3voor12/Utrecht lokaliseert: StropStrikkers 3voor12/Utrecht lokaliseert: StropStrikkers

Hiphopcollectief is terug van weggeweest

, Tekst: Fimke Duursma / Camera, audio en montage: Timo Millitz & Matteo Villa / Audiobewerking: Sipke Woudstra

3voor12/Utrecht lokaliseert: StropStrikkers

Hiphopcollectief is terug van weggeweest

Tekst: Fimke Duursma / Camera, audio en montage: Timo Millitz & Matteo Villa / Audiobewerking: Sipke Woudstra ,

Het nieuwe concept 3voor12/Utrecht Lokaliseert laat veelbelovende bandjes spelen op onverwachte locaties. Het doel hierbij is zowel het bandje als de locatie onder de aandacht te brengen. Een combinatie die vaak verrassende videosessies oplevert.

Hiphopcollectief StropStrikkers is terug van weggeweest. De Utrechtse mc’s lasten een pauze in van 6 jaar vanwege diverse soloprojecten, tot in maart toch nog een derde album uitkwam. Ook Tabula Rasa (Latijn voor schone lei) ontving weer goede kritieken voor de immer rauwe beats en scherpe teksten. Hoewel de heren nog steeds prat gaan op het recht-voor-je-raap-principe, klinkt dit derde album net iets verfijnder en gelaagder. Kijk en luister naar een combinatie van de nummers ‘Kruistocht’ en ‘Blam Blam’, beide afkomstig van het nieuwe album.

De sessie is opgenomen in de fietstunnel onder het Westplein. Utrechts bekendste graffitiplek verandert binnenkort echter in een zandbak, omdat er ruimte moet komen voor een fly-over voor tram en bus. Gemeenteraadslid Pepijn Zwanenberg, die ook aan het woord komt in de video, noemt de graffititunnel een stukje cultureel erfgoed en maakt zich sterk voor behoud ervan. Tevergeefs: de wethouder vindt het plan van Zwanenberg te duur en omslachtig.  

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht