Weekagenda week 3

Soup ’n Songs, Most Unpleasant Men, Fuse invites Rwina, Hot Sauce, Mark Eitzel

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Iedereen weer heelhuids terug gekomen uit Groningen? En na een paar dagen uitbrakken weer toe aan wat muziek en heel, heel misschien ook wel een biertje? Dan hebben we een paar tips voor je op een rij gezet. Let in ieder geval op de cd-presentatie van Most Unpleasant Men op donderdag en Fuse invites Rwina op vrijdag.

Wat: Soup ’n Songs #16
Wie: Bodypolitics, Fablewright en Canvas Blanco
Wanneer: donderdag 17 januari 2012 (vanaf 18.30 uur)
Waar: KEEK
Schade: entree is gratis, voor de overheerlijke soep betaal je natuurlijk wel

Waarom:
Donderdag kun je vanaf 18.00 uur terecht in KEEK in de Twijnstraat voor de zestiende (!) editie van Soup ’n Songs. Onder het genot van een kop warme, huisgemaakte soep kun je luisteren naar Bodypolitics, Fablewright en Canvas Blanco. Zelf trouwens een keer spelen bij Soup ‘n Songs? Mail dan naar info@kunsteneerlijkekoffie.nl.

Na Soup ’n Songs hoef je maar een paar honderd meter te lopen of fietsen voor ….

Wie: Most Unpleasant Men
Wat: sophisticated dansbare pop
Wanneer: donderdag 17 januari 2013 (zal open 19.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 8

Waarom:
Op 11 januari is het tweede, selftitled album van Most Unpleasant Men verschenen. Op de opvolger van 'Nothing Moves Slower' uit 2009 staan dertien liedjes die doen denken aan bands als Talking Heads en Phoenix. De band presenteert 'Most Unpleasant Men' op 17 januari 2013 in de Spiegelbar van Tivoli en doet daarna tijdens een korte tour onder andere De Unie in Rotterdam en Paradiso in Amsterdam aan. ‘Most Unpleasant Men’ staat op de Luisterpaal.

Wat: Fuse Invites Rwina
Wie: Eprom, Akkachar, Guerilla Speakerz en Know V.A.
Wanneer: vrijdag 18 januari 2013 (vanaf 23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12

Waarom:
Fuse laat er geen gras over groeien. Voor deze derde editie is Rwina Records de baas op deze avond, met als hoofdact de Amerikaanse producer EPROM. Afgelopen zomer brak hij de X-ray tent op Lowlands af. Daarnaast komt ook Rwina-labelbaas Akkachar en natuurlijk hosts Guerilla Speakerz die op hun beurt mede-Amsterdammers Know V.A. meenemen. Wordt een mooi feestje!

Wie: Mark Eitzel + Man From The South
Wat: singer-songwriters
Wanneer: zaterdag 19 januari 2013 (vanaf 20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11,50

Waarom:
Hij is terug! Of eigenlijk nooit weggeweest, maar op singer-songwriter Mark Eitzel lijkt een vloek te rusten die hem weerhoudt van het behalen van commerciële successen. Steeds raakt hij in de vergetelheid. Zijn nieuwe album, 'Don't Be a Stranger', zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. De recensies zijn zeer lovend en zijn optredens worden steeds meer gewaardeerd. Misschien bezorgde Eitzels’ hartaanval van het afgelopen jaar hem de lang gezochte inspiratie. Het zou niet voor het eerst zijn dat de herinnering aan de dood een keerpunt vormt in het leven van een gevoelig man. Wat het ook is geweest, alle ingrediënten om zielen te beroeren zijn aanwezig. Voorprogramma is Eindhovenaar Man From The South, die tijdens Le Guess Who? zijn fijne liedjes liet spreken.


Wat: Hot Sauce
Wie: DJ Kris
Wanneer: zaterdag 19 januari 2013 (vanaf 22.00 uur)
Waar: Café Stockholm, Bemuurde Weerd OZ 40
Schade: niks

Waarom: Voor de Utrechters die graag dansen op écht goede muziek is er sinds een tijdje een leuk feestje bij: HOT SAUCE. Een underground soul- & funk-party in Utrecht dus. Ruig en zweterig. Na wat losse feesten houden ze sinds mei 2012 op onregelmatige basis residentie in Café Stockholm. Soul, funk, rocksteady, hiphop, afrobeat, psych en meer van die vette shit. Het zou zomaar kunnen dat deze wordt gedraaid.