3voor12/Utrecht TV: Amber Arcades speelt sessie in Kapitaal…

…terwijl illustrator Ilona Gerretsen Barata de release-poster ontwerpt

Video & Tekst: Lotte van Leengoed ,

Amber Arcades schikte zich speciaal voor ons tussen de zeefdrukmachines in de werkplaats van Kapitaal. Daar speelden ze het nummer ITGWO van hun debuut EP, die de band zaterdag 1 juni in EKKO presenteert. Hieronder kun je het samenspel tussen zang en zeefdruk bekijken en kaartjes winnen voor hun release show.

Afgelopen woensdag betrok Amber Arcades de eerste verdieping van Kapitaal, waar de initiatiefnemers van de Utrechtse stichting een werkplaats met oude en nieuwe zeefdrukmachines hebben opgezet. Met deze zelfde drukpersen is het een jaar geleden allemaal begonnen bij Kapitaal. Na het stopzetten van de subsidie moesten de toenmalige gebruikers van het pand het gebouw aan de Plompetorengracht verlaten. Ook de persen dreigden afgevoerd te worden. Toen een groep oud-studenten van de HKU dit hoorde, besloten zij de sprong in het diepe te wagen en de locatie nieuw leven in te blazen. Na maanden klussen is Utrecht sinds begin april een grafische werkplaats annex ontmoetings-/werkruimte rijker. De benedenverdieping van Kapitaal werd tijdens Le Mini Who? ook al omgetoverd tot podium.
 
Illustrator Ilona, een van de initiatiefnemers van Kapitaal, heeft speciaal voor de EP-release een unieke zeefdrukposter ontworpen, die is gebaseerd op een foto van frontvrouw Annelotte de Graaf. Het eindresultaat is zaterdag tijdens de releaseshow in beperkte oplage te bezichtigen en te koop. Bekijk hier hoe Amber Arcades in Kapitaal het nummer ITGWO speelt, waaraan Kim Janssen op de EP heeft bijgedragen. Wie weet komt hij zaterdag ook nog even langs in EKKO.


Wil je na het zien van dit filmpje Amber Arcades ook in het echt zien? Dat kan! 1 juni staan ze in EKKO en wij mogen 2x2 kaarten weggeven. Mail onder vermelding van 'Amber Arcades' je naam naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl. Meedoen kan tot slechts 31 mei 13.00 uur!

Te zien: Amber Arcades, zaterdag 1 juni 2013 @ EKKO, Utrecht