3voor12/Utrecht tipt, week 14 3voor12/Utrecht tipt, week 14

Postcards From Mars, Willis Earl Beal, Doom, Bamba Wassoulou Groove, Bewilder, Alexi Lalas, Echo Movis, Sofie Letitre

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 14

Postcards From Mars, Willis Earl Beal, Doom, Bamba Wassoulou Groove, Bewilder, Alexi Lalas, Echo Movis, Sofie Letitre

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week kun je van woensdag tot en met zondag bij Tweetakt terecht voor toffe bands die optreden in de podiumkas op de Neude. In de reguliere podia is er echter ook van alles te doen. Check onze live-tips van deze week en in het bijzonder de optredens van Willis Earl Beal in EKKO en Doom in dB’s.

Wie: Postcards From Mars + Casper Adrien
Wat: singer-songwriter
Wanneer: donderdag 7 april 2016 (20.00)
Waar: EKKO
Schade: € 5

Postcards From Mars is de band rond Bart van Dalen, die je kunt kennen van Findel en Only Seven Left. Met Postcards From Mars wil hij vooral oprechte liedjes schrijven over persoonlijke groei, nieuwe inzichten op de liefde en over kiezen wie je wilt zijn. Al die liedjes staan op zijn debuutalbum Growth (tijdelijk op de luisterpaal), dat Van Dalen in een huis in de bergen van Oostenrijk opnam. Growth bevat elf liedjes met invloeden van Death Cab For Cutie, Patrick Watson, Paul Simon en Fleet Foxes. Support komt van Utrechter Casper Adrien.


Wie: Willis Earl Beal + Lo Fi Terrorist
Wat: soulfenomeen met intense live performance
Wanneer: vrijdag 8 april 2016 (20.00)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Willis Earl Beal is geen gemakkelijke man: niet voor zichzelf en ook niet voor de bezoekers van zijn shows. Wat hij zeker wel is een charismatische en intense performer die zijn ziel, zaligheid en soulstem in zijn nummers legt. Vorig jaar was een lastig jaar voor hem: hij belandde in de gevangenis, brak met platenlabel XL én met zijn vriendin. Allemaal materiaal om zijn grillige en indrukwekkende oeuvre nog verder uit te breiden, zoals op zijn nieuwe EP Through the Dark. Enige show in Nederland en niet te missen.


Wie: Doom + Boycot + F.U.B.A.R.
Wat: crustpunk
Wanneer: zaterdag 9 april 2016 (20.00)
Waar: dB’s
Schade: € 12

De legendarische crustpunkband Doom komt naar Utrecht. De wortels van de band liggen al in 1987, maar anno 2016 is Doom nog altijd zeer actief in de underground scene. In de afgelopen jaren speelde Doom voornamelijk festivalshows in Nederland waaronder op Roadburn, Incubate en Bloodshed, maar vanavond komt de band naar dB’s voor een clubshow. Doom wordt bijgestaan door Boycot uit Alkmaar en de powerviolence/grindcore band F.U.B.A.R.


Wie: Bamba Wassoulou Groove
Wat: roots & blues uit Mali
Wanneer: zaterdag 9 april 2016 (20.00)
Waar: RASA
Schade: € 16 staan, € 19 zitten

In de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig was de Super Djata Band een van de populairste bands in Mali. Geleid door de fantastische gitarist Zani Diabaté wisten ze met hun mix van Bambara en Wassoulou grooves met de rauwe en ophitsende klanken van blues en rock à la Jimi Hendrix het publiek flink op te jutten. Ook in Nederland had de band veel succes. Bamba Dembele, de percussionist en mede-oprichter van de Super Djata Band, richtte in 2012 een nieuwe, jonge band op: Bamba Wassoulou Groove. Deze borduurt verder op de muzikale erfenis van de Super Djata Band. Het zevental, waaronder drie gitaristen, laat de krachtige psychedelische en hypnotiserende klank van weleer weer herleven en geeft er een eigen, opwindende draai aan.


Wie: Bewilder
Wat: poprock

Wanneer: zaterdag 9 april (21.00 uur)
Waar: Fluor
Schade: € 10

Maurits Westerik, die we kennen van GEM, omringt zich met rasmuzikanten in de band Bewilder. Met glijdende synthesizer, funky gitaar, bas en drum worden dynamische nummers gemaakt: de luisteraar weet nooit van tevoren welke richting het nummer op zal gaan. “Het leven blijft toch een soort van wandeling die altijd anders verloopt dan de manier waarop je ‘m vooraf uitgestippeld had. Dat intrigeert me. De nummers op Dear Island sluiten op dat thema aan”, zo vertelde Westerik ons in een interview. Het belooft een mooie avond te worden.


Wie: Alexi Lalas + Echo Movis + Sofie Letitre
Wat: 3voor12/Utrecht presenteert
Wanneer: zondag 10 april 2016 (20.00)
Waar: podiumkas op de Neude
Schade: € 6

Alexi Lalas, Echo Movis en Sofie Letitre treden op zondag 10 april op tijdens een speciaal door 3voor12/Utrecht samengestelde avond. Alexi Lalas brengt live de harmonieuze en hypnotiserende songs met een stuwende en gestage energie. Invloeden die te horen zijn: The War on Drugs, The Smiths en Fleetwood Mac. Echo Movis is een eclectische indie band, jong en energiek als ze zijn, hebben ze een sound ontwikkeld waarin dromerige vibes samenkomen met poplijnen die doen denken aan Destiny's Child, omringd door springerige Afrikaanse gitaren. Sofie Letitre brengt een unieke combinatie tussen donkere popmuziek en elektronische sounds. Het boze zusje van Massive Attack maar ook de diepte en intensiteit van James Blake.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht