WIN! Singer-songwriter Mark Eitzel in EKKO

3voor12 geeft 2x2 kaarten weg

Tekst: Nelleke van Erven ,

Hij is terug! Of eigenlijk nooit weggeweest, maar op singer-songwriter Mark Eitzel lijkt een vloek te rusten die hem weerhoudt van het behalen van commerciële successen. Steeds raakt hij in de vergetelheid. Dat is op zijn minst vreemd te noemen, omdat hij al tweeëndertig jaar meedraait in het muzikale vak. Hij speelde en tourde onder andere met de American Music Club, daarna met de Toiling Midgets en ondertussen timmerde hij ook al solo aan de weg. Ieder album dat hij maakt wordt kritisch tegen het licht gehouden door de internationale pers. Eenmaal doorgelicht blijkt vaak dat critici stiekem van Eitzel houden. Helaas betekent deze liefdesrelatie tot nu toe geen publieksgarantie.

Zijn nieuwe album, Don't Be a Stranger zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. De recensies zijn zeer lovend en zijn optredens worden steeds meer gewaardeerd. Misschien bezorgde Eitzels’ hartaanval van het afgelopen jaar hem de lang gezochte inspiratie. Het zou niet voor het eerst zijn dat de herinnering aan de dood een keerpunt vormt in het leven van een gevoelig man. Naast nieuwe inzichten, kwam de opname van het album misschien ook tot stand doordat een verre vriend de loterij won...

Wat het ook is geweest, alle ingrediënten om zielen te beroeren zijn aanwezig. Mark zelf is optimistisch. In combinatie met een professioneel opgenomen, ronduit positief gerecenseerd album, een tevreden publiek en een lach op zijn gezicht is er iets unieks aan de hand. De commerciële doorbraak van Mark Eitzel ligt op de loer... Op 19 januari is hij in poppodium EKKO te zien. 

Kaarten winnen? Dat kan! Mail je naam voor 14 januari naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl o.v.v. “Mark Eitzel” en wie weet ga jij 19 januari wel gratis met een vriend of vriendin naar EKKO.