Halve finalisten van De Utrecht Popprijs 2013 bekend Halve finalisten van De Utrecht Popprijs 2013 bekend

Drie Utrechtse werfkelders strijdtoneel voor finaleplekken

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Wouter van de Kamp

Halve finalisten van De Utrecht Popprijs 2013 bekend

Drie Utrechtse werfkelders strijdtoneel voor finaleplekken

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Wouter van de Kamp ,

In het slotweekend van juni vonden in Zeist en Baarn de twee laatste regionale bandwedstrijden van Utrecht plaats. De winnaars van deze wedstrijden completeren het deelnemersveld van De Utrecht Popprijs, de provinciale band- wedstrijd waarvan de finale dit najaar plaatsvindt in Tivoli de Helling. Maar eerst moeten ze de degens kruisen in de halve finale op zaterdag 14 september.

Tientallen bands uit de hele provincie Utrecht hebben de afgelopen maanden gestreden in regionale bandwedstrijden. De winnaars van deze wedstrijden verzekerden zich van een plek in de halve finale van De Utrecht Popprijs. Dit jaar zijn dat: Via Maria, (winnaar Grote Prijs van Leusden), The Arson Strategy (Kleine Prijs van Yumbo, Bunnik), Project Bongo (Kei van Amersfoort), Stillwave (winnaar Clash of the Titans en in juni nog te zien op Club 3voor12/Utrecht), Matter of Seconds (Kleine Prijs van Nieuwegein), Boomslang (Het Geheim van Babylon, Woerden), Close Up (Kleine Prijs van Baarn) en Go Go Kill (Live & Local, Zeist). Net als eerdere jaren brengen de halve finalisten een mooie variatie van stijlen mee, met onder andere britpop, post hardcore, new wave, indie noiserock en dansbare indiepop.

Deze bands nemen het op zaterdag 14 september tegen elkaar op in de halve finale, die dit jaar voor het eerst plaatsvindt in drie Utrechtse werfkelders aan de Oudegracht. De locatie van de finale van De Utrecht Popprijs is net als eerdere jaren Tivoli de Helling, op donderdag 3 oktober. De winnaar van De Utrecht Popprijs, die dit jaar voor de zevende keer wordt georganiseerd, schaart zich tussen illustere voorgangers zoals The Pikeys, Kleinindustrie en Rachèl Louise. In 2012 won La Corneille en ging My Blue Van er met de publieksprijs vandoor. Ook dit jaar mag het publiek tijdens de finale stemmen op hun favoriete act.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht