Weekagenda week 10 Weekagenda week 10

Crystal Antlers, Capgras, Drop!, Jongerius Live, Grails, Stathe Festijn

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 10

Crystal Antlers, Capgras, Drop!, Jongerius Live, Grails, Stathe Festijn

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Krokussen groeien als kool, het is nog licht na een lange werkdag en het terras lonkt. Maar helaas, het is nog vrij koud door die gruwelijke wind. Dus genoeg reden om gewoon in de avond lekker binnen te blijven en wat concerten mee te pakken. Verras jezelf een keer met wat stevige muziek van Crystal Antlers en Grails, ga in je zondagsoutfit ontspannen bij Jongerius Live of bezoek een van onze andere weektips.

Wie: Crystal Antlers + Kleinindustrie
Wat: hardrock, garagepunk
Wanneer: donderdag 6 maart 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Beter dan de omschrijving van EKKO kunnen we het niet maken: "Een allesverwoestende cycloon van hardrock, psychedelica, garagepunk en progrock." Het Californische Crystal Antlers smelt verschillende genres samen en hebben bewezen daar een succesvolle eigen sound van te kunnen maken. Vanavond presenteren de mannen hun nieuwste album Nothing is Real in EKKO. Voorafgaand treedt het populaire Kleinindustrie op; een Amsterdams noiserocktrio die met hun grillige, onheilspellende sound de tent gemakkelijk afbreekt. Het is dus nog maar de vraag of Crystal Antlers überhaupt aan de beurt komt.
 
 

Wie: Pollination presents: Capgras EP-presentatie
Wat: grimmpop

Wanneer: vrijdag 7 maart 2014 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5

Capgras bestaat uit een rare combinatie van ervaren muzikanten: zangeres Sophie Platenkamp (Sophie Veline), Emiel Schaap (Daybroke, San Andreas), Ruben van Wiggen (The Fudge), Artur Dijkstra (Bodypolitics, Furistic) en Erik van Ittersum (Trip Trigger). De band maakt muziek die ergens tussen triphop (Massive Attack, Portishead) en alternative (Radiohead, Kashmir) in zit. Zelf noemen de bandleden hun muziekstijl GrimmPop. In 2012 verscheen de debuut-EP, destijds alleen voor promo-doeleinden. Door de goede reacties en na het perfectioneren van de live-kwaliteiten, besluit de band de EP nu officieel uit te brengen.

 
Wie: Drop! met Guadaloupe + Wybert + IdealCrash e.v.a.
Wat: drum ’n bass, techno
Wanneer: zaterdag 8 maart 2014 (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: € 8

Drop! startte met een concept vol drum 'n bass om in de loop der jaren meer af te wijken naar broken beats and breaks. Om de roots van Drop! niet te vergeten heeft Drop! besloten voor deze editie de zaal, net als de Poema-periode, strictly drum 'n bass te houden. En voor de mensen die van gemengde drop houden, de lobby gaat omgetoverd worden tot een 90’s area, waar van hip-hop tot jungle en oude rave wordt gedraaid.
 

Wie: Jongerius live! Met My Blue Van + Mevrouw Tamara
Wat: akoestisch bluesrock, singer-songwriter
Wanneer: zondag 9 maart 2014 (16.00 uur)
Waar: Villa Jongerius
Schade: € 12,50

De zondagmiddag van Jongerius Live! wordt deze editie gevuld door singer-songwriter Mevrouw Tamara, bluesrockband My Blue Van en dichter Ruben van Gogh. Start de middag al wegdromend bij de zachte, eigenzinnige muziek van Mevrouw Tamara, om vervolgens ruw weer met beide benen op de grond te worden gezet door de rauwe bluesrock van My Blue Van.

 

Wie: Grails + Lilacs & Champagne
Wat: postrock/shoegaze

Wanneer: maandag 10 maart 2014 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Het Amerikaanse Grails maakt agressieve, instrumentale postrock met een breed scala aan instrumenten. De huidige bezetting bestaat nu uit vier man en live neemt de band regelmatig andere artiesten mee die de gitarist de mogelijkheid geeft om van tijd tot tijd achter het drumstel te kruipen. Na Grails treden Lilacs & Champagne op, de producers achter Grails. Zij mixen hiphop met donkere filmmuziek uit de jaren zeventig en nog veel meer psychedelische muziek die moeilijk te plaatsen is. 

Wie: Mega Stathe Festijn: Logue + The Wolfhunters + Sunday Biscuits
Wat: theater, indiepop, hardrock

Wanneer: vrijdag 7 t/m zondag 9 maart 2014
Waar: Eetcafé Stathe
Schade: gratis

Dit weekend barst er bij Eetcafé Stathe een cultureel verantwoord festijn los. Als onderdeel van het Café Theaterfestival biedt Stathe namelijk – net zoals vele andere kroegen in Utrecht – dit weekend een podium aan toneel. Enig verschil met de andere deelnemende kroegen is dat Stathe ook nog plek vrijhoudt voor muziek. Daarom zal er dit weekend in Stathe naast de voorstelling 'Zit de vijf al in de klok?' ook elke avond een band optreden. Op vrijdagavond indiepopband Logue, zaterdagavond de hardrockband The Wolfhunters en zondagmiddag de popband Sunday Biscuits

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht