3voor12/Utrecht tipt, week 12

Warpaint, La Corneille, IX, Ragstock, Klein New Orleans, Evan Dando

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We beginnen onze live-tips voor deze week met Warpaint. Als je snel bent kun je vanavond nog naar de show van het Californische viertal. Donderdag hebben we maar liefst drie tips. Bijna uitverkocht zijn de release-show van La Corneille in EKKO en Going out With IX in het intieme Mirliton Theater. Een bijdrage aan het goede doel lever je bij Ragstock Indoor Festival in De Helling en daar krijg je dan vier bands en een dj-set van Menno de Meester voor terug. Vrijdag krijg je een swingend voorproefje van het nieuwe festival Klein New Orleans op de Fundraising Party in RASA. Onze laatste tip voor deze week is The Lemonheads-voorman Evan Dando, op zaterdag in TivoliVredenburg.

Wie: Warpaint + The Garden
Wat: dromerige pop
Wanneer: woensdag 18 maart 2015 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 20

Het Californisch viertal Warpaint maakte indruk maakte met debuutalbum The Fool en het zelfgetitelde album uit 2014. Met synthesizers, jazzinvloeden, triphopbeats en lichtvoetige techno is dat album experimenteler dan het debuut, zonder het dromerige element te verliezen. De fijne stem van Emily Kokal is een belangrijke factor in het geluid van de band.

Wie: La Corneille + Port of Call
Wat: indiefolk
Wanneer: donderdag 19 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7

Vorige week schreven we in onze recensie van het debuutalbum van de Utrechtse indiefolkband La Corneille dat de band "zich de voorbije jaren als een sterke liveband heeft bewezen en met de release van debuutalbum I Was A Bird ook uitstekend materiaal op zak heeft om die reputatie nog meer uit te gaan buiten." En "I Was A Bird is zo'n sterk opgebouwde indiefolkplaat die bij elke nieuwe luisterbeurt groeit." Donderdag presenteert La Corneille dat album in een tegen die tijd waarschijnlijk uitverkocht EKKO.


Wie: (Going out with) IX + Willem Wits + meer

Wat: cocktail van de sixties, Afrikaanse ritmes en elektronische muziek
Wanneer: donderdag 19 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: Mirliton Theater
Schade: € 7

Al sinds de middelbare school is Marnix Dorrestein een indrukwekkend cv aan het opbouwen. Hij rondde een studie aan het conservatorium af, drumde bij het legendarische Sheriff of Hong Kong, speelde met Jelte Tuinstra en Willem Wits in Metro Mortale, was gitarist/zanger bij Über-Ich en co-producent van het laatste studio album van Herman van Veen. Met Jasper Slijderink (toetsen) en Jelle Huiberts (drums) vormde hij eerder de vaste band van Kris Berry & Perquisite. Maar sinds een tijdje gaat Dorrestein solo, onder de naam IX (spreek uit: 'iks'). Het optreden in het Mirliton Theater is er één uit een exclusieve reeks waarin hij zelf optreedt naast een aantal van zijn favoriete acts. Wie dat zijn is deels een verrassing, maar Willem Wits is er in ieder geval één van.


Wie: Stillwave + Reveller + de Alliantie + Roads to Roam + Menno de Meester
Wat: Ragstock Indoor Festival
Wanneer: donderdag 19 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: offline vvk = € 7, online vvk = € 8, aan de deur = € 9

Dit jaar vormen Stillwave, Reveller, de Alliantie en Roads to Roam de line-up van het Ragstock Indoor Festival, dat plaatsvindt op donderdag 19 maart in De Helling. Menno de Meester verzorgt een dj-set. Het Ragstock Indoor Festival is een jaarlijks terugkerend benefietfestival in het kader van de landelijke Ragweek. Dit jaar wordt er tijdens het door het StudentenVerenigingenOverleg georganiseerde festival geld ingezameld voor de Johan Cruyff Foundation en de Wilko Gambia Foundation.


Wie: Kayongo + De Koppersnellers + Secondhand Spaceship + Calico
Wat: A Fundraising Party voor Klein New Orleans
Wanneer: vrijdag 20 maart 2015 (21.00 - 3.00 uur)
Waar: RASA
Schade: € 15

Wie had ooit gedacht dat de Utrechtse Breedstraat en de stad New Orleans nog eens in één zin genoemd zouden worden? Na eerste Pinksterdag zullen de inwoners van Utrecht niet beter weten dan dat deze straat de Nederlandse afspiegeling is van de Amerikaanse stad die bekend staat om brassbands op elke straathoek en gumbo eten in de open lucht. Althans, dat is het plan van de organisatie van het nieuwe gratis festival Klein New Orleans dat op zondag 24 mei het licht ziet. Maar om dat mogelijk te maken moeten er eerst wel wat donaties gewerfd worden, bijvoorbeeld op deze fundraising party in RASA. Tot in de kleine uurtjes kun je luisteren naar de volgende bands en dj's: Kayongo (Funk/Afrobeat/Hiphop), De Koppersnellers (Brass), Secondhand Spaceship (Brass/African Wave/Italo Disco) en Calico (Raw/House/Moody). De opbrengst van de Clubavond komt 100% te goede aan de organisatie van het festival.


Wie: Evan Dando + Sara Johnston
Wat: indiepop
Wanneer: zaterdag 21 maart 2015 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Cloud Nine
Schade: € 16

De Amerikaanse zanger/gitarist Evan Dando is vooral bekend als frontman van The Lemonheads, de gitaarband waarmee hij in de jaren negentig een brug sloeg tussen punk en collegerock. De band maakte in de jaren negentig snel achter elkaar twee klassieke albums It's A Shame About Ray en Come On Feel the Lemonheads. The Lemonheads schijnen nog steeds te bestaan, een feit dat ons eerlijk gezegd ontgaan was, maar
Dando gaat ook regelmatig in zijn eentje op pad. Nieuw werk van hemzelf of van The Lemonheads is er al in tijden niet meer verschenen, maar Dando heeft genoeg klassiekers geschreven voor een mooi avond. Support komt van Sara Johnston (voorheen Bran Van 3000).