Sudden Depth Records: Kraakvers genre-overstijgend label uit Utrecht Sudden Depth Records: Kraakvers genre-overstijgend label uit Utrecht

Interview met oprichter Bobby van Balen

, Tekst: Jelle Talsma

Sudden Depth Records: Kraakvers genre-overstijgend label uit Utrecht

Interview met oprichter Bobby van Balen

Tekst: Jelle Talsma ,

De eerste officiële baan van Bobby van Balen (31) was verkoper in de Utrechtse, inmiddels ter ziele gegane, platenzaak Twist and Shout. De place-to-be voor alles wat underground en elektronisch was in Utrecht. Daarnaast draaide hij regelmatig op feestjes, waar hij experimenteerde met talloze alter ego’s en stijlen. Naast het draaien werd hij steeds kundiger als producer door thuis te pielen met de schaarse apparatuur die hij tot zijn beschikking had. Later behaalde hij zijn diploma voor pro-audio ingenieur. Het muzikale bewustzijn dat hij door de jaren heen opbouwde heeft uiteindelijk geleid tot de geboorte van zijn eigen label: Sudden Depth Records.

"Het idee voor mijn label begon toen ik veel goede feedback van grote namen kreeg zoals Brett Johnson, Eelke Kleijn en Future Funk Squad. Als ik zelf labels mailde kreeg ik echter vaak helemaal geen reactie, waarschijnlijk omdat ze non-stop overspoeld worden met vette muziek. Ik ken veel geweldige producers die goede dingen maken en die ik graag exposure wil geven. Het gaat me erom dat de muziek goed is, niet of een artiest drieduizend Facebookfans heeft. Uit de wens om compromisloos muziek uit te kunnen brengen is Sudden Depth Records ontstaan."

Bewapend met een kraakheldere visie en jarenlange ervaring in de muziekwereld lanceert Bobby Sudden Depth Records. Een, naar eigen zeggen, genre-overstijgend label. "Binnen de elektronica is al heel veel gedaan. Veel dingen die gebeuren zijn een variatie op een al bestaand iets. De elektronische muziek bestaat al sinds de jaren zeventig, maar ik pretendeer ook niet dat ik het wiel opnieuw heb uitgevonden. Waarin mijn label verschilt met wat er al is? Wat me opvalt is dat veel mensen hier denken in 'stijlen,' veel meer dan in het buitenland. Met Sudden Depth wil ik dat anders doen. Het is voor liefhebbers die van verschillende stijlen houden en graag verrast worden door een release. Of dat nou deephouse, techno of nu-disco is voor op de dansvloer of ambient en pop voor in de huiskamer: alles is mogelijk."

Alhoewel er al ideeën zijn voor feestjes en een labelavond, ligt de focus bij Sudden Depth voorlopig op het uitbrengen van muziek. De eerste release is klaar en komt 31 mei exclusief op Beatport uit. "We hebben gekozen voor een track van mezelf waar ik heel veel goede reacties op kreeg: First imprint. Deze track is geremixt door de drie producers Mike Ravelli, Daniel Leseman en Jochem Hamerling. Ze hebben allemaal hun specifieke sound en eigen visie losgelaten op het nummer. Ik ben zeer tevreden met het resultaat."

Het concept Sudden Depth is pril en zit in een beginnend stadium, maar Bobby’s enthousiasme is onverwoestbaar. Wat ziet hij in de nabije toekomst als voornaamste uitdaging? "Om als label in de meest wildvreemde hoeken op te duiken en zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken. In de jaren die ik bezig ben heb ik veel hypes zien komen en gaan. Soms ben ik ook meegegaan in die hypes. De meest waardevolle dingen blijven echter de ideeën die rechtstreeks uit het hart komen. Sudden Depth is voor mijn gevoel zo’n concept."


Te zien: Bobby van Balen, 25 mei 2013 @ Chapter 21, Amsterdam
+ elke woensdag van 22.00 tot 23.00 een exclusieve mix van Sudden Depth & Friends op deepFM Site: www.suddendepthmusic.com
 

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht