Kort Utrechts Popnieuws Week 43

Op bezoek bij het boek, Wooden Soldiers, Le Bazarre, Jaystar, J.A.E., Geen Daden Maar Woorden en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met onder andere nieuws over Op bezoek bij het boek, Wooden Soldiers, Le Bazarre, Jaystar, J.A.E., Geen Daden Maar Woorden en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Op Bezoek Bij het Boek in Kanaleneiland
De eerstvolgende Culturele Zondag, op zondag 3 november, staat in het teken van het boek. Tijdens één van de activiteiten neemt Festival Mooie Woorden je die dag op sleeptouw naar de wijk Kanaleneiland waar je onder leiding van gastheer Eiland8 op een wijksafari gaat. Er is van alles te doen, te zien en te horen en het enige dat je hoeft te doen is lijn 7 te pakken voor een verrassende busrit. Bevestigd voor die middag zijn: Matthijs Leeuwis (Muziek), Eva Meijer (voordracht met animaties), Our Minor Fall (muziek), Johan Roos (Poëzie) en Aafke Romeijn (muziek). Die laatste geeft mischien wel een voorproefje van haar nieuwe album dat aan het eind van dit jaar verschijnt. Info: zondag 3 november, 13.00 – 19.00 uur, Marshallaan 279.
 
Wooden Soldiers releast First
Wooden Soldiers is een nieuw en eigenzinnig een singer-songwriter collectief uit Utrecht dat in 2012 is opgericht door Frank Wolff en Agnes Loonstra. Op 9 november presenteert de band de debuut-EP First met een optreden in café Stathe. De releaseshow begint om 21.30 uur en de entree is gratis. Wil je hen voor die tijd al een keer zien dan kan dat onder andere in café Tilt, op zaterdag 26 oktober.

Cultmarkt Le Bazarre strijkt neer op de Neude
Op zaterdag 30 november vindt, van 13 tot 18 uur, op de Neude de tweede editie van markt Le Bazarre plaats, net als de vorige keer als onderdeel van muziekfestival Le Guess Who?. De markt presenteert tientallen verkopers van kwaliteitsvintage, design, vinyl, grafische kunst, zelfgemaakte- en streekproducten. Daarnaast is er plek voor rollende keukens en voor liefhebbers die voor weinig geld hun oude kleding willen verkopen. Iedereen is op Le Bazarre welkom als verkoper, zolang bijgedragen wordt aan de mix van diversiteit en kwaliteit. Verkoopplekken zijn te huur vanaf €25,- en aanmelden kan via http://bit.ly/lebazarre. Le Bazarre is gratis toegankelijk. Na de Neude-editie wordt deze markt om de twee maanden georganiseerd in hotspot-in-wording en broedplaats Vechtclub XL.

Jaystar brengt nieuwe instrumentale EP uit
Deze week is een nieuwe release verschenen van de Amersfoortse producer Jaystar. Op de vier tracks tellende instrumentale 'Drumfetish EP' combineert Jaystar muzikale invloeden uit hiphop met verschillende elektronische genres. Jaystar produceerde eerder tracks voor onder meer Dicecream en Ogri Ai, en won met die laatstgenoemde in 2011 de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland. Ook bracht hij verschillende instrumentale albums uit. De 'Drumfetish EP' is te streamen/downloaden via soundcloud.

Nieuwe mixtape voor J.A.E.
Ook de Utrechtse rapper J.A.E. heeft deze week nieuw werk uitgebracht in de vorm van de mixtape ‘De NoMoreSlackin Tape’. De titel ‘NoMoreSlackin’ verwijst naar een motto van ‘Je Afrikaanse Excellentie’ en staat voor "niet alleen maar plannen maken in je hoofd maar daadwerkelijk dagelijks moves maken". Op de negen tracks tellende tape staan zeven producties van Johnnie Baco en twee producties van Julian Teseling en fungeren Pper en stadsgenoot ML als gastartiesten. ‘De NoMoreSlackin Tape’ is te downloaden bij puna.nl. Check alvast de video bij de track ‘Slacker’ die tegelijkertijd is verschenen.

Bandwedstrijd Grote Prijs van Leidsche Rijn zoekt muzikale jongeren
De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een bandwedstrijd voor jongeren (12-19 jaar), die wonen of naar school gaan in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. In twee voorrondes wordt gestreden om een plek in de finale op 20 december in Poppodium Azotod. Het is de eerste keer dat een bandwedstrijd speciaal voor jongeren in Leidsche Rijn wordt georganiseerd. Alle genres zijn welkom, zolang er versterkt en met live instrumenten gespeeld wordt. Op 21 en 28 november vinden twee voorrondes plaats in het Leidsche Rijn College en het Amadeus Lyceum. In de finale wordt bekend welke bands er naar huis gaan met een prijs, waaronder bandcoaching, een bandfotoshoot en een workshop songwriting van een bekende muzikant. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich tot en met 11 november aanmelden met een berichtje op www.facebook.com/KLUB19 of per mail naar KLUB19@cultuur19.nl.  Meer informatie en deelnamevoorwaarden zijn te vinden op www.cultuur19.nl/KLUB19.

Banddating bij Stardound studio
Wil je in een band gaan spelen maar ben je nog op zoek naar andere bandleden? Er zijn veel websites waar bands en muzikanten elkaar kunnen vinden, maar platforms waar je elkaar ook live kunt ontmoeten zijn schaars. Starsound studio organiseert daarom op vrijdag 1 november een avond om incomplete bands en muzikanten hun match te laten vinden. De avond begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

Tim Knol en Anne Soldaat op Geen Daden Maar Woorden Festival Utrecht
Geen Daden Maar Woorden is een intiem literatuurfestival dat ook muziek heeft. Met één kaartje bezoek je op zaterdag 9 november alle ruimtes van Het Huis Utrecht om zo je eigen festivalprogramma samen te stellen. Nog voor de release van Soldier On, de nieuwe plaat van Tim Knol, kunnen de bezoekers van het festival al van muziek van dit album genieten. Samen met gitarist Anne Soldaat speelt Knol in een akoestische setting. Begin volgend jaar verschijnt IJstijd van Maartje Wortel, waarin ze de uitgeverswereld op de korrel neemt. Op 9 november een voorproefje. Dichter des Vaderlands Anne Vegter vertelt op de sofa bij interviewer en psychiater Bram Bakker alles over haar ontregelende gedichten vol humor, ontsporende zinnen, melodische taal en seks. Het festival wordt afgesloten met een swingende afterparty van Riddim met o.a. Boomshakalak Soundsystem, Dennis Gaens en zes dansers. De complete line-up vind je op gdmw.nl.

DAKLOOS & ACU presenteren: A Nightmare on Voorstreet
DAKLOOS is een nieuw evenement waarbij naar eigen zeggen “het dak er standaard af gaat”. Donderdag 31 oktober biedt ACU de ruimte aan DAKLOOS voor een waar Halloween-spektakel onder de naam A Nightmare on Voorstreet. ACU wordt deze avond omgetoverd tot een waar horror/sci-fi technohol met live-art, VJ’s en Techno. De line-up voor de allereerste editie bestaat uit Wesdex, D’lectronique en Complekx & Revvel. Resident dj’s Geschmaksverstärker en Pleasure Pressure zorgen voor een techno b2b set. Nikki Smits is verantwoordelijk voor bloedstollende live-art en ook zijn er gruwelijke horror visuals. De avond begint om 23.00 uur en entree is  €6,- (zonder kostuum) en €4,- (met kostuum).

Luie zondagmiddag bij A Lazy ZIMIHC Afternoon
Je kent misschien wel de A Lazy Sunday Afternoon concertserie die elke zomer in de maanden juni t/m september Park Lepelenburg aandoet. Vanaf januari 2014 komt er ook een soort van binnenversie. ZIMIHC start dan met het organiseren van een reeks nieuwe evenementen met livemuziek onder de naam A Lazy ZIMIHC Afternoon. Tijdens deze evenementen biedt ZIMIHC een podium aan singer-/songwriters. A Lazy ZIMIHC Afternoon vindt plaats op alle locaties van ZIMIHC en gaat van start  in het opgeknapte theatercafé van ZIMIHC theater Wittevrouwen. De intieme concerten op de zondagnamiddag zijn geschikt voor het hele gezin.