Fablewright, Project Bongo en Ode to the Quiet op Club januari Fablewright, Project Bongo en Ode to the Quiet op Club januari

Stemmige liedjes, dansbare indiepop en dreampop meets neo-klassiek

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Fablewright, Project Bongo en Ode to the Quiet op Club januari

Stemmige liedjes, dansbare indiepop en dreampop meets neo-klassiek

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na de Nieuwjaarsduik-editie is het donderdag 30 januari tijd voor de eerste editie van onze maandelijkse showcase-avond. Op het podium van dB’s kun je deze keer luisteren naar de singer-songwriter Fablewright en dansen op indiepop van Project Bongo. Daarnaast treedt onze Selecteert van deze maand Ode to the Quiet op met een spannende mix van dreampop en neo-klassieke muziek. Tussen de optredens door draaien de mannen van La Corneille in het café hun favoriete plaatjes. Zoals altijd is de entree bij de Club gratis.


Fablewright

Fablewright is het alias van Valerie Lewis die haar roots in Californië en Java achter zich heeft gelaten om zachtjes te zingen in de schaduw van de Domtoren. Haar liedjes gaan van donker en treurig naar grappig, of zoals ze zelf zegt "dysfunctie klonk nog nooit zo aantrekkelijk." Nadat we haar vorig jaar zagen spelen bij Jongerius Live Zomerfestival en A Day at the Forest wisten we dat we Fablewright een keer op de Club moesten hebben.


Project Bongo
Project Bongo is ontstaan als project op de Herman Brood Academie waar veel muzikanten studeren. Na een succesvol optreden op een showcase-avond van de HBA in EKKO is het balletje gaan rollen. In september werd de deels Haagse band door onze collega’s van 3voor12 Den Haag tot Selecteert verkozen en een paar weken daarna won het vijftal de finale van De Utrecht Popprijs. Daarin trokken ze de aandacht met hun zelfverzekerde houding en het flamboyante kapsel van de zanger, maar ook muzikaal overtuigden ze met aanstekelijke, tropische indiepop die bij tijd en wijlen doet denken aan Vampire Weekend.


Ode to the Quiet
De 3voor12/Utrecht Selecteert van deze maand is Ode to the Quiet: een Utrechtse band die bestaat uit zangeres en toetseniste Marianne Oldenburg, drummer Otto de Jong, gitarist Tobias Kerkhoven en bassiste Nana Effah-Bekoe. De band maakt een mix van dreampop en neo-klassieke muziek, met Philip Glass en Efterklang als inspiraties. Een belangrijke rol is weggelegd voor de krachtige stem van Marianne Oldenburg. In mei 2013 heeft Ode to the Quiet een album opgenomen met Martijn Groeneveld in diens Mailmen studio, dat in maart moet verschijnen. De mooie clip voor 'We Have a Map (Rêverie)', die deze week in première ging, is hun eerste muzikale levensteken online.


La Corneille dj-set
De draaitafels in het café van dB’s zijn deze keer het domein van La Corneille. Het Utrechtse drietal zit momenteel in de studio voor de opnames van het debuutalbum en is dan ook maar wat blij dat ze even naar buiten mogen om de zinnen te verzetten.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Fablewright, Project Bongo, Ode to the Quiet en La Corneille dj-set, donderdag 30 januari 2014 vanaf 21.00 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!
 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht