Kort Utrechts Popnieuws Week 10 Kort Utrechts Popnieuws Week 10

Fablewright, Fountain of Youth, Ego Dreams, Gwladys Street, Gloeilamp, Feiertag en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 10

Fablewright, Fountain of Youth, Ego Dreams, Gwladys Street, Gloeilamp, Feiertag en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Fablewright, Fountain of Youth, Ego Dreams, Gwladys Street, Gloeilamp, Feiertag en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Fablewright openbaart de Quiet Violence EP
In januari 2014 speelde Fablewright op Club 3voor12/Utrecht. Later in dat jaar vertrok Valerie Lewis naar de Provence, om spontaan een aantal nummers op te nemen. De zeven nummers die ze daar heeft ingespeeld hebben heel lang in de kast gelegen. Tot een paar weken geleden, want zonder al te veel ruchtbaarheid heeft Fablewright de liedjes als de Quiet Violence EP online gezet.


Fountain Of Youth dropt Sunrise EP
Een kleine week geleden verscheen de tekst ‘Fountain Of Youth, its near’ op de Facebookpagina van Barong Family, het platenlabel van Yellow Claw. Enkele dagen later bleek dat Fountain of Youth een nieuw project is van Yung Felix, Tellem en Spacekees. Nog weer een paar dagen later is er ook een debuut-EP, met de naam Sunrise. Check die tracks.


Video: ‘Nosebleeds’ van Ego Dreams
Afgelopen donderdag presenteerde de Amersfoortse garagepunkband Ego Dreams zijn nieuwe single ‘Nosebleeds’ tijdens de tweede editie van Club Amersfoort. Dat ging er ongeveer net zo wild aan toe als in deze intense video.


Gwladys Street heeft nieuwe EP uitgebracht
We hebben Gwladys Street in 2014 al verschillende keren zien spelen, onder andere tijdens de halve finale van de Clash of the Titans. Onlangs heeft de band in eigen beheer een een nieuwe EP uitgebracht, getiteld Taedium Vitae. De bandleden laten zich inspireren door indierock en (post)punk uit de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw. De EP is te beluisteren via Bandcamp, Spotify en iTunes.


Eerste editie voor Gloeilamp
Gloeilamp is een nieuw evenement dat wordt georganiseerd door tweedejaars HKU-studenten. Met Gloeilamp willen ze het publiek een exclusieve belevenis geven, waarbij de bezoekers oog in oog komen te staan met hun favoriete artiest. Door een intieme en gezellige sfeer en de mogelijke interactie tussen artiest en publiek is dit evenement anders dan de andere concerten van de betreffende artiesten. De eerste Gloeilamp-editie vindt plaats op 1 april en dan speelt Anne Soldaat als headliner in de intieme kelder van de Kargadoor.

Aanmelding Kei van Amersfoort 2016 geopend
De Kei van Amersfoort gaat weer van start: de bandwedstrijd van Amersfoort waarin lokale bands de strijd met elkaar aangaan om de felbegeerde titel ‘Kei van Amersfoort’ te veroveren. De door Fluor georganiseerde wedstrijd bestaat uit drie voorrondes (op vrijdag 22 april, 29 april en 6 mei) en één finale op het poppodium. Bands als Project Bongo en DIRT-A-GOGO sleepten de prijs al eerder in de wacht en vorig jaar won Fill in the Blanks de wedstrijd. De winnaars van de KvA stromen automatisch door naar de Utrecht Popprijs, waar ze zichzelf in de halve finale opnieuw mogen presenteren. Zoals gebruikelijk mogen de winnaars naast de titel ‘Kei van Amersfoort 2016’ ook een mooi prijzenpakket mee naar huis nemen. De voorrondes vinden op drie verschillende locaties in de Amersfoortse binnenstad plaats en op 20 mei is de beslissende finale in Fluor. Bands kunnen zich tot en met 4 april aanmelden via het inschrijfformulier op www.fluor033.nl.

Feiertag komt met nieuwe single: The Parachute (ft Tessa Rose Jackson)
Producer Feiertag heeft een nieuwe single uit. ‘The Parachute’ (ft Tessa Rose Jackson) is afkomstig van de EP The Rituals die op 20 mei uitkomt en op 2 juni in Paradiso wordt gepresenteerd.


Nieuwe track van Frenquency
Nog een producer met nieuw werk: Frenquency’s ‘How Does It Feel’ is afkomstig van de LOW END MTP compilatie die op 7 maart is verschenen.


RoccoW in Jan rijdt rond
Chiptune-producer RoccoW heb je misschien al eens gezien op een Eindbaasavond, maar hij speelt door de hele wereld. Onlangs was hij te gast in het dagelijkse TV-programma Jan rijdt rond. RoccoW vertelt daarin hoe hij begon met chiptunes en hij wordt gevolgd tijdens een Eindbaasshow in ACU.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht