Kort Utrechts Popnieuws Week 9 Kort Utrechts Popnieuws Week 9

DBSSW030, Amber Arcades, Alexander square, Lijpe, Howart en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 9

DBSSW030, Amber Arcades, Alexander square, Lijpe, Howart en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor DBSSW030, Amber Arcades, Alexander square, Lijpe, Howart en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Kandidaten en jury tweede editie DBSSW030 bekend
De twaalf kandidaten van de tweede editie van de Beste Singer-Songwriter van Utrecht zijn bekend. Uit de grote hoeveelheid aanmeldingen heeft de organisatie de volgende artiesten geselecteerd: Gildor van Beers (Gildor), Django Boegheim, Merlijn Terpstra (Merlin John), Joanna Weston, Sjoerd Raaijmakers (Sured), Melynda Music, Sven Wolffers, Job Kühlkamp en Sjoerd van Capelleveen (Bovenste Knoopje Open), Terence Roelofsen, Pepijn van Keppel (Little Giant), Vic Willems en Birgit de Priester (St. Maane).

Zij nemen het tegen elkaar op in Eetcafé Stathe (03/04), Hofman Café (07/04), Café de Stad (14/04), om vervolgens op 21 april in Hofman Café tijdens de finale te beslissen wie er dit jaar met de titel naar huis gaat. De kandidaten worden beoordeeld door een driekoppige jury die bestaat uit professionals uit de muziekindustrie. Dit zijn Ad Pontier (Nordic Delight), Jasper Demollin (Friars), Armel Paap (Rondé), Gijs van der Voort (Pelvic Vins), Max Beekman (The Bakery), Johanneke Kranendonk (Jo Marches), Danny van Tiggele (Mister & Mississippi), Conjo Vergeer (IndieXL), Otto de Jong (Ode To The Quiet, Knalland), Emil Landman, Rikki Borgelt (Rondé) en Chris Moorman (Popronde Nederland). De eerste editie van Beste Singer-Songwriter van Utrecht werd gewonnen door Talk Show Host.

Nieuwe track Alexander square
Je zou het nog niet denken maar volgens Alexander square hangt de lente alweer in de lucht en daarom voorzien ze het voorjaar graag van een portie frisse electrofunk in de vorm van ‘Cruise Control’. Deze nieuwe track volgt na de debuut-EP Game/Over/Love, die in november verscheen.


Howart komt met debuutalbum
Op 18 april verschijnt het zelfgetitelde debuutalbum van Howart op Tiny Room Records. Howart is een project van de kunstenares Anneke Nieuwdorp, die zich laat begeleiden door Stefan Breuer op gitaar en Dave Mollen op drums. Het dromerige, enigszins psychedelische folkliedje ‘Song’ is het eerste nummer van het album dat het licht ziet. De bijbehorende video is opgenomen in Finland tijdens de jaarwisseling van 2010-2011, waar I am Oak op dat moment het album Nowhere Or Tammensaari opnam.


Video: ‘Jackpot’ van Lijpe
De nieuwe video van de uit Maarssen afkomstige rapper Lijpe is een klassieke gangstervideo: pistolen, bivakmutsen en Lijpe zelf wentelt zich in bergen geld in bed. De clip ziet er erg overtuigend uit, met dank aan Teemong, de clipmaker die al werkte met o.a. Fresku, De Staat, Mr. Probz en Yellow Claw. ‘Jackpot’ is de eerste track van het gelijknamige album, dat eind april verschijnt.


Debuutalbum van Amber Arcades verschijnt in juni
In één van de vorige edities van het Korte Utrechtse Popnieuws schreven we al dat we niet konden wachten totdat het debuutalbum van Amber Arcades verschijnt. Wachten moeten we nog even, maar inmiddels is er een datum: op 3 juni verschijnt Fading Lines en een dag eerder presenteert de band de in New York opgenomen liedjes in EKKO. Om het wachten te verzachten is er een video uitgebracht bij het fijne, dromerige ‘Right Now’.


Old Seed en Het Gloren nemen sessie op in Newground Studio
Het is alweer even geleden dat er een live opnamesessie in de Newground Studio was. De organisatoren vonden het in ieder geval tijd voor een nieuwe. Op maandag 14 maart kun je vanaf 20.00 uur in de studio terecht voor optredens van Het Gloren en de canadese Oldseed. Het Gloren is het muziekproject van Floris Schrama, die met zijn Nederlandstalige liedjes, sterke teksten en soms korte muziekschetsen een geheel eigen geluid neerzet. Zijn nieuwe album, met complete band deze keer, is in de maak. Oldseed wordt ook wel eens de 'singer songwriter of death' genoemd. Met zijn persoonlijke teksten en doordringende stem maakt hij onheilspellende, donkere, grappige, sarcastische, directe of simpelweg ontzettend mooie liedjes. Mede voor fans van Iron & Wine, Townes Van Zandt, Bon Iver, Neil Young of Nick Drake.

Eerste track van Black Sun Empire / State of Mind samenwerking
Deze week verscheen ‘Twisted Up’, het eerste nummer van de samenwerking tussen het Utrechtse drum and bass-collectief Black Sun Empire en het Nieuw Zeelandse duo State of Mind. De track is afkomstig van de EP The Violent Five, die binnenkort verschijnt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht