Kort Utrechts Popnieuws Week 2

Tundra, Vivants, Feiertag, Diggy Dex, Enfant Terrible @ Kapitaal en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Tundra Vivants, Feiertag, Diggy Dex, Enfant Terrible @ Kapitaal en meer.

Postume ‘Ultimate Collection’ van Tundra
Twee jaar geleden overleed de Amersfoortse producer Tundra (aka Jonathan Jansen). Op Manual Music is een 'ultimate collection' van zijn werk verschenen (o.a. te kopen op beatport) met de naam You Will Have What You Want Sometime Soon. Tijdens zijn zes jaar durende carrière heeft Tundra voor meerdere gerespecteerde labels gewerkt, op verschillende legendarische podia gedraaid en remixes gemaakt voor artiesten als Eelke Kleijn, Matthys, Spada, Chris Fortier and Ferreck Dawn. Alle nummers zijn geremastered door mede-Amersfoorter Qbical. De opbrengsten van het album gaan naar een goed doel en alle betrokkenen hebben belangeloos meegewerkt aan het tot stand komen van het album. De moeder van Jonathan kiest het goede doel waar de inkomsten naartoe gaan.

Debuut-EP voor Vivants
Vorige week meldden we al het verschijnen van de eerste single van de nieuwe hiphopgroep Vivants. Afgelopen week is ook de debuut-EP Bon Vivants uitgekomen. De EP dient tevens als aankondiging van het Vivants-album dat dit jaar nog verschijnt en is gratis te downloaden.

Hamertje Tik wordt Feiertag en neemt afscheid met laatste video
Sinds 1 januari heeft Hamertje Tik een andere naam, eentje die in het buitenland wat beter bekt: Feiertag. Als afscheid heeft zijn VJ VeeMee een laatste clip gemaakt met als titel ‘Forbidden Fruit’. Op de compilatie ‘De Gulden Snede vol. III' is een eerste Feiertag-nummer te vinden. De eerste echte single van Feiertag verschijnt in februari of maart.


Nieuwe video voor Diggy Dex
'Grote Mannen Worden Klein' is de nieuwe single & video van Diggy Dex, afkomstig van zijn album Do It Yourself.


Platform voor elektronische muziek Enfant Terrible gaat radio maken in Kapitaal
Het van oorsprong Utrechtse platenlabel Enfant Terrible en grafische werkplaats Kapitaal slaan in 2015 de handen ineen. Samen organiseren ze iedere maand een event met dj’s en live acts uit het universum van Enfant Terrible. De radioshow Radio Resistencia die Enfant Terrible op Intergalactic FM presenteert wordt vanaf januari maandelijks met publiek opgenomen bij Kapitaal. De opnames worden regelmatig aangevuld met één of meer live acts of met een releaseparty van een album waarvan het artwork in Kapitaal is geproduceerd. Iedere derde zondag van de maand kun je in de werkplaats van Kapitaal terecht voor avontuurlijke en unieke muziek. De eerste editie is op zondag 18 januari, vanaf 15.00 uur, met een live-optreden van Former Descent en dj’s M and Alacidus. De toegang is gratis.

BASTIAAN presenteert THINK! cd-single tijdens première theatershow
In de voorstelling THINK! van DOX nemen spelers en muzikanten de vrijheid van meningsuiting onder de loep, en onderzoeken zij hoever je kunt gaan met elkaar en met het publiek. De voorstelling wordt ondersteund door livemuziek van de Amsterdamse electropopband BASTIAAN. De samenwerking tussen DOX en BASTIAAN wekte bij beide partijen zoveel creativiteit en inspiratie op, dat BASTIAAN besloten heeft om van één nummer uit de voorstelling een cd-single te maken. De single wordt gepresenteerd tijdens de première van de voorstelling op 22 januari 2015 in Theater Kikker. De single is niet voor verkoop bestemd, maar wordt vergeven via diverse winacties op sociale media.

The Vouchers debuteren met bijna vijfentwintig jaar oude liedjes
The Vouchers is opgericht in het begin van 2013, maar de wortels van de band gaan verder terug: naar een gevonden cassettebandje met daarop een jaartal (1991), een naam (Carlo Leget) en twintig aanzetten tot liedjes. Bijna een kwart eeuw later zijn vijftien van deze liedjes bewerkt en op cd gezet. Met piano, drum en zang maken The Vouchers een herkenbaar geluid met elementen van luisterliedjes, blues, jazz en swing. Met minimale bezetting wil The Vouchers een maximaal resultaat bereiken.