Krachtige albumpresentatie van The T.S. Eliot Appreciation Society

Fotoverslag van A New History-releaseshow

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Gerard Kollaard ,

De Utrechtse singer-songwriter The T.S. Eliot Appreciation Society presenteerde vrijdag 18 oktober zijn debuutalbum A New History in een volle Tivoli Spiegelbar. We waren erbij en maakten een fotoverslag.

Als support heeft Tom Gerritsen – want hij is The T.S. Eliot Appreciation Society –de slowcoreband The Fire Harvest uitgenodigd. De uit De Bilt afkomstige groep onder leiding van Gerben Houwer zet een sterke, warme set neer met nummers van het debuutalbum maar ook wat nieuw werk. Voormalig Kismet-gitarist Nicolai Adolfs speelt zijn eerste show met band, als (tijdelijke) vervanger van de druk bezette Bart Looman. Mooi hoe hij soms oogcontact zoekt met Houwer, die hem vervolgens bemoedigend toeknikt dat het goed is.

Na de ombouw is het tijd voor The T.S. Eliot Appreciation Society. Voor deze releaseshow speelt hij A New History volledig, in dezelfde volgorde en min of meer precies zoals het album is opgenomen. Inclusief de gastbijdrages van Albert Dijk en Rutger van Meeuwen, waarmee Gerritsen in de indieband Ulysses and the Squares speelt, en het melancholische trompetspel van Paul Hoek. Het krachtige en geconcentreerde spel van Gerritsen vormen een mooi contrast met zijn ongedwongen praatjes tussen de nummers door. Na het warme applaus van het verder stille publiek volgen als toegift ‘O! Grace’, een cover van de Amerikaanse singer-songwriter Jason Molina, en de vrolijke afsluiter ‘Jesus’.
Gezien: releaseshow The T.S. Eliot Appreciation Society met support van The Fire Harvest, vrijdag 18 oktober 2013 @ Tivoli Spiegelbar