Weekagenda week 21

Habek presenteert Master!, Het Goede Doel, Tinlicker, Opkikker, Soestvrijstaal, Clash of the Titans, Harry Merry

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Dat was een tof weekend met Le Mini Who? en Le Guess Who? May Day maar we knallen lekker door, te beginnen vanavond met Arts the Beatdoctor in EKKO en zondag eindigend met Harry Merry in dB’s. Tussendoor kun je onder andere naar de finale van de Clash of the Titans in Tivoli de Helling of Soestvrijstaal Festival in Soest. De rest van onze tips ook zien? Klikken dan.

Wat: Habek presenteert ... Master!
Wie: Arts the Beatdoctor + Obey Nine + Sneaze
Wanneer: woensdag 22 mei 2013
Waar: EKKO
Schade: € 5 (alleen aan de deur!)

Waarom:
Tijdens Habek presenteert … Master! draait het om elektronische muziek met showcases van Sneaze, Oby Nine en niemand minder dan Arts the Beatdoctor (check ook ons interview met Arts). Sneaze en Oby Nine hebben tijdens een serie masterclasses onder leiding van Arts gewerkt aan hun repertoire: compositie, presentatie, the tricks of the trade, alles! Wat dat oplevert zie je in EKKO. Als jij ook in aanmerking wilt komen voor een gratis masterclass traject MASTER! bij Habek ga dan woensdag naar EKKO en geef je demo en contactgegevens aan één van de Habek mensen.

Wie: Het Goede Doel
Wat: Nederpop
Wanneer: donderdag 23 mei 2013 (21.00)
Waar: Stairway to Heaven
Schade: € 5
 
Waarom: Tijdens Bevrijdingsfestival Utrecht stond Het Goede Doel al op het hoofdpodium en nu verschijnt er op 24 mei een nieuw album, 'Was Alles Maar Precies Zoals Het Was..', waarvoor Henk en Henk hun persoonlijke favorieten door de jaren heen hebben geselecteerd. Geen voor de hand liggende hits, maar wel 32 andere tracks van dertig jaar geleden tot nu, inclusief de nieuwe single 'Alle Moeders Heten Mama'. De release van dit album wordt donderdag 23 mei gevierd in Stairway to Heaven in Utrecht waar de band een exclusieve live show geeft.
 
 
Wie: Tinlicker, Remember the Future release party
Wat: pop, acid techno, progressive house en jaren tachtig synthpop
Wanneer: donderdag 23 mei 2013 (23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: gratis
 
Waarom: Tinlicker is het solo-project van Black Sun Empire's Micha Heyboer. Na een eerdere teaser in december 2012 is deze maand debuutalbum Remember The Future verschenen. Op het album laat Heyboer horen dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen Drum&Bass. Zijn invloeden variëren van Paul Kalkbrenner tot Trentemöller en van Radiohead tot Patrick Watson. Tussen de 22 (!) tracks van Remember the Future hoor je pop, acid techno, progressive house en jaren tachtig synthpop. Donderdagavond presenteert hij zijn album in Tivoli de Helling. Ook op de line-up staan Maze en Mike Luck.

Wat: Opkikker
Wie: Johannes Brecht(live) + Lydmor(live) + Pitto + Nuno Dos Santos + Jorn Liefdeshuis
Wanneer: vrijdag 24 mei 2013 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10 aan de deur, € 8 in de voorverkoop

Waarom:
Opkikker is echt helemaal terug. De techno/house-avond die ooit begon in Theater Kikker is al weer toe aan de derde editie in EKKO. Op de line-up staat Johannes Brecht (live), die een hit scoorde met zijn EP Holla. Ook het Deense duo Lydmor (live) mag na hun indrukwekkende show tijdens Nordic Delight langskomen. Nuno Dos Santos en Pitto, tevens hosts van de avond, zullen ook een aantal platen draaien. Daarnaast komt Jorn Liefdeshuis langs, die eerder al op Lowlands, Pitch en Free Your Mind.

Wat: Soestvrijstaal festival
Wie: The New Shining, A Polaroid View, Amber Arcades, Project Bongo, Strolling The Yards, Vine-Yard, For the Birds e.v.a.
Wanneer: zaterdag 25 mei 2013 (14.45 uur)
Waar: openluchttheater Cabrio, Soest
Schade: € 5
 
Waarom: Op 25 mei vindt de vijfjarige jubileum editie van het Soestvrijstaal festival plaats in openluchttheater Cabrio in Soest. Dit moment gaat niet onopgemerkt voorbij en de organisatie heeft gezorgd dat je weer kunt genieten van bands, singer-songwriters, dj’s, rappers, dansers, tekenaars en theater. Headliners zijn The New Shining en oude bekenden A Polaroid View, dat eerder dit jaar debuutalbum Darling uitbracht. 3voor12/Utrecht presenteert Amber Arcades, het nieuwe project van Annelotte de Graaf (Oh, Brave Wide Eyes). Lokale inbreng is er van Project Bongo en Strolling The Yards. Meer namen worden in de komende weken bekend gemaakt. Meer informatie op de website en de Facebook-pagina van het festival.

Wat: Finale Clash of the Titans
Wie: Paper Doll Decay, Capgras, Woods on Fire, Stillwave en 20th Century Hansa
Wanneer: zaterdag 25 mei 2013
Waar: Tivoli de Helling (20.00 uur)
Schade: € 6
 
Waarom: Check onze aankondiging hier.
 
 
Wie: Harry Merry
Wat: rasartiest
Wanneer: zondag 26 mei 2013 (16.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 5
 
Waarom: Joke Olthaar maakte een film over het leven en werk van rasartiest Harry Merry met de titel ‘Hier is Harry Merry’. Op zondag 26 mei wordt deze documentairefilm vertoond in dB’s en om het helemaal af te maken is er ook een optreden van Harry Merry zelf. Lees ook dit verslag van de tour van Harry en Tamara Woestenburg in de States. Hilarisch, behalve dan dat het allemaal echt gebeurd is.