3voor12/Utrecht Awards 2013 is in aantocht

Verrassende eerste bevestiging voor het muzikale programma

Tekst: Kelly Leeuwis ,

Op zaterdag 14 december zal in EKKO weer de rode loper worden uitgerold voor de 'high society' van de Utrechtse muziekscene. Dan worden namelijk traditiegetrouw de felbegeerde 3voor12/Utrecht Awards uitgereikt aan de meest opvallende Utrechtse artiesten van het afgelopen jaar. Naast de bloedstollende uitreiking, zal tevens indieband The Medics zijn splinternieuwe materiaal ten gehore brengen.

Net als voorgaande jaren zijn er in vijf categorieën Awards te vergeven. Nieuw dit jaar is de categorie 'Beste Utrechtse Video', die de plaats inneemt van 'Beste Utrechtse Muzikant'. De reden voor deze nieuwe categorie is de belangrijke rol die videokunst speelt in de online promotie van bands.

- Meest veelbelovende Utrechtse artiest
- Beste Utrechtse album
- Beste Utrechtse live-act
- Beste Utrechtse initiatief
- Beste Utrechtse video

Een speciaal geselecteerde Utrechtse nominatie-commissie zal een shortlist per categorie opstellen, waarna een jury van gerenommeerde muziekprofessionals het eindoordeel velt.

Naast de uitreiking is er ook een verrassend muzikaal programma. De eerste bevestigde band is meester in het maken van catchy, melancholische indie: The Medics. Deze populaire Utrechtse indieband zal tijdens de Awardsshow zijn splinternieuwe materiaal laten horen. In 2011 brak The Medics landelijk door met het debuutalbum Dance Into the Dark. Een succesvolle clubtour volgde, waarna er een beetje radiostilte viel. In die periode besluit gitarist Ricardo Jupijn de band te verlaten, waardoor de toekomst van de band onzeker lijkt. Tot de Zweedse Daniel Halin in de picture komt. Sinds zijn aantreden gaat het snel; afgelopen maand ging de band de studio in en nu maken ze zich alweer klaar voor de try-outs. Tijdens de awardsshow zal The Medics bewijzen dat ze nog altijd thuishoren bij de crème de la crème van de Utrechtse muziek. Voorgaande jaren vielen onder andere Blaudzun, John Coffey en Mister & Mississippi in de prijzen.


Te zien: 3voor12/Utrecht Awards 2013, met o.a. The Medics, zaterdag 14 december @EKKO, Utrecht