I am Oak, Kim Janssen en Town of Saints op jubileumfeest Snowstar Records

Utrechts indielabel viert tienjarig bestaan in Tivoli Oudegracht

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het Utrechtse indielabel Snowstar Records bestaat in 2013 tien jaar. Het jubileumjaar, dat begon met een gratis 10 Year Anniversary compilatie-album, wordt op 13 december afgesloten met een groot jubileumfeest in Tivoli Oudegracht. Naast optredens door een groot aantal Snowstar-acts zijn er luistersessies, dj-sets en een labelmarkt.

Snowstar Records werd in 2003 opgericht door Cedric Muyres en is na een begin als punkrocklabel inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste indie/folk-labels van Nederland. Met acts als I am Oak, Kim Janssen en, meest recent, Town of Saints werd het label bekend, maar in het verleden zijn ook de eerste releases van Kensington erop uitgebracht.

In een interview met ons in april van dit jaar sprak labelmanager Muyres over de passie en de punkrockmentaliteit die komen kijken bij het runnen van een klein label maar benadrukte hij ook de serieuze kant: “De releases horen wat mij betreft tot de top van wat er uitkomt in Nederland. Het is gelukt om in tien jaar van Snowstar een label te maken dat er toe doet. Mensen kennen het en houden het in de gaten. Het vindt z’n publiek, er wordt over geschreven. Het is dus geen 'haha-schattig' klein label meer. Ik word blij van een goeie recensie waarin staat dat het Snowstar steeds weer lukt om goede, nieuwe releases uit te brengen. Ik wil onze stempel kunnen drukken op Nederland Muziekland. Dat mensen weten dat ze het effe moeten checken, wanneer wij iets nieuws uitbrengen; dat lijkt te lukken."

Muyres is trots op wat Snowstar Records in tien jaar tijd is gaan betekenen: “Door altijd de kwaliteit van de releases te laten spreken hebben we steeds weer nieuwe hoogtepunten bereikt; van awards tot uitverkochte shows in binnen en buitenland. Nu is het tijd om daar bij stil te staan en om dat te vieren.”

Het jubileumfeest op 13 december wordt meer dan een avond met bands. Heel Tivoli Oudegracht wordt overgenomen door in verschillende ruimtes bijzondere onderdelen te programmeren. In de zaal vinden optredens plaats van I am Oak, Town of Saints en Herrek. In een tweede ruimte die normaal als rookruimte dient spelen Kim Janssen, Bart van der Lee en Lost Bear intieme sessies. In een verborgen ruimte in Tivoli kun je je inschrijven voor exclusieve luistersessies van een nieuwe release van The World of Dust die nog uit moet komen.

In de Spiegelbar vindt voor het eerst in Utrecht en in samenwerking met initiatiefnemer Excelsior Recordings de vierde editie plaats van de Onafhankelijke Labelmarkt. Diezelfde Spiegelbar is tot 04.00 uur de locatie voor een afterparty met dj-sets van onder andere de Snowstarartiesten.


Het programma:
17.00 – 20.30 Labelmarkt (Spiegelbar)
19.30 Zaal open voor feest
20.00 – 23.00 feest
23.00 – 04.00 afterparty (Spiegelbar)

Te zien: Jubileumfeest 10 jaar Snowstar Records met I am Oak, Town of Saints, Herrek, Kim Janssen, Bart van der Lee, Lost Bear, The World Of Dust en De Onafhankelijke Labelmarkt, vrijdag 13 december 2013 @ Tivoli Oudegracht en Tivoli Spiegelbar