Weekagenda week 44

Club 3voor12/Utrecht, Impakt Festival, Jucifer/Enablers, Russian Circles/Chelsea Wolfe, Temples en Independent Intavenshan

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Mooi lijstje weer deze week, te beginnen met onze eigen Club 3voor12/Utrecht op donderdag in dB’s. Maar ook twee fijne shows met een dubbel hoofdprogramma op vrijdag: Jucifer/Enablers in dB’s en Russian Circles/Chelsea Wolfe in De Helling. Op woensdag start Impakt Festival en zaterdag speelt Temples in EKKO. Zondagmiddag releast Independent Intavenshan nog hun debuut-EP. Duizelt het? Hier vind je alles netjes op een rij.

Wat: Impakt festival
Wie: Marek Korczynski, DJ Battle, Laser Poodle en DJ Fellow
Wanneer: woensdag 30 oktober t/m zondag 3 november
Waar: diverse locaties (muziekprogramma op 1 november in Theater Kikker)
Schade: € 10

Waarom:
Van 30 oktober t/m 3 november vindt het jaarlijkse Impakt Festival plaats. Dit jaar staat Impakt met het programma Capitalism Catch-22 stil bij de economische crisis, alternatieve modellen en de relatie tussen mediacultuur en economie. Naast filmprogramma's, een tentoonstelling en multimediale projecten is er ook een muziekprogramma. Op vrijdag 1 november is er een heel programma in Theater Kikker met muzikale presentatie van Marek Korczynski (professor of Sociology of Work – Universiteit of Nottingham, GB). Korczynski onderzoekt de relatie tussen populaire muziek en werk, met een nadruk op hoe kapitalistische structuren de betekenis en rol van muziek op de werkvloer hebben beïnvloed. Daarna nemen drie artiesten uit verschillende takken van sport het tegen elkaar op in een contextuele DJ battle. Met onder andere DJ Fellow; global bass in combinatie met internationale ritmes, en ook Blodfet & DJ Lonely; eenkoppig muzikaal duo van audiovisueel kunstenaar Jonas Ohlsson (SE). Vanaf 23.00 uur opent de Club Night, met onder andere Laser Poodle en DJ Fellow. Het volledige programma vind je hier.

 
Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: The Doo Run Run, The Happy Few, bitebits en Novack dj-set
Wanneer: donderdag 31 oktober (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Waarom:
Het is oktober en we gaan alweer richting de duistere maanden van het jaar. Maar voor het echt zover is presenteert Club 3voor12/Utrecht op de laatste donderdag van de maand nog een kleine nazomeravond. De line-up met The Doo Run Run, The Happy Few en bitebits geeft je nog wat extra vitamines om de gure herfst door te komen. En dat allemaal voor niks, op 31 oktober in dB's!

Wie: Jucifer + Enablers
Wat: Sludgemetal + indierock met poëtische teksten
Wanneer: vrijdag 1 november (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom:
Twee headliners in dB’s met Jucifer en Enablers. Het eeuwig en altijd tourende Jucifer maakt meedogenloze sludgemetal. Amber Valentine speelt de leadgitaar en zingt, terwijl haar echtgenoot Edgar Livengood haar begeleidt op de drums. Enablers combineert heavy indierock en gitzwarte poëzie en zorgt daarbij ook nog eens voor een onuitwisbare live ervaring. Schromelijk onderschatte topband, volgens de mensen van dB’s (die het weten)!

Wie: Russian Circles + Chelsea Wolfe
Wat: postrock + drone-metal-art-folk
Wanneer: vrijdag 1 november (19.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 17

Waarom:
Ook een dubbel hoofdprogramma in De Helling. Russian Circles is een instrumentele postrock/postmetalband die deze maand hun vijfde album Memorial heeft uitgebracht (tijdelijk op de luisterpaal) met donkere nummers waarop de dreiging continu aanwezig is. Op het titelnummer doet ook Chelsea Wolfe mee, de andere headliner van deze avond. Wolfe wordt een singer-songwriter genoemd maar denk dan niet aan DBSSW. Doom, drone en ambient zijn betere associaties bij haar werk. In september is haar laatste album met de titel Pain Is Beauty verschenen.

Wie: Temples + Pauw
Wat: Neo-psychedelische rock
Wanneer: zaterdag 2 november (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Waarom:
Bijna een jaar geleden was het Britse Temples één van de revelaties van London Calling. Compacte sixties psychrock die refereert aan The Beatles en The Byrds maar toch ook van deze tijd is. De grotere optredens op ESNS en Best Kept Secret maakten wat minder indruk. Tijd voor een revanche? Als dat zo is dan is EKKO daarvoor de geschikte zaal.

Wie: Independent Intavenshan + I'm With Stupid + Stontjie Crew + Bagjuice
Wat: reggae
Wanneer: zondag 3 november (15.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 5

Waarom:
INDEPEDENT INTAVENSHAN is een dubreggae-band die ooit is begonnen als 'studioprojectje' en nu is uitgegroeid tot een volledige live act. Op zondag 3 november viert de band het verschijnen van de eerste, in eigen beheer uitgebrachte EP Do the Right met een optreden in dB’s. Tijdens de releaseshow zijn er ook optredens van I'm With Stupid (Utrecht punkyreggae), Stontjie Crew (Utrecht Reggae) en Bagjuice (Haarlem Dubby Reggae) en brengen diverse reggae afficionados hun favoriete plaatjes ten gehore.