Counter Jib presenteert EP in uitverkocht Stathe

Fotoverslag van de EP Secret Showroom

Tekst: Kelly Leeuwis / Foto's Sanne Lagerberg ,

De Utrechtse rockformatie Counter Jib presenteerde donderdag 24 oktober zijn EP in een uitverkocht Stathe. 3voor12/Utrecht was aanwezig bij de opbouw en maakte een fotoverslag van de releaseparty.

Voordat zo’n releaseparty begint, gaat er een hoop stress en organisatie aan vooraf. Zo blijkt ook bij Counter Jib, die op de dag van de release al om half tien ’s ochtends van start gaat om alles gereed te maken. Er moeten namelijk nog EP’s in elkaar gevouwen worden, liedjes worden afgemaakt en er moet ook nog gesleuteld worden aan de akoestiek om de ruige rockmuziek in Stathe tot in de puntjes goed te laten klinken.
 
Om dat laatste te realiseren, heeft de band speciaal voor vanavond een decor gebouwd, ‘kussendempers’ boven het drumstel gehangen en podiumdelen haaks tegen elkaar aan gezet. Drummer Rolof Groothoff: “Onze muziek klinkt nu in de zaal zoals we voor ogen hebben, het is alleen net te hard om zonder oordoppen van te genieten.” En omdat de drie heren er alles aan willen doen om er zo’n onvergetelijk mogelijke avond van te maken, halen ze daarom die middag ook nog een berg oordoppen om ‘s avonds aan het publiek uit te delen.
 
De toewijding van de band blijkt zijn vruchten af te werpen; als de avond valt toont Counter Jib zich namelijk een zeer waardige toevoeging op het huidige rockaanbod in Utrecht. Met de vijf nummers van hun EP Secret Showroom, waaronder de single ‘Where You Gonna Run’, en enkele nieuwe nummers, zet de band een sterke, evenwichtige set neer. En door de aanstekelijke, vuige gitaarriffs en de zwaardere lyrics, gaat – zoals de vrouwelijke host het verwoordt – ‘het dak er helemaal af’. Bekijk de foto’s voor een volledige weergave van de uitverkochte releaseparty.
 

Gezien: Counter Jib EP Release Party, donderdag 24 oktober @ Eetcafe/Poppodium Stathe, Utrecht