Weekagenda week 1

Stukacontest, The Grid, Janne Schra, Young Locals! en Blue Grass Boogiemen

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Eerste weekagenda van 2013! We beginnen vrijdag met Stukacontest in ACU en eindigen zondag in Café de Stad bij de Blue Grass Boogiemen.

Wat: Stukacontest
Wie: Kern Revolutinaire Zaken, Isabelle Amé, Pale Fire en Velvvet
Wanneer: vrijdag 4 januari 2013 (vanaf 21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: gratis

Waarom:
Donderdag 7 februari vindt de 2013-editie plaats van Studentenkamerfestival Stukafest. De line-up staat bijna helemaal vast. In het programma is nog één plek open: voor de band die vanavond in ACU Stukacontest wint. Voor de laatste plek gaan Kern Revolutionaire Zaken (maatschappijkritische rap), Isabelle Amé (catchy popsongs), Pale Fire (elektronische postrock) en Velvvet (Britpop/ indie band) de strijd aan. De winnaar speelt op 7 februari drie keer een show van dertig minuten. Vanavond kun je trouwens ook tickets kopen voor Stukafest!


Wat: The Grid
Wie: Tom Trago, Bear Damen, The Stress
Wanneer: vrijdag 4 januari 2013 (vanaf 23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: gratis voor 24.00 uur, daarna € 5

Waarom:
Vanaf 4 januari kun je elke eerste en derde vrijdag van de maand in Tivoli Oudegracht terecht bij de nieuwe clubavond The Grid. Nederlands beste DJ’s zoals Tom Trago, Palmbomen, Jameszoo en vele anderen voorzien je van de beste elektronica van het moment. Vóór twaalf uur is de entree gratis, daarna betaal je € 5. Op de eerste editie staan Tom Trago, Bear Damen en The Stress. Op 18 januari draait Palmbomen een 3,5 uur lange set. 1 februari staat Jameszoo achter de wheels of steel. Prace, St. Paul en Pretty Young Trouble draaien 15 februari.


Wie: Janne Schra
Wat: breekbare, warme en verhalende liedjes
Wanneer: zaterdag 5 januari 2013
Waar: De Kelder
Schade: € 10

Waarom:
Janne Schra (Room Eleven, Schradinova) heeft één van de meest herkenbare en onderscheidende zangstemmen die de Nederlandse muziek rijk is. Tot een paar jaar geleden struinde Janne met haar band Room Eleven elk jazzfestival in binnen- en buitenland af. Daarna ging ze verder als de wat experimentele Schradinova. En nu is ze 'af', zoals ze zelf zegt. In januari staat ze op Noorderslag, maar niet voordat ze op 5 januari De Kelder in Amersfoort aandoet. Haar nieuwe nummers klinken lichtvoetiger dan de liedjes die ze maakte als Schradinova. Breekbaar en warm, verhalend en boeiend maar nooit eendimensionaal.

 


Wat: Young Locals!
Wie: The Revolution, Strolling the Yards, SolarFlare
Wanneer: zondag 6 januari 2013 (vanaf 15.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 2

Waarom:
Als afsluiting van een nieuwe editie Young Locals! laten The Revolution, Strolling the Yards & SolarFlare op het podium van dB’s zien hoeveel ze zijn gegroeid van de drie workshops die ze gekregen hebben tijdens het gratis coachingstraject van Young Locals!. Door middel van workshops, een foto-shoot en een optreden in dB’s krijgen beginnende bands in de regio Utrecht in de leeftijd van 14 tot 19 jaar een beetje hulp om ervaring op te doen in de muziekwereld. Als jij en/of jouw band ook deel wil nemen kun je je inschrijven op www.younglocals.nl.


Wie: Blue Grass Boogiemen
Wat: Bluegrass
Wanneer: zondag 6 januari 2013 (vanaf 16.00 uur)
Waar: Café De Stad
Schade: gratis

Waarom:
Jeu! Onze lokale Bluegrass-helden de Blue Grass Boogiemen staan zondag 6 januari in Café de Stad, voor niks! En laten ze daar ook nog eens fijne biertjes hebben. Een beter begin aan het nieuwe jaar kunnen we ons bijna niet wensen.