Weekagenda week 46 Weekagenda week 46

Fuse, The Black Atlantic, Monomyth, Bodypolitics, Utregse Unie

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 46

Fuse, The Black Atlantic, Monomyth, Bodypolitics, Utregse Unie

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We houden het kort. Onze muzikale tips voor de komende week zijn: Fuse (met RL Grime), The Black Atlantic (releaseshow), Monomyth, Bodypolitics (releaseshow) en hiphopfestival Utregse Unie. Eigenlijk alles dat je nodig hebt om het jaarlijks Smartlappen festival effectief te ontduiken.

Wat: Fuse
Wie: RL Grime, Guerilla Speakerz, Purple Dolphin
Wanneer: donderdag 14 november (23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12

Waarom:
Fuse is de clubavond van Tivoli en Guerilla Speakerz met high energy electronic music en bass music in de breedste zin van het woord. Op deze editie RL Grime die je ook kent onder zijn alias Clockwork. Uit Utrecht komt Purple Dolphin met future garage, juke, grime, UK funky en meer en natuurlijk zijn hosts Guerilla Speakerz er ook.

Wie: The Black Atlantic + Emil Landman + Chayah
Wat: folk + singer-songwriter
Wanneer: vrijdag 15 november (21.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 8

Waarom:
Iets meer dan vier geleden presenteerde The Black Atlantic debuutalbum Reverence for Fallen Trees in dB’s. Wat volgde was een doorbraak voor de band van Geert van der Velde: lovende recensies, veel tours in het buitenland, nieuwe releases etc. Afgelopen jaar gingen de zaken echter wat minder. Bandleden vertrokken om aan eigen projecten te werken, Van der Veldes platenlabel stopte en hij moest op zoek naar een nieuwe boeker. Maar diepe dalen zijn ook de momenten om te ontdekken wat je wilt en een goede voedingsbodem voor nieuwe creatieve uitingen. Zoals de nieuwe EP Enshrine die Van der Velde alleen heeft geschreven en ingespeeld. De releaseparty is deze vrijdag in ACU. Misschien wel de start van weer een mooie cyclus?

Wie: Monomyth + Toner Low
Wat: stoner
Wanneer: vrijdag 15 november (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom: Monomyth
kwam naar buiten in 2012 met psychedelische soundscapes waar stoner- en krautrock in te horen zijn. De bandleden hebben eerder gespeeld in 35007, Alkaloid en The Polar Exploration Ship. In de korte carrière heeft de band al gespeeld op State-X New Forms, Roadburn en Parkpop. Het in september verschenen debuutalbum krijgt alleen maar goede reviews en live doet de band daar niet voor onder. Support komt van Toner Low, waarvan het derde album met logge en keiharde psychedelic doom volgens de mensen bij dB’s tamelijk geniaal is. Live is Toner Low ook zeker niet te versmaden. Een goed avondje dus.

Wie: Bodypolitics + Too Tangled
Wat: indiepop
Wanneer: zaterdag 16 november (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5

Waarom:
Na het verrassende debuut The Space of a Jump, dat bijna vanuit het niets verscheen, is de internationale maar in Utrecht woonachtige band Bodypolitics aanbeland bij het tweede album INNER NIL. Een album waar wij erg naar uitkijken. De releaseparty is op zaterdag 16 november in EKKO, met het Belgische indie-electrorock-duo Too Tangled als support.

Wat: Utregse Unie
Wie: Sticks & Moon, Jameszoo, Stropstrikkers, Boeboe, Sands & Skidz, Propo '88 en veel anderen
Wanneer: zaterdag 16 november (18.00 uur: Soul food & live performances, 20.00 – 04.00 uur: live muziek)
Waar: HAL16 (Archimedeslaan 16)
Schade: free

Waarom:
Na drie edities leek hiphopfestival Roffest een vaste waarde in Utrecht te zijn geworden. Maar na een verregende editie in 2010 werd het helaas stil. Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en op zaterdag 16 november organiseren Habek, Het Kaasschaafcollectief en HAL16 het hiphopfeest Utregse Unie. Centraal staan progressieve artiesten (DJ’s, MC’s, producers en visual artists) die urban beats en hiphop hoog in het vaandel dragen. Zaterdag zie je in HAL16 Sticks & Moon, Jameszoo, Stropstrikkers, Boeboe en nog veel, veel meer voorbij komen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht