Kort Utrechts Popnieuws Week 20 Kort Utrechts Popnieuws Week 20

Met nieuws over The Kik, Project Bongo, Aestrid, Sp1ral, Habek, Harry Merry, I Am Oak en meer.

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 20

Met nieuws over The Kik, Project Bongo, Aestrid, Sp1ral, Habek, Harry Merry, I Am Oak en meer.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een bomvolle editie met onder andere nieuws over The Kik, Project Bongo, Aestrid, Sp1ral, Habek, Harry Merry en I Am Oak.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

The Kik in Museum Speelklok
Op 23 mei speelt The KIK een eenmalige show op Museum Podium Speelklok. Ze gaan tijdens dit optreden vol enthousiasme de confrontatie aan met de zelfspelende instrumenten uit de collectie van het museum. Uiteraard nemen ze zelf gitaren mee maar speciaal voor deze gelegenheid schreven ze ook een gloednieuw nummer voor een draaiorgel. De zaal gaat donderdag om 20.00 uur open en de entree is € 15.

Project Bongo wint Kei van Amersfoort 2013
Project Bongo heeft op zaterdag 11 mei bandwedstrijd De Kei van Amersfoort gewonnen en is daarmee de opvolger geworden van Aaumffie. In de finale nam de band, die op de Herman Brood Academie is ontstaan, het op tegen DIRT-A-GOGO, Killing Goliath, Overdwars, Zipline Professionals, My Own Legend en SPENK. Volgens de jury speelt de jonge band poppy nummers die veel radiopotentie hebben. De publieksprijs ging naar de rockabillyband DIRT-A-GOGO.

Eat the Music: smaakvol nieuw concept van Pollination
Donderdag 23 mei is de eerste editie van Eat the Music, een nieuw concept van Pollination waarbij je kunt dineren met smaakvolle muziek. Bernice, o.a. bekend van het ruilrestaurant, maakt gerechten en er zijn optredens van Lasse Matthiessen uit Denemarken en de uit Amerika afkomstige Ian Fischer & The Present. Klinkt dit je als muziek in de oren en begint het water je al in de mond te lopen? Schrijf je dan in door een mailtje te sturen naar info@pollination.nl. De prijs voor het concert en het Bourgondische meer-gangen-diner plus twee gratis drankjes is €15. Uiterste inschrijfdatum is zaterdag 18 mei. Meer informatie op de site van Pollination.

Aestrid speelt akoestisch matinee op Landgoed "de Paltz" in Soest
Op zondag 19 mei geeft de Utrechtse band Aestrid een akoestisch optreden op Landgoed "de Paltz" in Soest, de plek waar Herman van Veens Art Centre gevestigd is. Het optreden is een matinee-show (15.00 uur) dus als je eerder komt kun je een mooie wandeling maken op het 90 hectare grote landgoed waar ook reeën, dassen en buizerds te zien zijn. Na afloop is er tijd voor een hapje en drankje. Het aantal plekken is beperkt dus stuur even een mail naar artscenter@hermanvanveen.com en laat gelijk even weten of je met het OV komt. Dan kan er rekening worden gehouden met een pendeldienst vanaf het station. Meer informatie (onder andere de route) vind je hier. En toeval of niet, Aestrid heeft ook nog een nieuwe videoclip uitgebracht bij het nummer 'Im Einzelgang'.


Eerste track ‘The Game’ voor voormalig 3voor12/Utrecht Selecteert Sp1ral
Sp1ral was in juni 2012 al de 3voor12/Utrecht Selecteert maar nu is er dan een eerste echte release. Dark disco-track ‘The Game’ is een voorloper van debuut-EP The Damned Future, die dit najaar zal verschijnen. In de eigen omschrijving lijkt Sp1ral te verwijzen naar het nieuwe album van Daft Punk: “Doet de pulserende electro denken aan Kavinsky die Giorgio Moroder ontmoet in het nachtelijk uur? Of misschien aan Justice gefuseerd met Kraftwerk?” Luister zelf! In de komende weken worden meer nummers en informatie onthuld op www.sp1ralmusic.com.


Guerrilias releast videoclip ‘Mijn Land’
De Utrechtse rapper Guerrilias heeft vorige week zijn eerste videoclip uitgebracht. 'Mijn Land' is in de zomer van 2012 opgenomen in Marokko. Achter Guerrilias gaat de 25-jarige in Utrecht geboren en getogen Ilias El Ahrach schuil. El Ahrach, die studeert aan de Nederlandse Popacademie, heb je het afgelopen jaar al verschillende keren op de Utrechtse podia kunnen zien als lid van Kern Revolutionaire Zaken. Die crew stond onder andere in de finale van de Clash of the Titans en speelde op de Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik. Op dit moment is Guerrilias bezig met zijn debuut EP.


Trappenkast festival op 24 mei in dB’s
Op vrijdag 24 mei vindt in dB’s Trappenkast Festival plaats. Trappenkast zet de Utrechtse muziek in de schijnwerpers en probeert de meest uiteenlopende geluiden samen te brengen op één avond. De line-up van het festival bestaat uit de Utrechtse bands Staalmeesters (funk rock), Stillwave (alternative rock), Blame it on the Drummer (rock), DangerBlonde (laid back pop) en Kids With Guns (electronoisepop). Met deze mix van stijlen wil het festival aantrekkelijk zijn voor elke muziekliefhebber. De deuren gaan open om 20.00 uur en de entree is € 3.


dB’s brengt film en optreden van de legendarische Harry Merry

Joke Olthaar maakte een film over het leven en werk van rasartiest Harry Merry met de titel ‘Hier is Harry Merry’. Op zondag 26 mei wordt deze documentairefilm vertoond in dB’s en om het helemaal af te maken is er ook een optreden van Harry Merry zelf. Lees ook dit verslag van de tour van Harry en Tamara Woestenburg in de States. Hilarisch, behalve dan dat het allemaal echt gebeurd is. De zaal van dB’s gaat zondag om 16.00 uur open en de entree is € 5.


I am Oak’s debuutalbum On Claws na drie jaar opnieuw uitgebracht

In 2010 releaste de Utrechtse singer-songwriter Thijs Kuijken als I am Oak zijn debuutalbum On Claws. Het op Snowstar Records verschenen album zette de carrière van de in Utrecht al bekende folkband in gang en was een tijdlang uitverkocht. Exact drie jaar na dato is er een reissue met twee bonustracks. ‘Gold and Porcelain’ en ‘Oakestra’ zijn net als On Claws in 2009 geschreven, maar verschenen niet eerder op een album van de band. De 2013 reissue van On Claws ligt vanaf 1 juni in de winkels en is al te verkrijgen op www.snowstar.nl.


Festival deBeschaving biedt elektronische muziek in Vers Vermaak Village
Het Utrechtse collectief Vers Vermaak host één van de zes area’s tijdens festival deBeschaving, dat op 6 juli plaatsvindt in de intieme Botanische Tuinen van Utrecht. In de ‘Vers Vermaak Village’ is alle ruimte voor vertier en elektronische muziek. Vers Vermaak begint de dag met de dromerige muziek van Oshunmare en Delhia de France. Daarna bouwen ze rustig op naar de techno en deephouse sets van aanstormende talenten Johannes Brecht en Illesnoise. Aansluitend volgen Atomsk en Nuno Dos Santos, met achtereenvolgens drum ’n bass en verfijnde techno. Afsluiter is de Duitse producer T. Raumschmiere. Zoals je van de mensen achter Stekker in het Park en Koning Stekker bekend bent zorgen ze ook voor een creatieve randprogrammering. Verwacht knutselhoekjes, gezellige mensen en bizarre activiteiten.

Debuutrelease voor Krayons
De Utrechtse techno-producer Krayons heeft op 6 mei zijn debuut Colours uitgebracht. Krayons is beïnvloed door producers als Sven Vath, Terence Fixmer en Planetary Assault Systems maar haalt ook inspiratie bij Aphex Twin, Depeche Mode en 808 State. Colours is verschenen op Manual Music en bevat, naast het titelnummer, een remix van Olaf Stuut.


Habek presenteert ... MASTER! #1
Fijn, eindelijk weer een door hiphopplatform Habek gehoste avond in EKKO. Op woensdag 22 mei draait het tijdens Habek presenteert … Master! om elektronische muziek met showcases van Sneaze, Oby Nine en niemand minder dan Arts the Beatdoctor (check ook ons interview met Arts). Sneaze en Oby Nine hebben tijdens een serie masterclasses onder leiding van Arts gewerkt aan hun repertoire: compositie, presentatie, the tricks of the trade, alles! Wat dat oplevert zie je in EKKO. Als jij ook in aanmerking wilt komen voor een gratis masterclass traject MASTER! bij Habek ga dan woensdag naar EKKO en geef je demo en contactgegevens aan één van de Habek mensen. Tickets voor woensdag zijn € 5 en alleen aan de deur te koop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht