Weekagenda week 7

GO!ZILLA, Kastle, Robert Auser Trio, Baby Face Nelson, COMA, Erny Green

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Zin om even te ontsnappen aan al dat sportgeweld en vooral het geklets erover? Dat kan! Zoals elke week hebben we weer een paar muzikale tips voor je verzameld, van AcidPunkGarage tot EDM en verschillende dingen die daar tussenin zitten.

Wie: GO!ZILLA + Those Foreign Kids + Gwladys Street
Wat: AcidPunkGarage
Wanneer: woensdag 12 februari 2014 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7

Mooie bill in dB’s zo midden in de week. Het Italiaanse duo GO!ZILLA speelt AcidPunkGarage en met een erg sterke livereputatie is dit een band die je ook echt op het podium moet zien. Verder op het programma: noise van Those Foreign Kids uit Haarlem en Utrechtse shoegazer van Gwladys Street.

Wie: Plafonddienst met Kastle + Know V.A.
Wat: dreampop, chillwave, rustgevende hiphop, post-dubstep
Wanneer: donderdag 13 februari 2014 (21.00 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 6

Plafonddienst is een concept waarbij dreampop, chillwave, rustgevende hiphop en post-dubstep samensmelten tot een psychedelisch amalgaam. Op deze editie Kastle, de producer uit San Francisco die bekend staat om zijn futuristische R&B met dromerig house-sausje. De avond wordt geopend door Know V.A., de Amsterdammers die onlangs nog door DJ Broadcast getipt werden als de grootste talenten voor 2014.

Wie: Roberto Auser Trio
Wat: Moog music, horror, electronica, live drums
Wanneer: vrijdag 14 februari 2014 (17.00 uur, optreden 19.00 uur)
Waar: Kapitaal, Plompetorengracht 4
Schade: € 6

Voor een ‘andere’ Valentijnsviering moet je vrijdag in Kapitaal zijn voor een instore optreden van het Roberto Auser Trio. Reken in plaats van romantiek op een donkere blend van Moog music, horror, electronica, live drums en occultisme. Auser en zijn team presenteren het nieuwe album Darkness Walks met muziek, video en artwork (de hoes en poster voor het album zeefdrukte hij zelf bij Kapitaal). Het optreden begint om 19.00 uur maar vanaf 17.00 uur ben je welkom voor een drankje en een dark-exotica dj-set van één van de huis-dj’s van Kapitaal: Edgar Nevermoo.

Wie: Baby Face Nelson + Hûnekop + Fifty Eggs
Wat: country, honky-tonk, rock-a-billy en punkrock
Wanneer: vrijdag 14 februari 2014 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5

Baby Face Nelson
viert een jubileum. Al twee jaar spelen ze door het hele land in honkytonks, ruige kroegen en oude saloons. Zo’n memorabel moment laten ze niet zomaar voorbij gaan. Samen met wapenbroeders de Hûnekop en mede-outlaws Fifty Eggs zorgen ze voor een avond vol country, honky-tonk, rock-a-billy en punkrock. Het gerucht gaat dat ze gaan proberen om ACU af te breken. Benieuwd of dat gaat lukken.

Wie: Coma (Live) + Estroe + Nuno Dos Santos + Pitto
Wat: Opkikker
Wanneer: vrijdag 14 februari 2014 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10 (€ 8 vvk)

Op de zevende editie van Opkikker in EKKO een live-show van COMA (Kompakt Records). Naast COMA ook Estroe en natuurlijk residents Nuno Dos Santos en Pitto.

Wie: Erny Green & Thijs Heij
Wat: de troubadour van Utrecht
Wanneer: zaterdag 15 februari 2014 (20.30 uur)
Waar: café Stathe
Schade: gratis

Mooie quote van Erny Green in het Facebook-event van deze show: “We gaan spelen in de vroegere Flitz, waar ik jaren lang een akoestisch podium heb gerund. Zin in !” Meer weten over deze troubadour van Utrecht? Lees het lange interview dat we vorig jaar met hem deden rond de release van zijn laatste album.