Nominaties 3voor12/Utrecht Awards 2013 bekend

Meest opvallende Utrechtse muzikanten genomineerd voor Awards 2013

Tekst: Kelly Leeuwis ,

Wie gaan er ditmaal met de felbegeerde 3voor12/Utrecht Awards vandoor? Met het bekendmaken van de nominaties zijn we weer een stapje dichterbij de daadwerkelijke kroningen van de meest opvallende Utrechtse acts van 2013. Op 14 december wordt de prijs van de vijf categorieën vergeven tijdens het vrij toegankelijke Awards Gala in EKKO. Ook wordt dan de publieksprijs uitgereikt.

De Awards-uitreiking is een bijzondere avond waarin de winnaars bekend worden gemaakt, maar waar ook drie succesvolle Utrechtse acts optreden. Dit jaar zijn dat singer-songwriter Sofie Letitre (tevens genomineerd voor Meest Veelbelovende Act), indieband The Medics en rapper Diggy Dex.

Traditiegetrouw zijn er Awards in de volgende categorieën: Meest Veelbelovende Act, Beste Album, Beste Live-act en Beste Utrechtse Initiatief/Platform. Nieuw is de categorie Beste Video. Naast deze vijf categorieën, is er ook de Publieksprijs voor Meest Veelbelovende Act. Logischerwijs bepaalt het publiek wie er met de publieksprijs vandoor gaat. Dit kun je doen door vanaf woensdag 27 november via Facebook je stem uit te brengen. De nominatiecommissie heeft dit jaar de volgende acts, personen en initiatieven genomineerd:

Meest veelbelovende Utrechtse Artiest
Coppersky
The T.S. Eliot Appreciation Society
Sofie Letitre

Beste Utrechtse Album
• Eefje de Visser - Het Is
• The Maureens - The Maureens
• Bart van der Lee - Ballads for the Heathens or Dying

Beste Utrechtse Live-act
My Blue Van
Aestrid
• The T.S. Eliot Appreciation Society

Beste Utrechtse initiatief/platform
Knalland
Woot!Woot!Woolf
Snowstar Records

Beste Video
• My Blue Van - Bumpy Road
• Join The Cavalry - Rosie
• Bart van der Lee - A Mothers Song

In de aanloop naar de Awards-uitreiking zullen we de genomineerden nader introduceren. Met de categorie meest veelbelovende Utrechtse artiest kijken we vooruit naar wat nog komen gaat, de andere categorieën zijn een bekroning van een mooi muzikaal jaar. De categorieën Beste Live-act, Meest Veelbelovende Act en Beste initiatief zijn maar één keer door een artiest/act/initiatief te winnen.

Te zien: 3voor12/Utrecht Awards 2013 met The Medics, Sofie Letitre en Diggy Dex, zaterdag 14 december, 19.30 uur @ EKKO, Utrecht.
Kaarten kosten € 5 of 3 voor € 12 en zijn te koop via
EKKO.