Weekagenda week 18

Wooden Wand, Ken Stringfellow, Colossa, Bevrijdingsfestival Utrecht en Beatle Hans

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Koninginnedag zit er weer op en eerlijk is eerlijk: we hebben hier en daar ook best wel wat toffe muziek gehoord. We kijken echter al weer vooruit naar deze week met vooral het Bevrijdingsfestival Utrecht, maar ook Wooden Wand, Ken Stringfellow, Colossa en Beatle Hans.

Wie: Wooden Wand + Wolf in Loveland
Wat: Eclectische Outlaw Psych Folk
Wanneer: woensdag 1 mei 2013
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom:
Weer een mooie boeking in dB’s! Wooden Wand is het muzikale alter ego van singer-songwriter James Jackson Toth, een groot artiest die aan de aandacht van de (populaire) media ontsnapt is. Zijn stijl valt moeilijk te benoemen en leunt soms dicht tegen conventionele folk en rock aan, en dan weer tegen experimentele genres als freak en psych folk, free jazz en outlaw country. Wooden Wand is een singer-songwriter van topniveau die deze keer met band naar dB’s komt. Gaan dus!

Wie: Ken Stringfellow + Eva Auad
Wat: solo-show van Posies-frontman
Wanneer: vrijdag 3 mei 2013 (20.30 uur)
Waar: Inspiratieboot, Amersfoort
Schade: € 12

Waarom:
Vorige week 20 jaar geleden verscheen Frosting on the Beater van The Posies, een klassiek album in het powerpop-genre. Ken Stringfellow is verantwoordelijk voor de helft van de nummers op dat album. Er volgden nog een aantal albums, maar ook speelde hij met R.E.M., Lagwagon, Big Star, White Flag en … Carice van Houten. Daarnaast heeft hij ook een respectabele solo-carrière opgebouwd die hem vrijdag naar de Inspiratieboot in Amersfoort brengt.

Wie: Colossa + Paceshifters + Orange Maplewood
Wat: rock
Wanneer: vrijdag 3 mei 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom:
Op 1 april is New Day Rising verschenen, het nieuwe album van de rockband Colossa. Op vrijdag 3 mei doet het viertal twee optredens in Utrecht: ’s middags om 17.00 uur een instore in Plato en ’s avonds een reguliere show in dB’s met support van Paceshifters en Orange Maplewood.

Wat: Bevrijdingsfestival Utrecht
Wie: Chef’Special, Handsome Poets, John Coffey, The Excitements, Mozes & The Firstborn, Mister & Mississippi, Fresku, Maison du Malheur e.a.
Wanneer: zondag 5 mei 2013 (vanaf 12.00 uur)
Waar: Park Transwijk
Schade: gratis

Waarom:
Eén keer in het jaar vieren we de vrijheid. Lees er alles over in ons dossier en volg onze verslaggeving.
Wie: Beatle Hans & The Paisley Perverts
Wat: reünie van het jaar!!!
Wanneer: zondag 5 mei 2013
Waar: dB’s (21.00 uur)
Schade: € 6

Waarom:
Eenmalige reünieshow van het Utrechtse sixties cultgezelschap Beatle Hans & The Paisley Perverts, dat vandaag precies 25 jaar geleden hun podiumdebuut maakte als support van de Headless Horsemen in Kikker. Achter The Paisley Perverts gaan drie – inmiddels – bekende Utrechters schuil. Wie? Daarvoor zul je toch zelf moeten gaan kijken.