3voor12/Utrecht tipt, week 36 3voor12/Utrecht tipt, week 36

Sonny & The Sunsets, Eadon, Lamb, Lief Festival, het Utrechts Uitfeest, Bertolf

, Tekst: Willemijn Kranendonk

3voor12/Utrecht tipt, week 36

Sonny & The Sunsets, Eadon, Lamb, Lief Festival, het Utrechts Uitfeest, Bertolf

Tekst: Willemijn Kranendonk ,

Terug naar de realiteit. De zomervakantie is afgelopen en het is weer tijd om naar school of naar werk te gaan. Om de winter nog eventjes voor te blijven, hebben we hier een aantal fijne Utrechtse evenementen op een rijtje gezet. Om te ontspannen en te ontsnappen.

Wie: Sonny & the Sunsets + Cora Kemperman & de Schuurmachines
Wat: garagepop
Waar: dB’s
Wanneer: woensdag 2 september (20.30 uur)
Schade: € 9,-
 
We trappen de week af in dB’S met Sonny & the Sunsets. Deze band mengt Jonathan Richman, Velvet Underground, surfsongs à la de Beach Boys en Wavves. Ze worden ondersteund door de leukste deelneemster van de Clash 2015: Cora Kemperman en de Schuurmachines.

Wie: HOFMAN LIVE: Eadon
Wat: Haarlemse singer-songwriter
Waar: Café Hofman
Wanneer: donderdag 3 september (21.30 uur)
Schade: gratis
 
Elke donderdag wordt er in Hofman café, HOFMAN LIVE georganiseerd. Een podium voor lekkere muziek, onder het genot van een borrel en een kletspraatje. Deze donderdag is de Haarlemse singer-songwriter Eadon aan de beurt. Met zijn groovy nummers die zijn geïnspireerd op muziek van John Legend en Michael Jackson, wordt het een avond om achter over te leunen en te genieten.

Wie: Lamb + Cut_
Wat: Engels elektronica duo
Waar: Tivoli Vredenburg
Wanneer: vrijdag 4 september (20.15 uur)
Schade:  22,50
 
Het duo Lamb brak in 1997 door met het betoverende nummer Górecki en het gelijknamige debuutalbum werd een groot succes. Met hun downtempo drum ‘n’ bass bepaalden ze het dance-landschap van die tijd. In 2004 en drie albums verder, gingen ze uit elkaar. Gelukkig voor ons maakten ze in 2009 een doorstart en vorig jaar verscheen alweer hun zesde albumBackspac Unwind. Hierop staan de welbekende duistere dansplaten, maar ook een aantal modernere nummers.


Wie: Lief Festival
Wat: techno, deephouse, house

Waar: Strijkviertel de Meern
Wanneer: zaterdag 5 september (12.00 tot 23.00 uur)
Schade: € 42,50

Lief Festival bestaat deze september tien jaar. Het vindt net als voorgaande jaren plaats in recreatiegebied Strijkviertel, wat langs het water ligt. Hier schittert hopelijk de zon op terwijl jij je dansje aan het doen bent op de hardste techno en deephouse van dit moment. Dwarrel door het gras terwijl DJ’s zoals Joris Voorn, Egbert en Sandrien hun ding doen.


Wie: Utrecht Uitfeest
Wat: culturele aankondigingen voor aankomend seizoen
Waar: verschillende locaties in Utrecht
Wanneer: zondag 6 september
Schade: gratis
 
Het culturele seizoen gaat dit jaar wederom van start met het Utrechtse Uitfeest. Op deze dag laten culturele instellingen zich van hun beste kant zien. Vast onderdeel is het Open Huizen programma waarbij talloze instellingen hun deuren openen en een kijkje geven in dat wat zij het aankomende seizoen te bieden hebben. Verder vinden er in en rondom de stad verschillende activiteiten plaats. Er zijn onder andere optredens van Emil Landman, Angelo Boltini, Zuco 103, Royal Parks en de Blue Grass Boogiemen. Het volledige aanbod vind je hier.

Wie: Cimson Inc. + Maurice van Hoek + Bertolf
Wat: Sunwriters Songday
Wanneer: zondag 6 september 2015 (14.00 uur open, 15.00 uur aanvang)
Waar: Café De Stad
Schade: gratis
 
Zondag gaat Sunwriters Songday weer van start met het vertrouwde concept: drie singer-songwriters in café De Stad, gratis entree, warme soep (ook gratis) en lekkere biertjes. De eerste editie van dit seizoen start sterk met een optreden van Bertolf. Op 17 september presenteert de Zwolse singer-songwriter zijn nieuwe album First & Then in de Tolhuistuin, maar zondag staat hij gewoon nog even in het intieme café op het Lucas Bolwerk. Zijn nieuwe single ‘Help Me Stand’ is net verschenen. Naast Bertolf zijn er optredens van de Utrechtse roots-band Crimson Inc. en Maurice van Hoek (americana/blues/folk).
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht