Weekagenda week 19 Weekagenda week 19

Rijmkletsers, Pien Feith, Bluegrass festival, Lo Friday, zZz, SPECTRUM

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 19

Rijmkletsers, Pien Feith, Bluegrass festival, Lo Friday, zZz, SPECTRUM

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Misschien moeten we onze tent maar opzetten bij dB’s. Na Beatle Hans van afgelopen zondag komen deze week langs: Rijmkletsers (o.l.v. dj DNA), zZz en SPECTRUM. O ja, er zijn ook nog een paar andere leuke shows deze week. Klik maar.

Wat: Kytopia Meets Kaapstad
Wie: Kaapstad Posse m.m.v. StropStrikkers, KRZ, PAX, e.v.a.
Wanneer: woensdag 8 mei 2013
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom:
DJ DNA reisde voor webradioproject De Stem van West naar Zuid-Afrika. Daar vond hij Kwaito-muzikanten, Zuid-Afrikaanse hiphoppers. Het resultaat van die ontmoeting is Kaapstad meets Kytopia, een muzikaal uitwisselingsprogramma tussen rappers uit Utrecht-West en Kwaito-muzikanten uit de wijk Woodstock-Papendorp in Kaapstad, Zuid-Afrika. Van 27 april t/m 13 mei zijn zeven Zuid-Afrikaanse muzikanten in Nederland en touren samen met muzikanten van Kytopia en DJ DNA door Nederland. Daarnaast nemen ze in de Kytopiastudio een album op, dat op de website van De Stem van West als download zal worden gedistribueerd. Op zondag 5 mei stonden ze op het Bevrijdingsfestival in Utrecht, woensdag 8 mei op het podium van dB’s.

Wie: On An On + Pien Feith
Wat: indierock meets elektronica
Wanneer: woensdag 8 mei 2013 (19.30 uur open)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 10

Waarom:
Van On An On hadden we eerlijk gezegd nog niet eerder gehoord. Volgens de site van Tivoli maakt het “trippy trio uit Amerika aangenaam uitwaaierende indierock in de stijl van Broken Social Scene en Arcade Fire.” Debuut-album Give is januari verschenen. Nog een bekentenis: we gaan eigenlijk ook voor Pien Feith. De gelijknamige band rond Pien Feith en Melvin Wevers bracht op 11 maart Tough Love uit, de opvolger van het al even mooie Dance On Time. Op Tough Love zoeken Feith en Wevers met subtiele gitaarpartijen, tegendraadse drums en dromerige synths nog nadrukkelijker dwarsverbanden op tussen elektronica en indiepop.

Wie: Blue Grass Boogiemen, Four Wheel Drive, The Stringlers e.a.
Wat: Bluegrass festival
Wanneer: donderdag 9 mei 2013 (19.30 uur)
Waar: De Parel van Zuilen (Burgemeester Norbruislaan 17)
Schade: € 12, kinderen tot 12 jaar € 7,50

Waarom:
Sinds een tijdje wordt er muziek geprogrammeerd in De Parel van Zuilen, het voormalige gemeentehuis van … Zuilen. Mooi plekje aan het water en fijne muziek in het pand. Donderdag 9 mei vindt er een heus Bluegrass festival plaats. Daarop mogen onze eigen Blue Grass Boogiemen natuurlijk niet ontbreken. Maar je kunt ook luisteren naar Four Wheel Drive, The Stringlers en andere bluegrass artiesten.

Wat: LoFriday
Wie: OIIO, Twin Shades, VanDryver
Wanneer: vrijdag 10 mei 2013
Waar: Kargadoor
Schade: € 3

Waarom:
Weer een avondje singer-songwriters, akoestische bands en experimentele/elektronische acts in de Kargadoor met deze keer Twin Shades, VanDryver en OIIO. Die laatste heeft net een nieuwe EP uit waarop de band een nieuw geluid laat horen. Erheen dus!

Wie: zZz + JAM MESSENGERS + Drip Dry Man
Wat: organ trash, rock ‘n roll & garage
Wanneer: zaterdag 11 mei 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Waarom: Het kan maar niet op in dB’s deze week. Zaterdag staat het van Tokyo tot New York bekende duo zZz op het podium. Verder mooi aangevuld met de tropische rock ’n roll van Jazz Messengers en garage van Drip Dry Man & His One Man Beat Revolver.

Wie: The Hussy, Lumerians, SPECTRUM
Wat: psychedelisch
Wanneer: zondag 12 mei 2013 (NB: The Hussy begint al om 19.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Waarom:
Waar moeten we beginnen? Toch maar bij SPECTRUM, het spacerock-vehikel van Peter Kember die je zou moeten kennen als oprichter van Spacemen 3 en producer van o.a. MGMT en Panda Bear. Zoals ze bij dB’s zeggen: “A Fucking Legend dus!” Kember is met de originele Bassman van Spacemen 3 bezig met een tour in het teken van SONGS THE SPACEMEN 3 TAUGHT US. Dan weet je genoeg toch? Verder Lumerians: Tripped Out Space Funk op Knitting Factory records met leden van the Soft Moon. En last maar zeker niet least The Hussy. Poppy garagepunk van een Amerikaans duo met een 7 inch uit op het Utrechtse Fistful of Records.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht