3voor12/Utrecht tipt, week 23 3voor12/Utrecht tipt, week 23

Des Ark, Klaus Johann Grobe, Elevator Sessions, BLOKfest, La Corneille, SEKOIA

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 23

Des Ark, Klaus Johann Grobe, Elevator Sessions, BLOKfest, La Corneille, SEKOIA

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We gaan van het ene festivalweekend naar het andere. Na Woodlum en Counter Culture van vorige week kun je deze week naar Elevator Sessions (vrijdag) en BLOKfest (zaterdag in Amersfoort). Op donderdag zijn er trouwens al twee hele mooie shows: Des Ark in dB's en de eerste editie van Oscillations in EKKO. We besluiten onze live-tips met chillen op het strand bij SEKOIA en een optreden op zondagavond van La Corneille in de Kargadoor. Enjoy!

Wie: Des Ark + Homemade Empire + The Sweet release of Death
Wat: intens

Wanneer: donderdag 4 juni 2015 (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: € 7

Na de show van Diane Cluck op de eigen locatie aan de Kromme Nieuwegracht wijkt KNG56 uit naar dB's voor het optreden van Des Ark, The Sweet Release of Death en Homemade Empire. Des Ark speelde twee jaar geleden al een fantastische show in dB's. Volgens de site van dB's maakt de band onder leiding van Aimée Argote 'grofgebekte hippiemuziek'. Maar check vooral de clip. Het Rotterdamse The Sweet Release of Death speelt mooie liedjes, maar dan met een enorme bak herrie. Homemade Empire is het mooie solo-project van Bart de Kroon. Hij varieert tussen fuzz folk, drones, cowboy psychedelica, feedback en field recordings.


Wie: Klaus Johann Grobe + Electric Eye + Newmoon
Wat: Oscillations
Wanneer: donderdag 4 juni 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Oscillations wordt een terugkerende avond in EKKO waar je kennis kunt maken met psychedelische rock uit alle hoeken van Europa. Op de eerste editie staan het Zwitsers duo Klaus Johann Grobe (dansbare psychedelische rock), het Noorse Electric Eye (lange jams, gelaagde instrumentatie en een flinke dosis effectpedalen zorgen voor een unieke mix van 70's drone en moderne psychedelica) en het Belgische Newmoon (shoegaze). Mooi concept!


Wie: DJ HAGY + Isabel Nolte + Hartog + Jorn ten Ham + Red Skies Blue + Sailing To Suez + We Love People In Bearsuits en veel meer
Wat: Elevator Sessions
Wanneer: vrijdag 5 juni 2015 (15.00 uur)
Waar: De Stadstuin, Europalaan 20
Schade: gratis

Een tijdje geleden berichtten wij dat festival Elevator Sessions dit jaar niet meer plaats zou kunnen vinden in het studentencomplex Tuindorp-West. Maar de zesde editie van het festival gaat toch door op de geplande 5 juni, en wel in het nieuwe creatieve kantoorconcept De Stadstuin aan de Europalaan in Utrecht. Hier gaat Elevator Sessions zichzelf opnieuw uitvinden en met partners als Staplab Utrecht, The Bakery en Watdajel Art een nieuwe editie neerzetten. De entree is nog steeds gratis en er zijn optredens van onder andere Autofrahn, DJ HAGY, Eveline Oreel, Francis & Bacon, Het Verdriet van Drenthe, Isabel Nolte, Hartog, Jorn ten Ham, Lorena's Music, PIZZA KNIFE, Red Skies Blue, Sailing To Suez, Sam Rodrigues, The Rover music, We Love People In Bearsuits en Wolvenplein.


Wie: Drunk Soda + De Koorts + Frenquency + Vivants + I'm With Stupid en meer
Wat: BLOKfest 2015

Wanneer: zaterdag 6 juni 2015 (14.00 uur)
Waar: Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort
Schade: € 5

Voor de vierde keer organiseert Per Expressie BLOKfest, het festival vol lokaal talent binnen en buiten alle kunstdisciplines. Het park achter het stadhuis wordt voor één dag omgetoverd tot creatieve broedplaats van jong Amersfoort. Er zijn drie podia waarop onder andere Drunk Soda, De Koorts, Frenquency, Vivants, I'm With Stupid en veel anderen optreden. O ja, Los Condors doen ook iets bijzonders. Het volledige blokkenschema vind je hier.


Wie: La Corneille + Jeanne Rouwendaal
Wat: Het Werfkelderconcert

Wanneer: zondag 7 juni 2015 (20.00 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 8,50

In maart presenteerde La Corneille in EKKO het langverwachte debuutalbum I Was a Bird. Met een juiste balans aan breekbare en meer bombastische nummers, de karakteristieke zang van Guy Corneille en de samenzang imponeerden ze het publiek moeiteloos. In de intieme werfkelder van de Kargadoor kan dat net zo mooi worden.


Wie: Florinsz Janvier + Max Ferdinand + Dennis Williams + Cursed P
Wat: SEKOIA in het Zand

Wanneer: zondag 7 juni 2015 (16.00 uur)
Waar: Strand Oog in Al, Kanaalweg 199
Schade: gratis

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is Strand Oog in Al al weer even open. Wat jullie misschien ook al wisten is dat daar regelmatig fijne dj's draaien. Aanstaande zondag wordt de muziek verzorgd door het Utrechtse muziekplatform SEKOIA. De diepe muziekstijl van SEKOIA trekt al jaren liefhebbers van over de hele wereld naar zich toe. Zondag brengen ze zowel residents van het eerste uur als vers talent. Vanaf 16.00 uur kun je genieten van de plaatjes van Florinsz Janvier, Max Ferdinand, Dennis Williams en Cursed P.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht