Vijfde editie van St. Joseph Ongekend wederom een succes Vijfde editie van St. Joseph Ongekend wederom een succes

Muziek, feestgangers en een hoop blubber in Amersfoorts studentenhuis

, Tekst: Dorrit Dellen / Foto’s: Robin van der Ploeg

Vijfde editie van St. Joseph Ongekend wederom een succes

Muziek, feestgangers en een hoop blubber in Amersfoorts studentenhuis

Tekst: Dorrit Dellen / Foto’s: Robin van der Ploeg ,

Afgelopen zaterdag werd de binnentuin van het Amersfoortse studentenhuis St. Joseph omgetoverd tot een klein, kleurrijk festivalterrein. De vijfde editie van het festival werd ondanks de regen drukker bezocht dan ooit. De sterke lineup, het enthousiaste publiek en het goedkope bier maakten deze editie van St. Joseph Ongekend een groot succes.

Het St. Joseph Ongekend Festival, wat vijf jaar geleden begon als een gezellig feestje, is uitgegroeid tot een drukbezocht festival in de binnentuin van het St. Joseph Studentenhuis. Na vier edities voor een deel gesubsidieerd te zijn door Stichting Buurtbudget Binnenstad Bewoners Amersfoort, staat het festival voor het eerst helemaal op eigen benen, met verschillende sponsors en een snel groeiend bezoekersaantal.

Al vroeg in de avond genieten bezoekers van live muziek van onder meer Toneposter en punkrockband We Are The Knight. De echte drukte volgt echter pas als Milkbar het podium bestijgt. De band, met Amersfoorter Chris Murphy als leadzanger, heeft net de nieuwe single ‘I’m a Soldier’ uitgebracht. Al twee keer eerder stond de band op St. Joseph Ongekend en ook vandaag weten ze het hele publiek aan het dansen te krijgen. Met de nodige biertjes achter de kiezen, de catchy refreintjes en het geopende pannenkoekenbuffet wordt de sfeer steeds beter in de met ballonnen versierde binnentuin van het studentenhuis.

Als het later op de avond met bakken uit de hemel komt, laten fanatieke dansers zich er niet van weerhouden om los te gaan tijdens de set van Thud Hola. Poncho’s verkopen als warme broodjes en de blubber en waterplassen worden vakkundig ontweken. De rest van de feestgangers zoekt hun toevlucht in de gangen, huiskamers en wc’s van het studentenhuis. Inmiddels heeft DJ Gusztav de draaitafel overgenomen; verfijnde balkanbeats en tientallen mensen die het podium beklimmen vormen een van de hoogtepunten van de avond.

Het gevarieerde muziekaanbod, van electrohouse en Turkse popmuziek tot punkrock stelde menig bezoeker zeer tevreden. Later op de avond wordt het nog eens dunnetjes overgedaan tijdens de afterparty in Amersfoorts oudste kroeg Café Onder de Linde. St. Joseph Festival heeft bewezen ook op eigen benen te kunnen staan en heeft daarmee een goede basis gelegd voor komende jaren!

Gezien: Milkbar, We Are The Knight, DJ Gusztav, Thud Hola en meer, 11 mei 2013 @ St. Joseph Festival Ongekend 2013, Amersfoort

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht