Tien tips voor Smeerboel Festival Tien tips voor Smeerboel Festival

, Tekst: Willemijn Kranendonk

Tien tips voor Smeerboel Festival

Tekst: Willemijn Kranendonk ,

Zoveel acts, must see’s en headliners - wij zouden ook niet meer weten waar we naartoe moeten. Vandaar tien tips voor Smeerboel Festival aankomende zaterdag.

Eén: Willie Wartaal
Podium: Los!
De man die alles kan: van presenteren tot acteren en vooral rappen. Sinds 2006 speelt hij, naast De Jeugd van Tegenwoordig, ook solo. Literaire teksten en moderne beats garanderen een heerlijke vibe waar goed op gedanst kan woorden.

Twee: 
Gerd Janson
Podium: House
Gerd Janson is niet alleen de baas van het goedlopende platenlabel Running Back, maar ook één van de beste house-dj’s ter wereld. Met zijn overweldigende beats en verscheidenheid aan samenwerkingen is het gegarandeerd een feestje.

Drie: 
Yakumo
Podium: EKKO
Op podium EKKO wordt met Yakumo ruimte gemaakt voor tropische feelings en hypnotiserende beats. Het duo staat vooral bekend om zijn liveoptredens waar de nummers laagje voor laagje worden opgebouwd. Met rauwe synthesizers nemen ze je mee naar verre oorden.

Vier: 
Jungle By Night
Podium: TivoliVredenburg
De Amsterdamse band brak in 2011 door met hun titelloze EP en maakt muziek die ergens tussen afrobeat, jazz en rock ligt. Met hun bewerking van de E.T. soundtrack lijkt een ruimtelijke jazz ervaring niet uitgesloten. 

Vijf: 
Octave One
Podium: Techno 
Octave One is al twintig jaar niet meer uit de technoscene weg te denken. De broerband heeft verschillende klassieke dansplaten geproduceerd en hebben een frisse blik op dance. In 2015 komt hun zevende album Burn It Down uit.

Zes: 
Sunday Sun
Podium: EKKO
Sunday Sun ontstond zoals het hoort: na een lange avond in de kroeg kwam de zondagse zon op en was de band een feit. In 2012 brengen ze maar liefst drie EP’s uit en in 2014 volgt hun debuutalbum. Denk aan Hawaii en voeg een klein beetje rock toe. 

Zeven: Florinsz Janvier
Podium: House
Een dj om in de gaten te houden. Mede-eigenaar van SEKOIA; een platform voor diepe elektronische muziek. Dat hoor je ook terug in Janviers werk, dat daarnaast ook heel dansbaar is.

Acht: 
Beesmunt Soundsystem
Podium: House
David van der Leeuw en Luigi Vittorio Jansen zijn geboren in Amsterdam. Ze begonnen in 2008 met het produceren van verschillende soorten muziek en zeven jaar later staan ze bekend om hun brede en warme sets binnen de house en techno. Eind juli heeft het duo zijn vijfde EP Raindance uitgebracht op Pets Recordings. Met hun experimentele aard is ieder optreden weer een verassing.

Negen: 
Kevin Arnemann
Podium: Techno
Opeens was hij daar: Kevin Arnemann, technowonderkind van amper 22. Hij weet zijn unieke sound voor elk festival aan te passen om zo de ideale sfeer neer te zetten. Dit jaar speelde hij o.a. op Loveland. 

Tien: 
Dj Moortje
Podium: Single Feestje
Wil je ongegeneerd dansen? Billen schudden? Voor een heerlijke combinatie van reggae, hip-hop en rap ben de bij dj Moortje aan het juiste adres. Single zijn is geen eis, meezingen wel.

Te zien: Smeerboel festival, zaterdag 12 september 2015 (vanaf 12.00 uur) @ Grasweide Papendorp
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht