3voor12/Utrecht Trakteert: Bodypolitics, Hamertje Tik, COPPERSKY op Tweetakt 3voor12/Utrecht Trakteert: Bodypolitics, Hamertje Tik, COPPERSKY op Tweetakt

Utrechts muziekplatform viert 10-jarig bestaan donderdag 10 april op festivalhart Neude

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Poster: Joris Diks

3voor12/Utrecht Trakteert: Bodypolitics, Hamertje Tik, COPPERSKY op Tweetakt

Utrechts muziekplatform viert 10-jarig bestaan donderdag 10 april op festivalhart Neude

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Poster: Joris Diks ,

In maart 2004 startte 3voor12/Utrecht als de Utrechtse lokale tak van VPRO's popportal 3voor12. 10 jaar later is 3voor12/Utrecht hét crossmediale muziekplatform van de provincie Utrecht. Naast een site vol reportages, interviews, recensies en andere muzikaal nieuws, verzorgen de tientallen vrijwilligers een wekelijks radioprogramma en een maandelijkse showcase-avond in dB’s, Club 3voor12/Utrecht. Bij een jubileum hoort terugkijken en dat gaat ook zeker gebeuren. Maar belangrijker nog is dat we onze lezers en bezoekers willen trakteren op een paar cadeaus.

Daarbij blijven we dicht bij wat we iedere dag via site, radio, evenementen etc. proberen te doen: laten zien welke nieuwe, spannende muzikale acts er uit de provincie Utrecht komen. Eén van de cadeaus is dat we samen met Tweetakt festival een avond organiseren ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan. Op donderdag 10 april presenteert 3voor12/Utrecht in het festivalcentrum op de Neude drie opkomende acts, die een mooi beeld schetsen van de muzikale breedte van Utrecht: Bodypolitics (noisepop), Hamertje Tik (beatproducer/drummer) en COPPERSKY (indierock).

Bodypolitics
In oktober vorig jaar presenteerde Bodypolitics het tweede album INNER NIL in een bomvol EKKO. Ruim een jaar eerder debuteerde het internationale viertal (naast twee Nederlanders heeft de band ook een Italiaan en een Griek in de gelederen) met het verrassende The Space of A Jump. De indiepop van het debuut is op de tweede plaat complexer en donkerder geworden. Ook het aantreden van een bassist/toetsenist heeft gezorgd voor een voller en meer gelaagd geluid. Na de releaseshow concludeerden we: “Eén ding is duidelijk: Bodypolitics heeft EKKO voor zich gewonnen. Nu de rest van de wereld nog.”

Hamertje Tik
Hamertje Tik is het alter ego van beatproducer en drummer Joris Feiertag. Zijn elektronische muziek laat zich het beste omschrijven als een mix van instrumentale hiphop, sfeervolle samples, broken beats, dub, ambient en jazz. In februari 2014 verschijnt zijn nieuwe EP Home. Live bespeelt Hamertje Tik zijn drums, synths en draait hij zijn eigen dansbare producties aan elkaar met Ableton Live, die hij bestuurt met allerlei MPD-controllers. Het oog wil ook wat: VJ VeeMee vangt de sfeer van Hamertje Tik in haar unieke live visuals. Over zijn show op het Amersfoorste IAMTHECITY-festival schreven we: “Hij geeft een volle bak energie en in mum van tijd is de zaal goed gevuld, en dat is terecht. Hamertje Tik viert zijn feestje in de traditie van The Chemical Brothers en iedereen mag meedoen.”
 
COPPERSKY

COPPERSKY bestaat uit drie broers en twee jeugdvrienden die voor een groot deel actief zijn in de koffiewereld. Debuutalbum Relief, be around the bend is op 10 oktober verschenen. Qua inhoud vergelijken de mannen het album met zwarte koffie; een filterkoffie, maar dan wel een intense. De muziek van het vijftal is geworteld in een Amerikaanse traditie van rauwe, met passie gespeelde indierock waarbij hardheid en liedjes elkaar afwisselen. Invloeden zijn dan ook vooral Amerikaanse indierock-bands zoals The Killers, The Replacements, The National en The Gaslight Anthem. Ook de stevige stem van zanger Erik Zwart klinkt vooral Amerikaans. Samen zorgen ze voor een geluid dat in een kleine stadion niet misstaat. In december won de band de 3voor12/Utrecht Award voor meest veelbelovende artiest.

Te zien: 3voor12/Utrecht trakteert …. Bodypolitics, Hamertje Tik, COPPERSKY, op Tweetakt festival, donderdag 10 april 2014, 19.30 – 23.00 uur @ festivalcentrum Neude. Tickets kosten € 5 en zijn te krijgen via de website van Tweetakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht