Met Lucas Hamming en Sunday Sun de wijde popwereld in
 Met Lucas Hamming en Sunday Sun de wijde popwereld in


EKKO laaiend enthousiast over twee ‘grote beloftes van 2015’

, Tekst: Iris van Korven / Foto's: Annemiek Haandrikman

Met Lucas Hamming en Sunday Sun de wijde popwereld in


EKKO laaiend enthousiast over twee ‘grote beloftes van 2015’

Tekst: Iris van Korven / Foto's: Annemiek Haandrikman ,

Een dag nadat de nominaties voor de 3FM Awards bekend werden gemaakt, deden Lucas Hamming en Sunday Sun met hun gezamenlijke clubtour EKKO aan. Beide bands werden het afgelopen jaar opgepikt door de nationale radio en maken nu kans op een (en Sunday Sun zelfs op twee) van die muziekprijzen. De lobby voor stemmen kon dan ook niet snel genoeg beginnen, zo bleek donderdag 12 maart aan de Bemuurde Weerd. Zowel Hamming als Sunday Sun lieten aan het overenthousiaste publiek zien en horen waarom zij genomineerd zijn voor de 3FM Awards en toonden aan klaar te zijn voor een groter podium. 3voor12/Utrecht was erbij en deed verslag van deze sfeervolle avond.

“Wie heeft er al gesnoven vanavond?”, vraagt Lucas Hamming aan het publiek voordat hij als eerste aantreedt in deze dubbelshow. Het succes na zijn deelname aan het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland en als 3FM Serious Talent is hem niet in de koude kleren gaan zitten. De jonge meisjes vooraan het podium zingen en dansen uitbundig mee en de in pak gehesen Hamming geniet zichtbaar van de aandacht. Hoewel zijn rock-‘n-roll-houding de uitvoering van de muziek niet ten goede komt en er van actief samenspel met de band geen sprake is, wordt het al snel aardig warm in EKKO. Hamming trekt zijn jasje uit en draait hitsig met zijn heupen terwijl hij een ‘Gasolina’-intermezzo in een van zijn nummers verwerkt. De poseur hecht weinig waarde aan de opbouw van zijn set en liedjes. Zo kan in een nummer als ‘Scratching The Surface’ met band subtiel worden toegewerkt naar een epische finale. Hamming prijst zich echter gelukkig met een zaal vol met zowel bekenden en familie als fans en staat hij in zijn dromen al voor duizenden mensen te spelen op een ’s lands grote popfestivals.

We zeiden het twee en een half jaar terug al: er is geen festivalaffiche waarop de naam Sunday Sun zou misstaan. Met de release van debuutalbum We Let Go achter de rug lijkt het grote publiek binnen handbereik. Samen met de drie EP’s die ze in 2012 uitbrachten, hebben de heren meer dan genoeg songmateriaal op zak om een gevarieerde set op te bouwen. Dat doen ze vanavond dan ook. De aanstekelijke energie die het viertal uitstraalt, lijkt onuitputtelijk en slaat over op het uitzinnige publiek. Meer nog dan op de plaat heeft Sunday Sun live een volle sound gecreëerd die laat horen dat je de muziek van de band tekortdoet als je die simpelweg typeert aan de hand van hun Beatlesque karakter. Er is echter geen enkel nummer waarbij de zon niet schijnt bij Sunday Sun en dat kan op de zenuwen werken, maar gelukkig is dat door de ontspannen houding van de band niet het geval. Als zowel Lucas Hamming als Sunday Sun aan het einde van de avond nog een akoestische toegift doen op de bar van de foyer, blijken de twee ‘grote beloftes van 2015’ in elk geval voor het beste feestje van deze donderdagavond te tekenen.

Gezien: Lucas Hamming en Sunday Sun, donderdag 12 maart 2015 @ EKKO, Utrecht

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht