Weekagenda week 42

Popronde, The T.S. Eliot Appreciation Society, PRSPCT, Town of Saints, Bent van Looy en Perfect Night Out

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Op donderdag stopt het reizende festival Popronde in Utrecht. Een mooie start van een week vol fijne muziek met ook de releaseshow van The T.S. Eliot Appreciation Society op vrijdag, Bent van Looy op zaterdag en Perfect Night Out op zondag. Tussendoor heb je ook nog twee kansen om de Groningse indiefolksensatie Town of Saints te zien spelen. En voor de liefhebbers van breakcore, drum ’n bass en aanverwanten is er op vrijdag PRSPCT.

Wat: Popronde
Wie: Wolf in Loveland, TWIN SHADES, Kleinindustrie, The Future’s Dust, Theo Sieben, RAAF, Dudettes
Wanneer: donderdag 17 oktober 2013 (19.00 – 01.00 uur)
Waar: diverse locaties, Utrecht
Schade: gratis!

Waarom:
Het reizende popfestival Popronde doet Utrecht aan. Dé kans om nieuw talent te ontdekken in je plaatselijke café of podium. Het beste maak je er meteen een kroegentocht van. Alles over de 2013-editie lees je hier in ons dossier.

Wie: The T.S. Eliot Appreciation Society + The Fire Harvest
Wat: Singer-songwriter met zo af en toe wat noise-gitaar
Wanneer: vrijdag 18 oktober 2013 (20.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 6

Waarom:
Afgelopen winter nam The T.S. Eliot Appreciation Society in de New Ground Studio het debuutalbum A New History op (luisterpaal). Op vrijdag 18 oktober wordt de plaat gelanceerd met een optreden in Tivoli Spiegelbar. We hebben een korte videoreportage over de opnames gemaakt die je hier kunt zien en check ook de video bij The Dreadnought Hoax. Warm aanbevolen ook voor fans van het melancholische trompetspel van Paul Hoek en The Fire Harvest.

Wat: PRSPCT
Wie: Bong-Ra, Thrasher, Sinister Souls, FFF, Pythius
Wanneer: vrijdag 18 oktober 2013 (23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12

Waarom:
Voor de hardste show van deze week moet je in De Helling zijn. Met snoeiharde beats gaat PRSPCT laten horen dat  breakcore, drum 'n bass, dubstep, rave en industrial hardcore niet dood zijn. Met Bong-Ra, FFF, Thrasher, Sinister Souls en Pythius.

Wie: Town of Saints
Wat: indiefolk
Wanneer: zaterdag 19 oktober 2013 (13.00 uur) en zondag 20 oktober (15.30 uur)
Waar: respectievelijk Plato en Raspberry Sessions
Schade: koop de cd of geef een bijdrage

Waarom:
Het gaat hard met de Groningse indiefolkband Town of Saints. Getekend bij Snowstar records, een optreden in DWDD en afgelopen weekend een erg goede albumpresentatie in Vera. Deze week kun je de band twee keer in Utrecht zien: op zaterdag om 13.00 uur bij een instore in de Plato en op zondag 20 oktober bij de Raspberry Sessions in de sfeervolle Kapelzaal van het Labrehuis.
Update: de Raspberry Sessions zit vol, dus als je band wilt zien moet je naar Plato!

Wie: Bent van Looy
Wat: kameleon, en niet alleen muzikaal
Wanneer: zaterdag 19 oktober 2013 (20.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 11

Waarom:
Vlaming Bent van Looy is het meest bekend als voorman van Das Pop maar heeft nog tig andere kanten: hij schildert, ontwerpt kleding, drumt (bij Soulwax) en haalde de finale van kennisquiz De Slimste Mens. Daarbij bracht hij dit jaar ook nog zijn eerste soloalbum Round The Bend uit. Ook daarop laat hij weer een andere kant horen: artistieke, Bowie-achtige pianopop waarin hij grote thema’s aansnijdt. In de band waarmee hij in de Spiegelbar speelt, zitten onder anderen Anne Soldaat en cultlegende Jason Falkner!

Wat: Perfect Night Out: An Ode to Elliott Smith
Wie: awkward I + Marien Dorleijn (Moss) + El Pino & The Volunteers e.a.
Wanneer: zondag 20 oktober 2013 (16.00 – 23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom:
Fijn feestje van de mensen achter perfects.nl inclusief ode aan de legendarische Elliott Smith waarover je hier alles kunt lezen.