Clash of the Titans 2013 bijna van start

50 bands strijden voor een finaleplek in Tivoli de Helling

Tekst: Marc van der Laan ,

Met de eerste voorronde op donderdag 24 januari start een nieuwe editie van de Clash of the Titans. De Clash is de grootste bandwedstrijd van Utrecht en een begrip in de muziekscene binnen én buiten de provincie. 50 bands gaan de strijd aan voor een van de vijf plekken in de finale, die net als vorig jaar plaats vindt in Tivoli de Helling.

Voor de nieuwkomers: het voornaamste doel van Clash of the Titans is een podium bieden aan beginnende bandjes. Elke band of muzikant kan meedoen, zolang ze uit de omgeving van Utrecht komen en uitsluitend eigen materiaal spelen. In de rijke geschiedenis, die begint in 1998, heeft de wedstrijd roemrijke winnaars voortgebracht, zoals We vs. Death, StropStrikkers, Sheriff of Hong Kong, Marock 'n Roll, Kleinindustrie, A Polaroid View en meest recent Guy Corneille (tegenwoordig La Corneille).

Ook dit jaar zijn er weer tien voorrondes waaraan elke keer vijf bands meedoen. Na elke voorronde kiest een vakkundige jury een winnaar. Daarnaast worden er vijf wildcards verdeeld onder de deelnemers die hun voorronde net niet wonnen, maar die de jury wel graag nog een keer terug wil zien. Tijdens de laatste editie is Guy Corneille via een wildcard in de finale gekomen en heeft uiteindelijk zelfs gewonnen. Uit elke halve finale worden twee winnaars gekozen en uit de Wildcard-ronde één winnaar, die allen doorgaan naar de finale op zaterdag 25 mei in Tivoli de Helling.

De Clash 2013 begint iets later dan voorgaande jaren, maar alle voorrondes zijn inmiddels bekend. Je kunt ze vinden op de site van dB's, of gebruik de deep-links hieronder. De data en locaties van de eerste vijf voorrondes zijn:

#1 - donderdag 24 januari @ dB's
#2 - vrijdag 1 februari @ ACU
#3 - donderdag 7 februari @ dB's
#4 - donderdag 14 februari @ dB's
#5 - donderdag 21 februari @ dB's

De deuren van de zaal gaan in dB's om 20.30 uur open en in ACU om 21.00 uur.
De entree is € 3,-.

Aan de voorrondes doen twee bands mee die eerder al te zien waren op Club 3voor12/Utrecht: Woods on Fire en 20th Century Hansa. Actuele informatie over de bands en de wedstrijd vind je op de Facebook-pagina van Clash of the Titans.