Weekagenda week 4 Weekagenda week 4

Soeplabel, Aestrid, Traumahelikopter, Meet Me, Cassius, Lola Montez, Thus:Owls

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 4

Soeplabel, Aestrid, Traumahelikopter, Meet Me, Cassius, Lola Montez, Thus:Owls

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Als je onze tips van deze week opvolgt, kun je misschien maar beter je tent opslaan in EKKO. Want met Soeplabel, de cd-presentatie van Aestrid en op zondag Thus:Owls heb je een veelbelovend drieluik te pakken. Tussendoor op vrijdag wel even naar dB’s waar Traumahelikopter de vooruitgesnelde belofte waar moet zien te maken.

Wat: Soeplabel
Wie: Lost Bear, Bart van der Lee, Space Siren, Homemade Empire, Mineral Beings en Glass Eyes
Wanneer: woensdag 23 januari 2013 (deur om 18.00 uur open!!)
Waar: EKKO
Schade: € 5

Waarom:
Soeplabel is een nieuw mini-festival in EKKO waarop elke editie drie onafhankelijke labels gezamenlijk zes acts presenteren. Elk label kiest een eigen soep die bij binnenkomst gratis aan de bezoeker wordt geserveerd. De labels van vanavond: Snowstar, Subroutine en Zoology. Meer lees je in het interview dat we hadden met mede-initiatiefnemer Joep Schmitz.
Lost Bear kun je woensdagmiddag om 15.30 uur ook al zien in The Village Coffee & Music, waar ze een akoestische set doen.

Wie: Aestrid + Minus the Tiger
Wat: BOX album release
Wanneer: donderdag 24 januari 2013
Waar: EKKO
Schade: € 7,50

Waarom:
De vaste lezer heeft Aestrid al vaker gezien in deze kolommen. Al sinds het prille begin in 2005 volgen we de band van voorman Bo Menning. Het moeizaam tot stand gekomen tweede album The Echo Resistance bracht niet wat Menning ervan verwachtte. Met opvolger BOX lijkt de band de wind in de zeilen te hebben met een deal bij het Londense Function Records en een boekingskantoor dat in band en muziek gelooft. Ook muzikaal is het spectrum veranderd: "De melodieën zijn opener. We zijn verschoven van zwaar naar melancholiek, zoals bijvoorbeeld The Cure of The Smiths. “Maar de teksten zijn wel direct, ik wil dingen een naam geven", vertelde Menning afgelopen zomer in een interview aan ons. Hoe dat uitpakt gaan we donderdag in EKKO zien.

Wat: RAW ROCKIN’ FEAST
Wie: Traumahelikopter, The Pignose Willy's, The Peptones, Granny's Gun Collection, Let's Go Eskimo
Wanneer: vrijdag 25 januari 2013 (deur om 21.00 uur open)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Waarom:
Lekker hoor. Twee weken nadat ze Groningen verschroeiden (recensie hier) en twee weken voordat ze in het Klokgebouw in Eindhoven spelen staat garagepunk sensatie Traumahelikopter gewoon op een vrijdagavond in ons eigen dB’s. De mensen daar hebben er meteen maar een nog groter feestje van gemaakt met The Pignose Willy's, The Peptones en de Utrechtse bands Granny's Gun Collection en Let's Go Eskimo. Die bands, twee podia, DJ’s en bier. dB’s is dus the place to be deze avond.

Wat: Meet Me, Cassius
Wie: Arthur Adam, Tommy Ebben, 20th Century Hansa en F* and the Battle of Seattle
Wanneer: zaterdag 26 januari 2013 (deur om 19.00 uur open)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 9,50

Waarom:
Op zaterdag 26 januari opent Tivoli wederom de deuren voor Meet me, Cassius: de avond waarop je internationale en nationale indiefolk-bands kunt ontdekken. De Enschedese singer-songwriter Arthur Adam maakt jazzy, melancholische indiefolk en is gezegend met een lenige stem die doet denken aan Jeff Buckley. Utrechts eigen Tommy Ebben laat vanavond zijn begeleidingsband The Small Town Villains thuis – verwacht dus intieme versies van zijn branievolle rocknummers. Folkrockband 20th Century Hansa is een Utrechts/Zweeds/Noorse samenwerking die net hun eerste EP uit heeft, en ook het Amsterdamse F* and the Battle of Seattle is een gloednieuwe band.
Leuk weetje: op donderdag 24 januari is Trix in Antwerpen het decor voor de eerste buitenlandse editie van Meet Me, Cassius.

Wie: Lola Montez
Wat: dadaïstische punk
Wanneer: zondag 27 januari 2013 (18.00 uur)
Waar: Rood|Noot, Oude Vleutenseweg 33 3541 BE Utrecht
Schade: € 5 (en daar krijg je soep bij)

Waarom:
De explosieve punkband Lola Montez releast op zondag 27 januari 2013 zijn debuutalbum Kolaveri Di en viert dat met een show in Rood|Noot. Een preview van het album staat op bandcamp. Bij de entree is soep inbegrepen en natuurlijk is er ook het album te krijgen, voor maar € 5.

Wie: Thus:Owls + Echo Beatty
Wat: sfeervolle folkpop
Wanneer: zondag 27 januari 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Waarom:
Kernleden van de Zweeds-Canadese folkband Thus:Owls zijn Erika en Simon Angell. Beiden hebben een bijzondere relatie met Utrecht, al is het maar omdat ze elkaar hier ontmoet hebben. En zij die er bij waren zullen het fantastische optreden in het EKKO-café tijdens de 2010-editie van Le Guess Who? niet snel vergeten. Het nieuwe album van Thus:Owls gaat Harbours heten en verschijnt op 25 januari op het Kytopia-label. In de tweede week van november hebben Erika en Simon Angell een bezoek gebracht aan Kytopia waar ze hebben samengewerkt met leden van The Kyteman Orchestra. Harbours staat tijdelijk op de luisterpaal, inclusief de sessie in Kytopia! Vanavond presenteert Kytopia de band in EKKO. Dat kan zomaar weer heel bijzonder worden.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht