Club 3voor12 naar Amersfoort

Willem Wits, Aestrid en PHOS op eerste showcaseavond in FLUOR café

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Donderdag 15 oktober is de eerste Club 3voor12 Amersfoort, een showcase avond voor lokaal en regionaal talent in het nieuwe FLUOR café. Op de clubavond spelen drie talentvolle acts waarvan het merendeel uit Amersfoort of de regio komt. 3voor12/Utrecht organiseert de club. Het concept is hetzelfde als in Utrecht, waar al ruim 10 jaar elke laatste donderdag van de maand nieuwe en talentvolle bands uit de provincie Utrecht worden gepresenteerd op de showcaseavond Club 3voor12/Utrecht. Verschillende Amersfoortse acts hebben reeds op het podium van dB’s gestaan, zoals D.A.C., Diggy Dex, Aaumffie, The Apologist en De Koorts. Vanaf donderdag 15 oktober zijn deze lokale helden in de keistad te zien!

Voor de eerste editie zijn drie mooie acts geselecteerd. Op het programma staan indierockband Aestrid uit Soest/ Utrecht, de Amersfoortse kunstenaar en multi-instrumentalist Willem Wits en de sfeervolle Dream and Bass van PHOS. Club 3voor12 Amersfoort is vanaf donderdag 15 oktober dé plek in Amersfoort om nieuwe regionale talenten te spotten. De toegang voor de showcaseavond is gratis.

Willem Wits
Willem Wits is een cultheld in Amersfoort. Na gespeeld te hebben in Metro Mortale en te hebben getourd met Herman van Veen maakt hij als solo-artiest kinderliedjes voor volwassenen. In het voorjaar bracht hij de single 'Pappa' uit. Voor de videoclip ging hij, onder het oog van verborgen camera's, op date met zestien vrouwen. Medio september verschijnt zijn tweede album Jochie Toch. Bij Club 3voor12 Amersfoort speelt Wits met band.
 
Aestrid
Indierockband Aestrid gaat al jaren mee en heeft een aardige reputatie opgebouwd met hun mix van krautrock, nu wave en post-punk. In 2014 verscheen het derde album No Map Or Address, dat de band in Canada in acht dagen heeft opgenomen. De band wilde namelijk terug naar de chemie en energie van het live spelen; iets dat je terug hoort in de plaat, die rauwer en vrijer klinkt dan eerder werk. De rode draad in de liedjes vormt de zoektocht in het leven naar de eigen identiteit, zingeving en liefde, waarvoor geen kaart bestaat en waarvan geen adres bekend is. De redactie van 3voor12/Utrecht riep No Map Or Address uit tot het beste Utrechtse album van 2014.
 
PHOS
Vorig jaar wist PHOS, toen nog onder haar eigen naam Eveline Vroonland, al de nodige aandacht te trekken met de succesvolle single 'Safe and Sound', afkomstig van de EP The Jump. Ze werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent om vervolgens twee keer bij DWDD te spelen. Na een succesvol 2014 gaat PHOS, wat ‘licht’ betekent, verder met een nieuwe sound. Haar interesse in het produceren is gegroeid en zo is het debuutalbum Never Obsolete ontstaan, waarop ze samenwerkt met producer/rapper Skiggy Rapz. Samen hebben ze een dromerig, etherisch gevoel toegevoegd aan de beat- en vocals gestuurde nummers waardoor muziek is ontstaan die zich laat omschrijven als ‘Dream & Bass’.

Te zien: Club 3voor12 Amersfoort, donderdag 15 oktober 2015 (21.00 uur) @ FLUOR café