Weekagenda week 43

Wau Y Los Arrrghs!!!, Counter Jib, Lukas Batteau, Sebadoh, Fuse, Sunwriters Songday

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Naast twee releaseshows van Utrechtse bodem (Counter Jib en Lukas Batteau) tippen we deze week Wau Y Los Arrrghs!!!, Sebadoh en Fuse om zondag lekker tot rust te komen bij Sunwriters Songday in café De Stad.

Wie: Wau Y Los Arrrghs!!! + Bobby Kingsize + de sp aties
Wat: garage(-punk)
Wanneer: donderdag 24 oktober 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom:
Lekker avondje scheuren in dB’s met Wau Y Los Arrrghs!!!, vlammende garagepunk uit Valencia. Support komt van het roemruchte Utrechtse rock ’n roll-viertal Bobby Kingsize en van de sp aties. Die laatste maken maar meteen van de gelegenheid gebruik om hun debuutalbum te presenteren: 13 nummers meedogenloze garagerock die bij elkaar rond de 25 minuten klokken. Zoals ze bij dB’s schrijven: "Het gaat stuiven vanavond!"

Wie: Counter Jib
Wat: rock
Wanneer: donderdag 24 oktober 2013
Waar: café Stathe
Schade: € 9 (inclusief EP)

Waarom:
Counter Jib was onze Selecteert van september en presenteert donderdag de debuut-EP Secret Showroom. Het ziet ernaar uit dat de show gaat uitverkopen dus koop je kaarten in de voorverkoop. Dat doe je door een e-mail te sturen naar info@counterjib.com, waarop betaalinstructies volgen. De kosten voor een kaartje in de voorverkoop zijn overigens 7 euro en dan krijg je er een fysiek exemplaar van de EP bij!

Update 23/10, 22.30 uur: de show is uitverkocht!

Wie: Lukas Batteau
Wat: singer-songwriter met gelaagd geluid
Wanneer: vrijdag 25 oktober 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5

Waarom: Op de Club 3voor12/Utrecht van september stonden Counter Jib en Lukas Batteau samen op de line-up. Deze week presenteren ze beiden nieuw werk. Counter Jib op donderdag (zie hiervoor) en Lukas Batteau vrijdag in EKKO. Op de club van september kregen we al een sneak-preview van de grotere en gelaagde songs op Wasteland.

Wie: Sebadoh + Lost Bear
Wat: 90’s indie
Wanneer: vrijdag 25 oktober 2013 (19.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 14

Waarom:
Sebadoh is de band waarmee Lou Barlow zich ontworstelde van het juk van J. Mascis, de grote dictator van Dinosaur Jr. waarin ze beiden speelden. Dat leidde tot een hele verzameling mooie, persoonlijke liedjes van Barlow (meestal lo-fi opgenomen) en luide songs van Jason Loewenstein. In september is Defend Yourself verschenen, het eerste Sebadoh-album in 14 jaar. Het voorprogramma kan natuurlijk maar voor één band zijn: Lost Bear!

Wat: Fuse
Wie: Machinedrum, Akkachar, Guerilla Speakerz en Strye
Wanneer: vrijdag 25 oktober 2013 (23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12 in de voorverkoop, € 14 aan de deur

Waarom: Fuse
bestaat 1 jaar! De clubavond met high energy electronic music en bass music in de breedste zin van het woord pakt daarom extra uit. Het feestje wordt gevierd met een liveset van de Amerikaanse producer Machinedrum. Ook op de line-up: Akkachar (diepe dubstep van de eindbaas van het Rwina-label) en hosts Guerilla Speakers en Strye.

Wat: Sunwriters Songday
Wie: Alex Alden, Fons Jorgen, Ode to the Quiet
Wanneer: zondag 27 oktober 2013 (14.00 uur)
Waar: Café De Stad
Schade: gratis

Waarom:
Zondag is het alweer tijd voor een nieuwe Sunwriters Songday. Vanaf 14.00 uur is café De Stad je huiskamer voor de rest van de middag alwaar je onder het genot van huisgemaakte soep kunt luisteren naar achtereenvolgens Alex Alden ( uit Malta!), Fons Jorgen en Ode To The Quiet. De bezoekers van deze editie krijgen een primeur: ze kunnen als eerste de eerste single van Ode To The Quiet downloaden, die de week erna pas uitkomt.

Ode to the Quiet at Mailmen studio, May 2013 from Ode to the Quiet on Vimeo.