Sofie Letitre en Diggy Dex bevestigd voor 3voor12/Utrecht Awards

De line-up voor de Awards is rond

Tekst: Kelly Leeuwis ,

Met The Medics als afsluiter, leek het een lastige uitdaging daar twee minstens zo succesvolle acts naast te programmeren. Gelukkig wonen we in Utrecht en vind je de muzikale talenten bijna in elke hoek. Zelfs in de opkomende probleemwijk Kanaleneiland, zo blijkt dit jaar wel uit het succes van Knalland. Met singer/songwriter Sofie Letitre en rapper Diggy Dex levert 3voor12/Utrecht een diverse line-up af voor de bijzondere Awardsshow die op 14 december in EKKO plaatsvindt.

Als singer/songwriter, maar ook als organisator heeft Sofie Letitre dit jaar niet stilgezeten. De Utrechtse importmuzikant is de grondlegger van het knusse 'Sunwriters Songday' in Café De Stad, maar bovenal is ze bekend als de singer/songwriter die haar publiek imponeert met innemende nummers. Voor ons was het dus geen verrassing dat Eric Corton haar dit jaar vroeg om deel uit te maken van zijn Ladies Of The Lowlands. Naast dit zijproject, is ze ook onderdeel van het Utrechtse collectief Knalland, waarmee ze momenteel ook nog eens door het land tourt voor de Sin and Soul Tour. De laatste maand van dit jaar heeft ze eigenlijk gereserveerd voor de productie van haar tweede album, maar voor de Awards maakt ze graag een uitzondering.  

Dat 3voor12/Utrecht met de Awards niet enkel achterom kijkt, maar graag ook vooruit, blijkt wel uit de bevestiging van de laatste act: rapper/producer Diggy Dex. Die brengt namelijk een maand na de Awards, op 25 januari 2014, zijn nieuwe album Do It Yourself uit (de gelijknamige single vind je hier). En wat mooier als hij jou tijdens de Awardsshow alvast een uniek voorproefje geeft van zijn vierde album. Dex maakte ooit met onder andere Jiggy Dé en Wudstik deel uit van de Amersfoortse hiphopcrew DAC, maar werd vooral bekend met zijn landelijke zomerhit ‘Slaap lekker’ uit 2009 en het album Lange nachte, Korte dagen (2010) waarvoor hij door 3FM op handen werd gedragen.  

 Te zien: 3voor12/Utrecht Awards 2013, met The Medics, Sofie Letitre en Diggy Dex zaterdag 14 december @EKKO, Utrecht