3voor12/Utrecht tipt, week 8 3voor12/Utrecht tipt, week 8

Sue the Night, The Fire Harvest, My Blue Van, Robbing Banks, Homemade Empire, Absolutely Free

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 8

Sue the Night, The Fire Harvest, My Blue Van, Robbing Banks, Homemade Empire, Absolutely Free

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week staat vooral in het teken van album- en cassette-presentaties: op donderdag brengt The Fire Harvest een cassette uit met het volledige werk tot nu toe, op vrijdag presenteert My Blue Van het nieuwe album Hush en op zaterdag speelt Homemade Empire nummers van zijn nieuwe album in ACU. Op donderdag staat ook 3FM Serious Talent Sue the Night in EKKO. Amersfoorters verwijzen we op vrijdag naar de Boothill Saloon waar naast Robbing Banks ook de lokale bands The Ame en het nieuwe Ego Dreams op de affiche staan. Voor Afrikaanse polyritmische dance meets Krautrock meets analoge elektronica meets Bollywood moet je zaterdag in dB's zijn, bij Absolutely Free. En vrijdag begint de 2015-editie van de Clash of the Titans met de eerste voorronde.

Wie: Sue the Night + IX
Wat: indie-pop
Wanneer: donderdag 19 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7,00

Sue the Night is de Haarlemse songwriter Suus de Groot. Ze schrijft haar liedjes voornamelijk 's nachts en het resultaat is een mix van songwriters uit de jaren '60 & '70, de synthpop van de '80s, tot de vernieuwende sound van nu. Debuutalbum Mosaic is geproduceerd door Linda van Leeuwen (Bombay) en opgenomen in de studio's van Simon Akkermans (Kytopia) en de studio van co-producer Thijs van der Klugt (Baskerville). Voorprogramma is IX, het eerste solo-project van multi-talent Marnix Dorrestein. Over IX vertelt hij: "IX biedt ruimte voor mijn sixties manie, liefde voor Afrikaanse muziek, experimenteer drift, koppigheid, ongebreidelde energie en alles waarvan ik nog in de ban zal raken. IX ben ik". IX' debuut-EP is vorige week in première gegaan bij Noisey.


Wie: The Fire Harvest + Michael Fauerstack
Wat: slowcore
Wanneer: donderdag 19 februari 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 6

Op donderdag 19 februari verschijnt van The Fire Harvest 'a red tape', een cassette die zestig minuten bevat met alle studio-opnames van de band tot nu toe, inclusief niet eerder verschenen nummers en een aantal nieuwe liedjes. Bij aankoop van de cassette krijg je er een walkman bij! Op de dag van de release (19 februari) speelt The Fire Harvest in dB’s, samen met de Canadese singer-songwriter Michael Feuerstack die je kunt kennen van zijn bands Snail House en Wooden Stars, en zijn samenwerkingen met o.a. Julie Doiron, Eric’s Trip en Colin Stetson. Een fijn avondje indie, folk en lo-fi van de buitencategorie dus.


Wie: My Blue Van + Lukas Batteau

Wat: bluesrock
Wanneer: vrijdag 20 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7

My Blue Van wist zich de afgelopen jaren in de kijker te spelen bij verschillende Utrechtse bandwedstrijden en stond in december nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland. My Blue Van is geen standaard bluesrockband: traag voortstuwende drums en bassen vormen een mooi contrast met het fijne gitaarspel en de rauwe, soms soulvolle, maar altijd gecontroleerde zang van Bas Beenackers. In sommige nummers zijn flarden te horen van Jeff Buckley. De band won eind 2013 de 3voor12/Utrecht Award voor beste live act en dat is niet voor niets. Lees ook onze recensie van het album.


Wie: Robbing Banks + The Ame + EGO DREAMS
Wat: garage + stonerrock + garagepunk
Wanneer: vrijdag 20 februari 2015 (22.00 uur)
Waar: Boothill Saloon Amersfoort
Schade: niks?

One-man-garageband Robbing Banks behoeft op onze site eigenlijk geen introductie meer. Check zijn minuut bij DWDD als je hem nog niet eerder live hebt gezien. Het Amersfoortse The Ame speelt stoner-rock'n'roll van de bovenste plank. En EGO DREAMS is een nieuwe gagagepunkband met een aantal ervaren Amersfoorste muzikanten in de gelederen. In januari heeft de band zijn debuut-EP Tired opgenomen, en die wordt vanavond gepresenteerd.

Wie: Homemade Empire + WOLVON + Amber Arcades
Wat: donkere folk, field-recordings, drones, ruis en 90’s emo

Wanneer: zaterdag 21 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5,00

Anderhalve week geleden verscheen First Trees van Homemade Empire, het solo-project van Utrechter Bart de Kroon. Ten opzichte van de voorgaande albums
A Brilliant Window Niche (2010) and Defenestration (2012) slaat De Kroon op dit derde album deels een nieuwe richting in: de rustige, breekbare nummers worden afgewisseld door harde, noisy stukken die soms uit het niets lijken te komen. Op First Trees wordt meegewerkt door WOLVON-drummer Bram Nigten en er is achtergrondzang van Pien Feith, Annelotte de Graaf (Amber Arcades) en Ellen Evers (The Puddle Parade). Support op deze album-presentatie komt van WOLVON en Amber ArcadesLees ook onze recensie van het album.

Wie: Absolutely Free + Big Hare + Harry Merry
Wat: polyritmische dance meets Krautrock meets analoge elektronica
Wanneer: zaterdag 21 februari 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 7

In het kielzog en als support voor het opeens razend populaire Viet Cong maakt ook Absolutely Free de oversteek naar Europa. In dB's doet de band zijn enige headline show en dat is zeker iets om naar uit te kijken. Absolutely Free is namelijk de voortzetting van het Canadese postpunkgezelschap DD/MM/YY maar maakt nu muziek die niet onder een noemer te vatten is. Afrikaanse polyritmische dance meets Krautrock meets analoge elektronica meets Bollywood! Ook de support zijn niet onder één noemer te vatten: elektronisch duo Big Hare en de onvolprezen Harry Merry, wiens rockopera met de titel titel Orama Adelic Palooza Omatic net uit is.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht