Weekagenda week 20 Weekagenda week 20

Rangleklods, Joy Division Undercover, Pien Feith, Taped, Le Mini Who?/Le Guess Who? May Day, RaKeTkAnOn

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 20

Rangleklods, Joy Division Undercover, Pien Feith, Taped, Le Mini Who?/Le Guess Who? May Day, RaKeTkAnOn

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week staat grotendeels in het teken van Le Mini Who? en Le Guess Who? May Day. Vrijdag begint echter ook de eerste editie van SPRING Utrecht, waarvan het muziekprogramma elders op onze site staat. Andere tips voor deze week: Rangleklods, Joy Division Undercover, Taped (alle drie in EKKO), Pien Feith in De Kelder en RaKeTkAnOn op zondag in dB’s. Enjoy!

Wie: Rangleklods + The Benelux
Wat: elektronisch
Wanneer: donderdag 16 mei 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7,50

Waarom:
Het Deense Rangleklods stond al op festivals als The Great Escape en Roskilde en was met hun dromerige elektronische sound één van de hoogtepunten op Eurosonic 2013. Met het nieuwe album Beekeeper op zak staan ze donderdag in EKKO. The Benelux stond als eens op Club 3voor12/Utrecht. Na een sabbatical van een jaar is de band uit Amsterdam terug. Het debuutalbum verschijnt pas in het najaar maar de verwachtingen rond deze energieke band zijn hoog gespannen.

Wie: Joy Division Undercover
Wat: New Wave
Wanneer: vrijdag 17 mei 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom:
De Utrechtse singer-songwriter Erny Green startte in 2008 samen met Gerald Roerdinkveldboom de Joy Division Tribute-band ‘Closer To Curtis’. Die band trok destijds in combinatie met de Anton Corbijn-film Control langs het Nederlandse clubcircuit. Na één succesvolle tour hielden ze het voor gezien, tot grote spijt van veel Joy Division-liefhebbers. Gelukkig kunnen Green en Roerdinkveldboom het niet laten en besluiten ze dit jaar om opnieuw shows te gaan spelen, nu onder de naam Joy Division Undercover. Ditmaal met niemand minder dan Henk Koorn van Hallo Venray. Wij waren erbij, in 2008, en kunnen alleen maar zeggen: zeer de moeite waard! Op 17 mei speelt Joy Division Undercover in EKKO. Voorafgaand de nog nooit in Nederland vertoonde documentaire Joy Division (2007) van Grant Gee, waarin hij het verhaal over Joy Division vertelt aan de hand van persoonlijke anekdotes van vrienden en mede-muzikanten aangevuld met bijzonder beeldmateriaal. Om het helemaal af te maken is er ook nog een DJ-set van APRIL.

Wat: Taped
Wie: Broke One, Mike Mago, Shapes en U Know & The Drill
Wanneer: vrijdag 17 mei 2013 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom:
Na succesvolle eerdere edities presenteert BMKLTSCH RCRDS wederom Taped in EKKO. Op de line-up Broke One, Shapes, U Know & The Drill en Utrechter Mike Mago wiens single ‘The Show’ recent wereldwijd is gereleased door Spinnin' Records, het grootste dancelabel van de wereld.

Wie: Pien Feith + The Silhouettes
Wat: electropop
Wanneer: vrijdag 17 mei 2013 (20.30 uur)
Waar: De Kelder, Amersfoort
Schade: € 9

Waarom:
Haar eerste singletje kocht Pien Feith ooit bij de Free Record Shop in het winkelcentrum van Leusden. Spelen in De Kelder is dan misschien ook wel een beetje thuiskomen. Aanleiding is het sterke, op 11 maart verschenen, album Tough Love, de opvolger van het al even mooie Dance On Time. Op Tough Love zoeken Feith en bandlid Melvin Wevers met subtiele gitaarpartijen, tegendraadse drums en dromerige synths nog nadrukkelijker dwarsverbanden op tussen elektronica en indiepop. In Tough Love heeft ze al haar ambities gestopt. Zelf zegt ze daarover: “Ik heb nooit de intentie een plaat te maken die 'ok' is. Ik wil gewoon de allerbeste plaat maken die in Nederland door een vrouw gemaakt wordt. Ik leg de lat hoog.” Wij zijn van mening dat dat erg goed gelukt is. En de gave, in Bitterzoet opgenomen, video voor ‘I Can Hustle, I Can’ is de beste reclame voor een live-show die je je maar kunt wensen. Gaan dus!

Wat: Le Mini Who?, Le Bazarre en Le Guess Who? May Day
Wie: o.a. I Am Oak, Tududuh, Spilt Milk, WOLVON, Menomena, Unknown Mortal Orchestra, Deerhunter, Mikal Cronin, The Haxan Cloak en heel veel anderen
Wanneer: zaterdag 18 mei 2013 (vanaf 13.00 uur)
Waar: rond de Voorstraat, Stadsschouwburg, Tivoli, EKKO, ACU en meer
Schade: € 30 passepartout voor Le Guess Who? May Day, rest gratis

Waarom:
Hier hoeven we niet heel veel meer over te vertellen toch? ’s Middags in de Voorstraat en omgeving Le Mini Who? met Utrechtse, nationale en zelfs internationale indiebands zoals Menomena dat om 17.00 uur speelt op het festivalterrein van SPRING Utrecht. ’s Avonds gaan we door met Le Guess Who? May Day dat wederom een erg top affiche heeft. Merchandise, Unknown Mortal Orchestra, Deerhunter, Mikal Cronin, Mount Eerie … we kunnen nog wel even doorgaan maar ga vooral zelf kijken.

Wie: RaKeTkAnOn + Mary Fields + Sons of Patriots
Wat: compromisloze noiserock
Wanneer: zondag 19 mei 2013 (zaal 20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom: RaKeTkAnOn
. De naam van deze Belgische band geeft goed aan wat je kunt verwachten. Eigenwijze muziek waarin de sludgy sound van The Melvins, het experiment van Tomahawk en de chaotische psychedelica van The Butthole Surfers worden gecombineerd tot een eigentijds, alles verschroeiend geheel. Keihard overtuigende live-band die alles en iedereen van de sokken blaast. Voorprogramma is het Utrechtse Mary Fields dat stevige metalcore vermengt met een flinke dosis funk- en jazzinvloeden.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht