Weekagenda week 14

Sunday Sun, The Soft Hills, Soestvrijstaal Festival, The Subs, ADEPT

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Naast de start van Tweetakt & Kaap Festival, biedt deze week ook nog voldoende concerten in de poppodia van Utrecht. Met als primeur de eerste clubavond in TivoliVredenburg. Maar voor degenen waarvan het hart niet harder gaat kloppen van techno, is er ook nog pop, rock en electro.

Wie: Sunday Sun + Bade
Wat: pop
Wanneer: donderdag 3 april 2014 (20.15 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 11
Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, kun je bij Sunday Sun goed terecht voor aanstekelijke, vrolijke popmuziek. Sixtiespop welteverstaan, die ondanks het hoge meezinggehalte niet verveelt. De Utrechters hebben hun sporen al reeds verdiend bij o.a. Woost en timmeren samen sinds 2012 op weg. Suppert-act is Bade, het nieuwe project van Bart van Liemt (The Sheer) waarmee hij zich onderdompelt in de melodieuze, elektronische britpop.


Wie: The Soft Hills + King Champion Sounds

Wat: pop, rock
Wanneer: donderdag 3 april 2014 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8
Naast de popmuziek van Sunday Sun kun je ook nog van een ander type popmuziek genieten, namelijk van de folk/psychedelica van The Soft Hills. “Denk aan Midlake, Fleet Foxes en Neil Young die samen op een druilerige zondagmiddag besluiten muziek te maken”, aldus dB’s. Support-act is King Champion Sounds, die met hun kraut/punkrock voor de nodige energie zal zorgen.


Wie
: Soestvrijstaal Festival met COPPERSKY + Kids With Gunds + City Lights e.a.
Wat: pop
Wanneer: vrijdag 4 april 2014 (17.00 uur)
Waar: Artishock Soest
Schade: € 5
Het Soestvrijstaal Festival is de kers op de taart voor alle jonge, creatieve talenten uit Soest en omstreken die hun podiumkunsten aan het publiek willen tonen. De grootste talenten die uit voorafgaande podiumavonden zijn voortgekomen, mogen namelijk tijdens het Soestvrijstaal Festival optreden. Naast deze jonge talenten, staan er ook regionaal en nationaal bekende acts op het programma, waaronder COPPERSKY en Kids With Guns.


Wie: The Subs
Wat: electro
Wanneer: zaterdag 5 april 2014 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12,50
The Subs weet al ruim 10 jaar een van de populairste electro-acts uit België te blijven. Een van de redenen voor hun succes, is hun live-act waar je altijd volledig uitgeput maar mét glimlach vandaan komt. Sinds een tijdje is het live instrumentarium uitgebreid met analoge synthesizers en keytars. Hun nieuwste album Hologram, kun je alvast beluisteren op de Luisterpaal.


Wie: ADEPT: Tommy Four Seven + Pfirter + Abstract Division
Wat: techno
Wanneer: zaterdag 5 april 2014 (20.30 uur)
Waar: Pandora TivoliVredenburg
Schade: € 10
De eerste clubavond in TivoliVredenburg; alleen dat is al een reden om deze avond niet aan je neus voorbij te laten gaan. De eer om Pandora in te wijden gaat naar de techno-avond ADEPT met de Londense techno-dj Tommy Four Seven (onderdeel van CLR-label), CLR-genoot Pfirter en het half-Utrechtse Abstract Division.