Weekagenda week 7 Weekagenda week 7

Goose, Rachèl Louise, Werfsessie CultuurBewust.nl, The Maureens, Herrek, We Are The Knight, Zwarte Poëzie

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 7

Goose, Rachèl Louise, Werfsessie CultuurBewust.nl, The Maureens, Herrek, We Are The Knight, Zwarte Poëzie

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

In de week dat Le Guess Who? May Day een erg mooi lijstje met eerste namen bekend maakte, zetten wij als vanouds weer onze tips voor deze week en dit weekend op een rij. Vrijdag staat Rachèl Louise in De Helling voor het optreden dat eigenlijk al in december plaats zou vinden. Maar je kunt ook naar de werfsessie van CultuurBewust.nl. Verder kun je zaterdag naar de releaseshow van We Are The Knight in Café Onder de Linde in Amersfoort. Op diezelfde zaterdag speelt Zwarte Poëzie in ACU vertaalde covers van Neue Deutsche Welle-klassiekers. Zien we jullie daar? En check natuurlijk ook onze andere tips.

Wie: Goose + Go Chic
Wat: electropunk
Wanneer: donderdag 14 februari 2013 (zaal open 20.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 14

Waarom:
De Belgische band Goose brak meteen door met debuut Bring It On (2006), een album vol beukende electropunk dat iedere luisteraar naar de dansvloer sleurde. De jaren daarna speelden ze zo ongeveer elke Europese club plat. Op opvolger Synrise uit 2010 verlegde de band de koers enigszins. In het geluid werden ook new wave-invloeden toegelaten. Ook de nieuwste CD Control Control Control (2012) laat weer ontwikkeling horen. Dankzij een industriële tint brengt de band de hoogtijdagen van landgenoten Front 242 tot leven. Maar één ding is gelijk gebleven: live knallen ze nog steeds.


Wat: Werfsessie CultuurBewust.nl
Wie: Port Of Call, Pelvic Fins, Adam Quann en De Gebroeders Fretz
Wanneer: vrijdag 15 februari 2013 (20.00 uur)
Waar: In De Ruimte, Oudegracht 230A a/d Werf
Schade: € 5 (online), € 6 (aan de deur)

Waarom:
 CultuurBewust.nl is een online cultuurplatform dat door een team jonge, enthousiaste cultuurjournalisten wordt gemaakt. Ze organiseren op deze avond een benefietevenement om CultuurBewust On Tour te kunnen realiseren. Met dit project wil CultuurBewust.nl duizenden jongeren op een leuke manier bewust maken van cultuur door middel van een kijkje achter de journalistieke schermen, live verslaggeving en masterclasses. Tijdens de Werfsessie zullen Utrechtse acts Port Of Call, Pelvic Fins en Adam Quann hun opwachting maken en zullen de Gebroeders Fretz op gevatte wijze hun visie op de toekomst met je delen.


Wie: The Maureens + Breitner
Wat: (power-)pop
Wanneer: vrijdag 15 februari 2013 (21.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5

Waarom:
The Maureens refereren met meerstemmige zang en door Big Star en Beach Boys geïnspireerde nummers aan de tweede helft van de jaren zestig. Het debuutalbum van The Maureens zal naar verwachting dit voorjaar uitkomen. Ondertussen is de band samen met Breitner begonnen aan een Elfstedentocht die de beide bands via elf duo-optredens in onder andere Groningen, Amersfoort, Utrecht, Den Haag en Venlo naar de finish brengt in Zwolle, op 16 maart 2013. Komende vrijdag staan beide bands in ACU.

Wie: Rachèl Louise + Rupert Blackman
Wat: pop
Wanneer: vrijdag 15 februari 2013 (zaal open 19.30 uur)
Waar: Tivoli de Heling
Schade: € 9

Waarom:
Eind 2011 won singer-songwriter Rachèl Louise de 3voor12/Utrecht Award voor meest veelbelovende Utrechtse act. In de maanden daarna heeft ze hard aan debuutalbum Be Your Own Cheerleader gewerkt, dat op 5 oktober vorig jaar is verschenen. Volgens ons een fijne debuutplaat waarop “de piano nog steeds prominent aanwezig is, maar de arrangementen voller zijn dan op debuut-EP Living in Holland.” Vrijdag 15 februari staat ze in De Helling met als support Rupert Blackman, een ander Utrechts talent.

Wie: Herrek
Wat: uitgesponnen en sfeervol
Wanneer: zaterdag 16 februari 2013 (16.00 uur)
Waar: The Village Coffee & Music
Schade: gratis

Waarom:
We verklappen vast een geheimpje: op donderdag 28 februari speelt Herrek op de 75e editie van Club 3voor12/Utrecht. In december vertelde voorman Gerrit van der Scheer aan 3voor12 al wat je kunt verwachten: uitgesponnen en sfeervolle nummers die gebaseerd zijn op Van der Scheers ervaringen en herinneringen van toen hij als kind in Indonesië verbleef. Debuutalbum Waktu Dulu verschijnt op 15 februari. De zaterdag daarna staat de band in The Village voor een instore en op donderdag de 28e dus op de Club.


Wie: We Are The Knight + SPENK + Coral Springs
Wat: punkrock
Wanneer: zaterdag 16 februari 2013 (20.00 uur)
Waar: Onder de Linde, Amersfoort
Schade: gratis

Waarom:
We Are The Knight is een nieuwe punkrockband uit Amersfoort. De vijf bandleden combineren hun ervaringen uit eerdere bands om catchy en snelle punkrocksongs te maken. Debuut-EP October staat op bandcamp en dat wordt op zaterdag 16 februari gevierd met een releaseshow in Onder de Linde in Amersfoort. Support komt van het ook uit Amersfoort afkomstige Spenk en Coral Springs. De band is trouwens op donderdag 14 februari ook in Utrecht te zien, bij de vierde voorronde van bandwedstrijd Clash of the Titans.

Wie: Zwarte Poëzie
Wat: new wave
Wanneer: zaterdag 16 februari 2013 (23.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 3

Waarom:
De Utrechtse Nederlandstalige new wave-band Zwarte Poëzie is bezig een reeks optredens waarin naar het Nederlands vertaalde covers van Neue Deutsche Welle-klassiekers worden gespeeld. De eerste single/video is een cover van 'Das Model' van Kraftwerk. Op zaterdag 16 februari staat de band in ACU tijdens Manifest, de tweemaandelijkse dansavond voor new wave, electro en verantwoorde 80's.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht