Weekagenda week 37 Weekagenda week 37

Onze tips: Gaudeamus Muziekweek, Number Nine, Natural Child, De Utrecht Popprijs, Smeerboel festival

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 37

Onze tips: Gaudeamus Muziekweek, Number Nine, Natural Child, De Utrecht Popprijs, Smeerboel festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Afgelopen weekend was Typhoon het hoogtepunt van Into The Great Wide Open. Dat was niet de eerste keer dat hij een festivalpubliek naar zijn hand zette. Fijn is dan ook dat hij aanstaande zaterdag in Utrecht te zien is op Smeerboel festival. Onze andere tips voor deze week: de Gaudeamus Muziekweek, de releaseshow van Number Nine op donderdag en de rauwe country-rockers Natural Child op vrijdag. En zaterdagmiddag kun je in drie Utrechtse werfkelders kijken naar de halve finalisten van De Utrecht Popprijs.

Wie: Gareth Davis & The Julie Mittens, Ensemble Klang, Mark IJzerman, Soundlings en veel meer
Wat: Gaudeamus Muziekweek
Wanneer: woensdag 10 t/m zondag 14 september
Waar: EKKO
Schade: € 119 voor een passepartout, er zijn ook losse tickets

Van woensdag 10 tot en met zondag 14 september staat Utrecht in het teken van de
Gaudeamus Muziekweek. Dit internationaal vermaarde festival voor hedendaags klassieke muziek en jonge componisten heeft zeker voor de wat avontuurlijker ingestelde muziekliefhebber van alles te bieden. Uit het uitgebreide programma tippen we in ieder geval de Electrifying Evening in TivoliVredenburg op zaterdag: een avond vol elektronica en elektrische gitaren, waarbij het publiek flaneert tussen Pandora, Cloud Nine en alles wat zich daar tussen bevindt, voor een bonte avond aan artiesten, composities en geluid. Op het programma staan dan onder andere Gareth Davis & The Julie Mittens die enkele stevige noise-stukken van Peter Ablinger spelen.

Wie: Number Nine + Clockwork Orange
Wat: catchy gitaarpop
Wanneer: donderdag 11 september (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5

Op donderdag 11 september presenteert gitaarpopband Number Nine het nieuwe album Wiser Than Before met een show in EKKO. Afgelopen zondag hoorden we tijdens het Uitfeest al een aantal fijne en catchy gitaarpopliedjes langskomen. Check bijvoorbeeld
eerste single 'The Man With the Van'.

Wie: Natural Child + Holy Wave
Wat: stevige country-rock
Wanneer: vrijdag 12 september (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Volgens de 3voor12-crew was Natural Child het onbetwiste hoogtepunt van de laatste editie van showcase-festival SXSW. Op het in maart uitgebrachte vierde album is de band uit Nashville qua geluid opgeschoven van rhythm and blues naar country(-rock). Maar laat je daardoor niet in de luren leggen; live is de band nog steeds één brok rauwe energie.

Wie: LaVette, Thijs Heij, Lazarus Revival, Camping, The Brahms, Moonck en meer
Wat: De Utrecht Popprijs
Wanneer: zaterdag 13 september (14.00 - 18.00 uur)
Waar: drie werfkelders aan de Oudegracht: De Kargadoor (nr 36), Mary K Hotel (nr 25) en De Witte Vosch (nr 46)
Schade: € 5

Vanmiddag gaan twaalf acts de strijd aan in de in de halve finale van De Utrecht Popprijs. Naast zeven winnaars van de voorrondes (lokale bandwedstrijden) zijn er twee wildcards uitgedeeld aan Camping en Moonck en zijn er nog drie bands genomineerd door Staplab en Pollination: I'm With Stupid, Lazarus Revival en Thijs Heij. De halve finale vindt plaats in drie typisch Utrechtse werfkelders aan de Oudegracht: De Kargadoor, Mary K Hotel en De Witte Vosch. Een onafhankelijke jury bepaalt welke acts er doorgaan naar de finale op donderdag 2 oktober in De Helling.

Wie: Typhoon, Joris Voorn, De Sluwe Vos, Skip & Die, Jack Parow, Kees van Hondt, Falco Benz en meer
Wat: Smeerboel festival
Wanneer: zaterdag 13 september (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Grasweide Papendorp
Schade: € 38,50

Zaterdag 13 september 2014 wordt het festivalseizoen afgesloten door Smeerboel, het festival waar alles kan en alles mag. Ten opzichte van de editie van vorig jaar zijn er een paar veranderingen. Het festival vindt dit jaar plaats op de Grasweide Papendorp (afgelopen jaar ook al de locatie voor Smeerboel het Kerstfestival) en er is een muzikale verbreding in de vorm van meer live muziek en voor het eerst staan er ook internationale artiesten op het programma. Smeerboel werkt samen met TivoliVredenburg, dat een live podium host, en de Tilburgse organisatie ‘Definitie van Hiphop’ dat de hiphop stage voor de rekening neemt. Een dwarsdoorsnede uit het programma: Joris Voorn, De Sluwe Vos, Skip & Die, Jack Parow, Kees van Hondt, Falco Benz, Stefany June, Great Minds, Typhoon, Rico & A.R.T., Ganz en Krampfhaft. Het volledige programma vind je hier.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht