Jesus is een stonerrock-trio uit Oekraïne. Check het epische, zestien minuten durende nummer 'I’m the Mountain' (met bijna 3,5 miljoen views!) en je weet genoeg. Support komt van Ziggy Splynt, die in juni de bandwedstrijd Clash of the Titans heeft gewonnen. Mooie double-bill!


Wie: Willem Wits
Wat: kinderliedjes voor volwassenen.
Wanneer: donderdag 4 augustus 2016 (20.00 uur)
Waar: Restaurant De Vereeniging
Schade: gratis

Ook dit jaar organiseert Fluor weer een reeks intieme terrasconcerten op het terras van het nabijgelegen café-restaurant De Vereeniging. Het derde optreden van de reeks is van de onnavolgbare Willem Wits, maker van kinderliedjes voor volwassenen. We hebben hem het afgelopen jaar verschillende keren gezien en durven wel te zeggen dat geen één optreden van Wits hetzelfde is. De terrasconcerten beginnen om 20.00 uur en zijn gratis toegankelijk.


Wie: The Slackers + General Jabbah
Wat: ska, sixties-soul, garagerock en rhythm & blues
Wanneer: donderdag 4 augustus 2016 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 16

De muziek van het uit New York afkomstige The Slackers wordt meestal ska genoemd. Zelf spreken Vic Ruggiero en zijn mannen liever van ‘Jamaicaanse rock ’n roll’. De band is nog steeds geïnispireerd door oerbands als The Skatalites en The Upsetters, maar in hun nummers hoor je ook sixtiessoul, garagerock en rhythm & blues. Gecombineerd met reggae, rocksteady, dub en ska en onstaat het even unieke als opwindende geluid van The Slackers. Aan het begin van dit jaar verscheen een nieuw album, dat - simpel maar duidelijk - The Slackers is getiteld.


Wie: Red Fang + Tangled Horns
Wat: heavy metal
Wanneer: zaterdag 6 augustus 2016 (19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 17

De Amerikaanse hardrockband Red Fang combineert seventiesmetal, stonerrock en veel spelplezier. Dat heeft de band al voorprogramma’s gebracht bij bands als Mastodon en Opeth, maar ook als headliner kan Red Fang prima uit de voeten. Na de release van het alom geprezen derde album Whales And Leeches (2013) mocht de band ook in de show van David Letterman spelen. Check ook de hilarische videoclips, waarin de hoofdrol steevast is weggelegd voor talloze blikjes bier. Een nieuw album is onderweg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht