Kort Utrechts Popnieuws Week 3 Kort Utrechts Popnieuws Week 3

De Beste Singer-Songwriter van Utrecht, Galleons, Alcuna Wilds, The Ame, A Brighter Light

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 3

De Beste Singer-Songwriter van Utrecht, Galleons, Alcuna Wilds, The Ame, A Brighter Light

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een editie met aandacht voor De Beste Singer-Songwriter van Utrecht, Galleons, en video's van Alcuna Wilds, The Ame en A Brighter Light.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

De Beste Singer-Songwriter van Utrecht is terug
Na de eerste editie van vorig jaar keert De Beste Singer-Songwriter van Utrecht in april 2016 terug met een tweede editie. Twaalf nieuwe talenten gaan het dan tegen elkaar opnemen in de leukste cafés van Utrecht.

Net als vorig jaar zijn er drie voorrondes en een grote finale op 21 april in Hofman Café, waar drie professionele juryleden bepalen wie de opvolger wordt van Dennis de Beurs (Talk Show Host) en een goed gevuld prijzenpakket mee naar huis neemt.

De inschrijving is al geopend en tot en met 15 februari hebben lokale talenten de mogelijkheid om zich aan te melden via www.debestesingersongwritervanutrecht.nl. De twaalf uitverkozen songwriters en de indeling van de voorrondes in Café de Stad, Hofman Café en (dit jaar voor het eerst) Eetcafé Stathe wordt op 1 maart bekend gemaakt.

Galleons releaset EP Stalemate
In de afgelopen maanden heeft Galleons al een aantal nummers van de Stalemate EP online gezet. Met het verschijnen van ‘Luna’, afgelopen week, is de EP officieel uit. Naast een download zijn er ook fysieke exemplaren te krijgen. Op zondagmiddag 24 januari speelt de band op een Sunday Afternoon concert in Hostel Strowis.


Video: ‘Follow’ van Alcuna Wilds
Het deels uit Utrecht afkomstige Alcuna Wilds heeft een tweede, in Utrecht gefilmde, video uitgebracht: 'Follow'. In het voorjaar verschijnt de debuut-EP.


Video: ‘Cocaine Train’ van The Ame
Ook de Amersfoortse rockband The Ame heeft een nieuwe video. ‘Cocaine Train’ komt van de EP Shoot Twice, die vanaf 13 februari overal te beluisteren is.


Video: ‘Walking’ van A Brighter Light
‘Walking’ is de nieuwe video van A Brighter Light, de band rond singer-songwriter Ted Griffioen. Op zondag 31 januari is het viertal te zien op de Utrechtse editie van Gluren bij de Buren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht