3voor12/Utrecht tipt, week 16

The Shape of Punk to Come, Record Store Day, COPPERSKY, CRIME TIME, Broeder Dieleman, Robyn Hitchcock

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze live-tips voor deze week staan grotendeels in het teken van Record Store Day. Op zaterdag kun je overdag op zoek naar exclusieve releases en zijn er instores in je favoriete platenzaak. Voor de afterparty kun je maar liefst op drie plekken terecht: in de Vechtclub XL, waar This Leo Sunrise een avond organiseert, in Molen De Ster voor Broeder Dieleman of in ACU waar COPPERSKY zijn nieuwe EP presenteert. Om alvast in de stemming te komen, kun je donderdag al naar The Shape of Punk to Come in EKKO en we sluiten het weekend af op zondagmiddag in dB's waar vanaf een uur of drie The Afterveins, The Silverfaces, Emma Swift en niemand minder dan Robyn Hitchcock spelen. Last but not least: je kunt ook nog tickets winnen voor een exclusieve COPPERSKY-show (zie verderop in het artikel)!

Wie: Briqueville + Blackboxred + Izah
Wat: The Shape Of Punk To Come
Wanneer: donderdag 16 april 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Harde punkavond The Shape of Punk to Come is inmiddels een vaste waarde geworden op de Utrechtse festivalagenda. Donderdag 16 april vindt in EKKO alweer de zesde editie plaats met o.a. Briqueville, Blackboxred en Izah. Check als voorproefje ons verslag van de vorige editie
.

Wie: Mister and Mississippi + DeWolff + Roosbeef + Rats on Rafts + Janne Schra + The Miseries en veel meer
Wat: Record Store Day-instores
Wanneer: zaterdag 18 april 2015 (10.00 - 18.00 uur)
Waar: Plato, Plaatboef, Swordfish & Friend, Velvet Amersfoort
Schade: gratis

Op zaterdag 18 april wordt voor de zesde keer het bestaan van de onafhankelijke platenzaak gevierd. Bij je plaatselijke dealer liggen niet alleen hele mooie en exclusieve uitgaves, maar komen ook allerlei fijne Nederlandse bands langs om een instore te geven. In Utrecht kun je langs bij Plato, Plaatboef en Swordfish & Friend. Velvet Amersfoort spant de kroon met maar liefst 18 optredens op een heus buitenpodium. Hier vind je een overzicht met alle instores in de provincie Utrecht.

Wie: COPPERSKY + the Daydream Fit + Apneu
Wat: punkrock / indiepop
Wanneer: zaterdag 18 april 2015 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5

COPPERKSY heeft zich aan het begin van dit jaar teruggetrokken in de studio om te werken aan de opvolger van hun debuut Relief, Be Around the Bend. Dat ging zo goed dat de band deze week een 7" EP uitbrengt om het wachten op het album te overbruggen. Op dat album heeft de band naar verluidt onder andere inspiratie geput uit The Replacements. Altijd goed! De EP wordt zaterdag gepresenteerd in ACU, met support van The Daydream Fit en Apneu. Hier kun je lezen over de opnames van de EP en het album
.

Kaarten voor deze show gaan heel hard, maar we hebben nog iets moois in de aanbieding: op donderdag 16 april geeft COPPERSKY een privé-optreden voor familie en vrienden in Houtzaagmolen De Ster in Lombok. En jij kunt daarbij zijn! Wij mogen namelijk 3 x 2 kaarten weggeven voor deze intieme en exclusieve show. Het enige wat je hoeft te doen is vóór woensdag 15 april om 23.57 een mail te sturen naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl! Winnaars krijgen via mail bericht.

Wie: Broeder Dieleman + Herrek
Wat: folk
Wanneer: zaterdag 18 april 2015 (19.00 uur)
Waar: Molen De Ster
Schade: € 8

Zoals eerder vermeld, is het zaterdag Record Store Day. Snowstar Records brengt dan een split 7" uit van broeder Dieleman en Will Oldham waarop ieder een nummer van de ander covert. Mooie combinatie! Oldham covert trouwens Dielemans 'Gloria', afkomstig van zijn laatste album. De release wordt aan het eind van de dag gevierd in Molen De Ster met een optreden van Broeder Dieleman. Support komt van Herrek (donkere folk).

Wie: Tender Falcons + This Leo Sunrise + BLUE CRIME + Slumberland
Wat: CRIME TIME
Wanneer: zaterdag 18 april 2015 (20.30 uur)
Waar: Vechtclub XL, Europalaan 2B, Utrecht
Schade: € 7

De Utrechtse folk-noirband This Leo Sunrise is sinds kort terug, na een lang reces (te lang wat ons betreft). Er is een nieuw album onderweg, maar in de tussentijd zit de band niet stil: samen met het Amsterdamse label Meduse Magiq en de Vechtclub XL zetten ze op zaterdag 18 april een mooi programma neer in de zaal van DE KLUB. Er zijn live optredens van Slumberland, uit België, het Amsterdamse BLUE CRIME, Tender Falcons (met Janna Coomans van The Secret Love Parade in de gelederen) en natuurlijk van This Leo Sunrise zelf. Verder is er een kleine platenwinkel, zijn er dj's en wat niet meer. Een mooie afsluiter van Record Store Day!


Wie: Robyn Hitchcock + Emma Swift + The Afterveins + The Silverfaces
Wat: psychedelische folk + psychedelische rock

Wanneer: zondag 19 april 2015 (15.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10

Voor de trouwe bezoeker is het niks nieuws maar dB’s heeft de komende maanden weer een paar te gekke muzikanten en bands staan. Zoals bijvoorbeeld Mike Watt op 1 mei. Maar 
zover is het nog niet. Aanstaande zondag speelt een andere legende op het podium bij station Zuilen: Robyn Hitchcock. De voormalig voorman van de al even legendarische Soft Boys (album: A Can of Bees) heeft er al een respectabele solo-carrière op zitten en heeft daarnaast samengewerkt met o.a. Peter Buck (R.E.M.) en Gillian Welch en David Rawlings. Zijn laatste album The Man Upstrairs (geproduceerd door Joe Boyd o.a. Incredible String Band, Nick Drake, REM) bevat weer een paar hele mooie psychedelische folkparels. En het wordt nog beter: er is support van breekbare country chanteuse Emma Swift en van twee buitengewoon goede Nederlandse opkomende psychedelische rockbands: The Afterveins en The Silverfaces. Mooi toch?