Kort Utrechts Popnieuws Week 41

Fountain of Youth, The Fire Harvest, Cinetoon, Inf, Audio Adam, Ziggy Splynt en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Fountain of Youth (door Faizel Joemrati) ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met o.a. aandacht voor Fountain of Youth, The Fire Harvest, Cinetoon, Inf, Audio Adam en Ziggy Splynt.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Fountain of Youth releast Sunset EP
In augustus spraken we al met producer Yung Felix en rapper Tellem over hun nieuwe project Fountain of Youth. In de studio kregen we toen al wat te horen van de nieuwe EP, die op dat moment nog moest verschijnen. Gisteren was het dan eindelijk zover en nu kun je zelf ook naar Sunset luisteren, op spotify of soundcloud.


The Fire Harvest op eerste editie Cinetoon
Cinetoon
is een nieuw audiovisueel programma bij Vechtclub XL. Maandelijks wordt er rondom één thema een serie korte kunstfilms vertoond waarbij een artiest of ensemble de stille films begeleidt, of tussen de projecties door reageert op het beeld. Er worden naast klassieke (experimentele) films en archiefbeelden ook actuele werken getoond. De eerste editie op zondag 16 oktober staat in het teken van reisfilms, een genre dat al vanaf het begin van de filmgeschiedenis populair is. Als uitdrukking van exotisme, verbazing over het onbekende, of als symbool voor bijvoorbeeld een metafysische reis of verandering. De muziek tijdens de films wordt verzorgd door de Utrechtse band The Fire Harvest. Cinetoon begint om 15.00 uur en kaarten kosten €10.

Video: ‘Red Ross’ van Ziggy Splynt
In juni zagen we het Utrechtse rocktrio Ziggy Splynt bandwedstrijd Clash of the Titans winnen en een paar weken geleden trapten ze het nieuwe Club 3voor12/Utrecht-seizoen af. Maar er komt nog meer aan: op 25 november verschijnt de nieuwe EP & Procreate. Met de deze week verschenen video/single ‘Red Ross’ licht de band al een tipje van de sluier op.


Inf en The Fifty Dolland Band bundelen krachten op nieuw album Fall From Grace
De Utrechtse producer Inf brengt samen met de Simon Sixsmith van The Fifty Dollar Band een album uit, genaamd Fall From Grace. Op dit 7 tracks tellende album maakt Inf gebruik van analoge synths, harde drums en knorrende Rhodes/Wurlitzer sounds om een brug te slaan naar de rauwe country/folk zang van Simon Sixsmith. Het resultaat laat zich volgens Inf het best omschrijven als “hiphop/triphop ontmoet country/folk op een donkere parallelweg”. Het album is vanaf 18 oktober verkrijgbaar via alle digitale kanalen en fysiek via BeatsBroke.com. Ook de instrumentals van Fall From Grace worden op dit Amerikaanse label uitgebracht.


Nieuwe single voor Audio Adam
Audio Adam heeft deze week een nieuwe single uitgebracht. ‘Don’t Ya Mama Know’ kun je ook live horen tijdens de najaarstour van het viertal die op 28 oktober begint.


Femme Vanille presenteert nieuwe video en releast album wereldwijd
In Nederland verscheen Another Time van Femme Vanille al in januari van dit jaar. Op het album zette de band met een elektronisch popgeluid een stap in een nieuwe richting. Op 28 oktober krijgt de plaat ook een wereldwijde release. Een mooie aanleiding voor een nieuwe video bij de titeltrack, gemaakt met oude commercials en live beelden van de release-show in EKKO.


Video: ‘IJssalon’ van Reazun
Reazun
ken je onder andere als die Franse rapper van Kyteman's (Hiphop) Orkest en van zijn eigen Nederlandstalige album ‘Ik, Ben Hartman’. Reazun was al jaren fan van producer TMSV (die je weer kunt kennen van zijn vele dubstep/bass releases in de U.K.) tot hij erachter kwam dat TMSV gewoon in Utrecht woont. Meer dan één reden dus om samen een studio aan de Oudegracht in te duiken. Het eerste resultaat dat ze van deze samenwerking willen laten horen is de single 'IJssalon'. Over een vrolijke TMSV beat, met Dibbe van Laarhoven op bas, blikt Reazun terug op een zoete zomerse ontmoeting.


Transition festival maak eerste namen tweede editie bekend
Na een uitverkochte eerste editie eerder dit jaar zijn de voorbereidingen voor de tweede editie van Transition Festival in volle gang. Op zaterdag 8 april 2017 vindt de tweede editie plaats van het festival dat  wil laten zien welke bruggen er tussen jazz en geïmproviseerde muziek zijn gebouwd en welke artiesten hier een sleutelrol in hebben gespeeld. In TivoliVredenburg spelen die dag meer dan 25 nationale en internationale topartiesten, verspreid over alle zalen van de Utrechtse concertzaal. Deze week heeft het festival de eerste namen bekend gemaakt: Branford Marsalis Quartet featuring special guest Kurt Elling, Metropole Orkest met Reinier Baas & Ben Van Gelder, Christian Scott, Steve Coleman Reflex Trio, Phronesis, Jeff Parker, Tigran (solo), Shabaka and the Ancestors en vele anderen. Meer namen volgen snel. De kaartverkoop is al gestart.