Weekagenda week 13

Tips: Club 3voor12/Utrecht, Gorki, MTT, De Bestuiving, I am Oak, Nachtcultuur

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het is weer eens zover. De Utrechtse popagenda is deze week zo vol dat we voor onze tips lastig konden kiezen. Het zijn er zes geworden. Donderdag kun je naar onze eigen Club in dB’s met o.a. The Virgin Army en John Lennon McCullagh maar ook presenteert MTT die avond het nieuwe album en staat Gorki in De Helling. Zaterdag staat I am Oak in EKKO met het oude nieuwe album Ols Songd en is in de Kargadoor het tweede pre-event van festival De Bestuiving. In Woerden vindt dan de derde editie plaats van Nachtcultuur.

Wie: John Lennon McCullagh + The Virgin Army + Wooden Soldiers + Adam & the Relevants dj-set
Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wanneer: donderdag 27 maart 2014 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: gratis

Donderdag 27 maart is er weer een nieuwe editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht. Op het podium van dB’s presenteren we dan Wooden Soldiers (Soulfolk) en The Virgin Army (folk noir). Voor de verandering komt er deze keer ook een buitenlandse act. De zestienjarige John Lennon McCullagh heeft vorig jaar zijn debuutalbum uitgebracht en wordt in zijn thuisland al vergeleken met Jake Bugg. Deze maand tourt hij voor het eerst door Europa, en doet hij ook het podium van dB’s aan. Zoals altijd is de Club gratis toegankelijk.

Wie: Gorki
Wat: melancholische pop met veel zelfspot uit België
Wanneer: donderdag 27 maart 2014 (19.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 16

Voor sommige mensen is Gorki's Luc de Vos een god. Waarom? Check dit nummer, zijn teksten, zijn optreden.

Wie: MTT + Aestrid + Krampfhaft
Wat: secuur samenspel van diepe bassen, minimale beats en vervreemdende sounds
Wanneer: donderdag 27 maart 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Donderdag 27 maart presenteert MTT (voorheen Minus the Tiger) het nieuwe album Years From Now in EKKO. Met het secure samenspel van diepe bassen, minimale beats en vreemde sounds zet de band op dat album een stap vooruit ten opzichte van de voorganger. Voor de presentatie heeft de band een mooie avond samengesteld met supports van Aestrid en Krampfhaft.

Wie: Wooden Soldiers, Juicy Jones, Boomslang, Beachy Head Team e.a.
Wat: NACHTCULTUUR
Wanneer: zaterdag 29 maart 2014 (13.00 – 4.00 uur)
Waar: Woerden
Schade: gratis

Op zaterdag 29 maart geeft NACHTCULTUUR alweer voor de derde keer het startschot van het culturele zomerseizoen in Woerden. NACHTCULTUUR presenteert op één dag een groot aanbod aan muziek, kunst, dans, comedy, theater, workshops, poëzie en kleinkunst. In verschillende horecagelegenheden, winkels, huiskamers en andere ludieke locaties vinden er meer dan 125 optredens plaats. Binnen het programma is ruimte voor veel genres en uitingen: klassiek, jazz, house, rock, salsa, comedy, kunst, zeemansliederen, gospel, soul, dichtkunst, techno, indie enzovoorts. Op het programma staan artiesten als Wooden Soldiers, Juicy Jones, Jason Bouman, Roel C Verburg, The Beachy Head Team, Elize Verlaan, Boomslang, John Stigter, Harp Trio, B92, Rational, Hippz, Mugshot en Higher Ground. Tijdschema en kaart met alle locaties vind je respectievelijk hier en hier.

Wie: Monami (B), Zoe Bhikharie (utr), Cross-Pollination Teaser & Slagboom
Wat: 2e pre-event Festival De Bestuiving
Wanneer: zaterdag 29 maart 2014 (20.00 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 5

Van 12 t/m 15 juni vindt een nieuwe editie plaats van festival de Bestuiving. In de aanloop naar het festival worden via een aantal pre-events de diverse uitingen van - en samenwerkingen binnen - festival de Bestuiving belicht. Het tweede pre-event op zaterdag 29 maart vindt plaats in de Kargadoor en je kunt daar kijken naar het Belgische Monami (triphop), Zoe Bhikharie uit Utrecht en de jonge kunstenaar Slagboom.

Wie: I am Oak + Garciaphone
Wat: indiefolk
Wanneer: zaterdag 29 maart 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

I Am Oak is weer terug met een nieuwe (-oude) plaat, genaamd Ols Songd. Sinds hun debuutalbum On Claws in 2010 heeft I Am Oak een respectabele staat van dienst opgebouwd. Zo werd Oasem in 2011 door 3voor12 uitgeroepen tot beste album van het jaar, en werd het laatste album Nowhere or Tammensaari uit 2012 maar liefst in acht landen uitgebracht. De folkmuziek van I Am Oak wordt omgeschreven als soms verlegen, fluisterend haast, maar met grote overtuigingskracht. Lees ook ons interview met Thijs Kuijken.