3voor12/Utrecht tipt, week 10 3voor12/Utrecht tipt, week 10

Frazey Ford, Audio Adam, LoFriday, 10 jaar Magnetron Music, De Ster en Lola Colt

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 10

Frazey Ford, Audio Adam, LoFriday, 10 jaar Magnetron Music, De Ster en Lola Colt

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na al die toffe feestjes van vorig weekend wordt deze week weer enigszins normaal. Nou ja, normaal? We beginnen op woensdag meteen maar met de release-show van het tweede Audio Adam-album in EKKO en het optreden van Frazey Ford in de Pandora van TivoliVredenburg. Check het artikel voor onze andere tips in deze wederom drukke week.

Wie: Frazey Ford
Wat: folk met een soul gevoel
Wanneer: woensdag 3 maart 2015 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 18

De Canadese singer-songwriter Frazey Ford is de oprichtster van americanaband The Be Good Tanya’s. De drie leden hebben inmiddels ook allemaal eigen soloprojecten, maar de carrière van Frazey Ford neemt voorlopig de hoogste vlucht. Misschien wel vanwege haar unieke stemgeluid, door een Amerikaanse recensente als ‘boterachtig’ omschreven. Souliconen als Ann Peebles en Roberta Flack vormen dan ook Fords inspiratie. Haar laatste album Indian Ocean (2014) nam ze op in Memphis met de band van Al Green.


Wie: Audio Adam + Jeremy Peter Allen
Wat: pop

Wanneer: woensdag 3 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 6

Op woensdag 4 maart presenteren de mannen van Audio Adam in EKKO hun tweede album Moving Down The Grey Line. In een interview met ons vertelden ze over het verschil tussen de tweede plaat en de eerste: “De nummers voelen meer ‘af’. Ze kloppen van kop tot staart, er is niets wat we achteraf anders hadden willen doen. Ze zijn ook in een kortere periode geschreven, wat het album meer tot een geheel maakt. Verder zijn de tracks heel puur. Reyn (Ouwehand, producer, red.) wilde ze graag klein houden, hij vond het geen nummers om flink op uit te pakken: ‘jullie zijn een band, geen orkest’. We kunnen ze voor honderd procent live spelen, maar doordat ze in een kerk zijn opgenomen zijn ze toch groots.” Hoe dat live klinkt hoor je woensdag.


Wie: Sem Sprang, Tuesday on Sunday, El Cheapo en een surprise act
Wat: LoFriday
Wanneer: vrijdag 6 maart 2015 (21.00 uur)
Waar: Vechtclub XL
Schade: € 4

LoFriday bestaat al sinds 2008, wanneer Maurits Hagemans in de Kargadoor een wekelijkse avond begint met indie, lo-fi & elektronica. In de afgelopen zeven jaar is de avond door verschillende andere mensen georganiseerd en is ook de frequentie veranderd. Na een aantal maanden stilte is LoFriday terug. Hagemans heeft het concept weer onder zijn hoede genomen en gaat de avond op wisselende plekken in Utrecht organiseren, te beginnen aanstaande vrijdag in de VechtclubXL. Op deze eerste 'nieuwe' editie spelen Sem Sprang, Tuesday on Sunday, El Cheapo en een surprise act.


Wie: Falco Benz (live), Willie Wartaal, Faberyayo, Rimer London, Donnie
Wat: 10 jaar Magnetron Music
Wanneer: vrijdag 6 maart 2015 (23.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 12

Tien jaar geleden is het alweer dat Watskeburt uitkwam, die bizarre hiphoptrack met een hele goede housebeat en onnavolgbare teksten. Men dacht dat De Jeugd Van Tegenwoordig een eendagsvlieg was en dat Magnetron Music een grap was. 3voor12 zoomde een paar weken geleden in op het wonderlijke fenomeen rondom Neerlands synthkoning Bas Bron en Kostijn Egberts. Het tienjarig bestaan wordt gevierd met een clubtour waarin de karakteristieke Magnetron Music-elementen natuurlijk langskomen.

Wie: De Vorlesebühne, DJ Alwin, Dial Prisko en Balkan&Co
Wat: Openingsfeest Molen de Ster
Wanneer: zaterdag 7 maart 2015 (19.30 uur)
Waar: Houtzaagmolen De Ster
Schade: gratis

Houtzaagmolen De Ster is een van de mooiste plekjes van Lombok. Frequente concert-bezoekers hebben er misschien al optredens gezien van My Bubba of Homemade Empire. En afgelopen zomer vond de eerste editie van Woodlum Festival er plaats. Dit jaar zijn er meer activiteiten dan in de voorgaande jaren. Verwacht samenwerkingen met o.a. Brommerbios, EKKO,
the Village, Culturele Zondagen en meer. Zaterdag 7 maart is de kick-off van het programma met De Vorlesebühne, DJ Alwin, Dial Prisko en Balkan&Co.

Wie: Lola Colt + AC Berkheimer 
Wat: psychedelische postpunk
Wanneer: zondag 8 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 7,50

Met het debuutalbum nog maar nauwelijks uit gaat Lola Colt erg goed.
Incubate, the Great Escape, London Calling, Grauzone, Where the Wild Things Are heeft de Londense band al aangedaan of wordt nog aangedaan. Op dat eerste album, Away From the Water, hoor je waarom de band vernoemd is naar een spaghettiwestern: het geluid is groots, stormachtig en dreigend. De enige club-show van deze tour is georganiseerd door EKKO en vindt plaats in ACU. Een goede kans om deze band nog in het klein te zien. Support komt van het Rotterdamse shoegaze-kwartet AC Berkheimer.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht